«Έχω κουρασθεί να το λέω. Δεν παίζει αναδιάρθρωση»

«Δεν το συζητούν», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στους Έλληνες δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον διευθυντή του ΔΝΤ. «Έχω κουρασθεί να το λέω. Δεν παίζει αναδιάρθρωση» τόνισε, διαψεύδοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει επιμήκυνση όλου του χρέους. Ερωτηθείς αν λέει την…..
αλήθεια, απάντησε: «Την αλήθεια στον ελληνικό λαό τη λέμε κάθε μέρα». Ο αρμόδιος υπουργός
ανέφερε ότι συζητήθηκαν η πορεία του προγράμματος και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, τα οποία εμφανίζονται παρότι, όπως είπε, το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ. Ο διευθυντής του ΔΝΤ να εμφανίσθηκε ευχαριστημένος από την έως τώρα προσπάθεια, η οποία, όπως φέρεται να επισήμανε, διέρχεται την πιο δύσκολη φάση πολιτικά, καθώς τα μέτρα προκαλούν αναμενόμενες αντιδράσεις, χωρίς να έχουν αρχίσει ακόμη να φαίνονται τα αποτελέσματα. Σημείωσε, δε, ότι ανάλογη ήταν η εξέλιξη και με προγράμματα σε άλλες χώρες στο παρελθόν.
Εκτίμησε ότι μετά το καλοκαίρι θα βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές, λόγω της εφαρμογής του προγράμματος και των πρώτων θετικών εξελίξεων, αλλά και ως απόρροια της εισόδου και της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης, που εκτιμάται ότι θα περιορίσει τις πιέσεις των αγορών στην ευρωζώνη.
«Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα για να ανοίξουν οι αγορές και διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες, όπως το έκαναν και άλλες χώρες στο παρελθόν», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, και να υπάρξει κάποια καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στις αγορές υπάρχει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

http://politicanea.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    «Έχω κουρασθεί να το λέω. Δεν παίζει αναδιάρθρωση»

    και εμεις βαρεθηκαμε τσαμπα κουβεντες του αερα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *