Υπέρ της μείωσης μισθών και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα ο Ντομινίκ Στρος Κάν


Tην εκτίμηση ότι «η σημερινή κρίση στην Ε.Ε. είναι μόνο ελληνική», εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο Euronews. Παράλληλα εκτίμησε ότι η μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η μείωση των μισθών είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, αλλά και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί και πάλι να πουλά τα προϊόντα της. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η σημερινή κρίση στην Ε.Ε. είναι μόνο ελληνική», ενώ…..
.

χαρακτήρισε την κρίση στην Ε.Ε. ως ευκαιρία για τους Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να αναμορφώσουν τις οικονομίες των χωρών τους.
«Το ευρώ σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν μία Ευρώπη που θα προχωρήσει, εάν θέλουν μια ευρωζώνη που θα είναι επιτυχημένη, τότε θα πρέπει να ολοκληρώσουν αυτό που άρχισαν με την οικοδόμηση του ενιαίου νομίσματος», επισήμανε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

www.topontiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *