Μορφές ανομίας τριγύρω μας


Μιχαλης δημητριου

Μα καλά ούτε ένας πρατηριούχος κατηγορούμενος για αισχροκέρδεια και νοθεία καυσίμων; Ούτε ένα πρατήριο βενζίνης από ολόκληρη την Ελλάδα να κλείσει γι’ αυτούς τους λόγους, έστω προσωρινά;
Διάχυτη είναι η ανομία στον χώρο αυτό (από τον καιρό της διακυβέρνησης της Ν.Δ.), που σημαίνει δύσκολο το πρόβλημα να λυθεί οριστικά. Εδώ, όμως, δεν υπάρχουν ούτε επιμέρους λύσεις και το κράτος μοιάζει να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Να μην έχει ελεγκτικούς …
.

… μηχανισμούς (έχει έξι κατηγοριών). Να κοροϊδεύει τον εαυτό του με τις δήθεν συσκέψεις και μελέτες του θέματος. Με τις ανέξοδες και ασόβαρες απειλές. Εγιναν υψηλότερες –κακώς– οι τιμές του πλαφόν πώλησης βενζίνης τη Μεγάλη Εβδομάδα και τι συνέβη; Η κερδοσκοπία συνεχίσθηκε στους οκτώ νομούς – κλειδιά και… επεκτάθηκε σε πολλούς άλλους (!).
* Εχω πολλές αμφιβολίες εάν η ομαδική αθώωση των 60 κατηγορούμενων πιστολάδων, χασισομπλεγμένων και τραμπούκων στα «ηρωικά Ζωνιανά» θα βοηθήσει να κλείσει το κεφάλαιο της βαρβαρότητας εκεί πριν από τρία χρόνια. Η ατιμωρησία αποθρασύνει, δεν διαπαιδαγωγεί πάντα. Αυτό δείχνει και η νέα, στυγερή δολοφονία στα Ζωνιανά. Αγαπώ την Κρήτη, σέβομαι τους Κρητικούς αλλά δεν συμπάθησα ποτέ τη λεβεντιά με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων και κυκλωμάτων παρανομίας. Γιατί αυτό ήταν, καθαρές κουβέντες, ένα κομμάτι της ζωής και του πλούτου στα Ζωνιανά.
* Με διαβεβαιώνουν ότι δεν πήγε καθόλου ικανοποιητικά η εκστρατεία της κυβέρνησης για αυξημένες εισπράξεις ΦΠΑ (αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και τους στόχους που έχουν τεθεί). Κακό σημάδι. Το ίδιο μού λένε θα συμβεί και με τα έσοδα του ΦΠΑ τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Ελάχιστοι έκοβαν αποδείξεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, εμπορικά καταστήματα. Και ελάχιστοι ζητούσαν, δυστυχώς, διπλή η ανομία. Κατακρατά ο καταστηματάρχης το 21% (η όποιο άλλο) του ΦΠΑ και παράλληλα δεν πληρώνει στο τέλος τον ανάλογο φόρο εισοδήματος.
* Ευτυχώς, η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έδειξε αποφασιστικότητα (όπως δεν φαίνεται να υπάρχει στο Πολυτεχνείο ή στους χώρους του Ζωγράφου ή στο Πανεπιστήμιο Πατρών) και κατεδαφίστηκαν 14 λυόμενα κτίρια παλαιά, στέκια αναρχικών και άλλων στοιχείων εξωπανεπιστημιακών. Σκουπιδαριό από κάθε άποψη.
Κάποιοι, λέει, φοιτητές και σύλλογοι διαμαρτυρήθηκαν και για την κατεδάφιση καθαυτή και γιατί έγινε παρουσία της Αστυνομίας, επειδή, λέει, καταργήθηκε το «πανεπιστημιακό άσυλο».
Καλή η πρωτοβουλία αλλά χρειάζονται ακόμα πολλές για να γυρίσει ο ήλιος στα ΑΕΙ από το χαμηλό επίπεδο των πτυχίων και τον τραμπουκικό λαϊκισμό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *