Σφραγίζουν τον ΕΟΠΥΥ-Παραδίδουν κλειδιά μέχρι τη Δευτέρα (Ηχητικό)

Το σφράγισμα των καταστημάτων του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα  από τη Δευτέρα…

αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού υπό τις ευλογίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας…

Η εγκύκλιος με την απόφαση κοινοποιήθηκε στους μεγάλους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των γιατρών και λοιπών εργαζόμενων, που χωρίς καμία ειδοποίηση βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Βάσει της απόφασης μέχρι τη Δευτέρα το προσωπικό θα πρέπει να έχει παραδώσει φακέλους και κλειδιά.
“Στον αέρα” οι εξετάσεις

Μάλιστα τουλάχιστον για ενα μήνα θα είναι “στον αέρα” πέρα από όλα τα άλλα τα ραντεβού και οι εξετάσεις των ασφαλισμένων.

Φέρονται να προσφεύγουν στον εισαγγελέα

Γιατροί και εργαζόμενοι που απεργούν από το Νοέμβριο φέρονται να προσφεύγουν στον εισαγγελέα σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών του Οργανισμού Μανόλη Παπαδάκη στο Ράδιο 9,84.

Οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τον ίδιο, από τη Δευτέρα θα πρέπει για την υγεία τους, και έως ότου ολοκληρωθεί το έργο ανάληψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τις ΔΥΠΕ, να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς.

Παραδίδουν τα κλειδιά έως τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο κ. Τερζάκη, έφτασε στα χέρια του επείγον έγγραφο με το οποίο του ζητείται να “παραδώσει” τη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου μέχρι τη Δευτέρα στην Περιφερειακή Διεύθυνση, ενώ έχει συσταθεί και επιτροπή που θα την παραλάβει.

Στο μεταβατικό αυτό στάδιο “παγώνουν” όλα, καθώς είχε ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία επιτροπών που σταματά άμεσα, ενώ έτσι κι αλλιώς δεν εξετάζονταν ασθενείς λόγω της απεργίας των γιατρών.

Σοκαρισμένοι είναι γιατροί και ασθενείς οι οποίοι άκουγαν για τις σαρωτικές αλλαγές αλλά η απόφαση για την “παράδοση” των υπηρεσιών ήρθε ως “κεραυνός εν αιθρία”.

Από τις αλλαγές δεν επηρεάζεται το διπλανό κτίριο με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Έντονη η αντίδραση των συνταξιούχων

Έντονη είναι η αντίδραση των συνταξιούχων. «Οι καιροί δεν περιμένουν. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμα επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Ετούτη τη φορά πρόκειται για την ολοσχερή κατεδάφιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ), που με την απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα και με τις εντολές των εμπόρων της υγείας, μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή (αντί να παρέχει) υπηρεσιών υγείας.

Έτσι λοιπόν κλείνουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οδηγεί σε παραπέρα περιορισμό των δωρεάν παροχών υγείας που μέχρι σήμερα έχουν γλιτώσει από την ισοπεδωτική πολιτική, και το κόστος της υγείας μεταφέρεται στις άδειες τσέπες μας με ωφελημένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς στην υγεία (μείωση 32% στα νοσοκομεία, 30% στον ΕΟΠΥΥ, 15% στη φαρμακευτική δαπάνη) και με αύξηση της συμμετοχής μας στη δαπάνη για φάρμακα από 9% στο 27%, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ με το νέο νόμο θα υπολειτουργούν μέχρι να κλείσουν!!

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,
Εμπρός να τους χαλάσουμε τα σχέδια που καταστρώνουν σε βάρος μας και θέλουν να μεταφέρουν το κόστος των Υπηρεσιών Υγείας στις “τρύπιες” τσέπες μας και στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Το κάθε Σωματείο να καταστρώσει σχέδιο δράσης για να στηρίξουμε τα παραπάνω αιτήματα με τους τρόπους και τις μορφές πάλης που κάθε φορά χρησιμοποιούμε για να στηρίζουμε το δίκιο μας».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *