Ξεκινάει αύριο η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

Ξεκινάει αύριο η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεωνΜε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών αρχίζει αύριο το απόγευμα η …
συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που συμφωνήθηκε οι ομιλητές που θα υποδειχθούν ως ομιλητές από τα κόμματα θα προηγηθούν των βουλευτών που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να μιλήσουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα εναλλάσσονται με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ο αριθμός τους θα είναι ανάλογος της εκλογικής δύναμης των κομμάτων, ήτοι 4 βουλευτές από τη ΝΔ, 3 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και από ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα κόμματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρεμβάλλονται οι υπουργοί που θα αναπτύξουν τις δράσεις του τομέα ευθύνης τους, ενώ θα υπάρξει δυνατότητα να μιλήσουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Κατά πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ώρα που θα ανέβει στο βήμα ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, «για λόγους συμβολικούς».

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *