Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Αγαπητέ κ. Υπουργέ Υγείας

 Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα αναφέρθηκε από εσάς οτι δεν θα υπάρξει απελευθέρωση των περιορισμών που διέπουν το φαρμακευτικό επάγγελμα, οι οποίοι το καθιστούν κλειστό. Μιλάμε για τους πληθυσμιακούς και χωροταξικούς περιορισμούς που σύμφωνα με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αποτελούν όρο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Θίγετε συχνά- πυκνά τον αριθμό των φαρμακείων, τον οποίον θεωρείται μεγάλο για τα…..
δεδομένα της Ελλάδας σε σχέση με τα δεδομένα κάποιων μόνο χωρών της Ευρώπης. Φαίνεται όμως κ. Υπουργέ να αγνοείτε τα εξής:

Τον τεράστιο αριθμό πτυχιούχων φαρμακοποιών ανέργων που υπάρχουν στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν αγνοείτε αυτούς τους 3000 και τις οικογένειες τους, πείτε μας πως θα αγνοήσετε τους υπόλοιπους που αυτή την στιγμή σπουδάζουν και θα προστεθούν στον παραπάνω αριθμό. Μην ψάχνετε στον ΟΑΕΔ να βρείτε αριθμούς γιατί ως Υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι εμείς ως επιστήμονες και εν “δυνάμει” ελεύθεροι επαγγελματίες, ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ, αρα ούτε επίδομα παίρνουμε, ούτε ασφάλιση έχουμε. Τουλάχιστον επιτρέψτε μας να παίρνουμε έστω κι ένα επίδομα ανεργίας, αφού δεν θέλετε να μας αφήσετε να εργαστούμε, επενδύοντας τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ και μόνο κεφάλαια.

Αγνοείτε οτι στην Ελλάδα οι φαρμακοποιοί διαθέτουν ατομικές επιχειρήσεις και όχι συνεταιριστικές όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη; Άρα θεωρούμε εκ του πονηρού την αναφορά των συνδικαλιστών των ιδιοκτητών φαρμακείων στον αριθμό των φαρμακείων καθε αυτό , την στιγμη που μετράτε αριθμό φαρμακείων και όχι φαρμακοποιών. Άρα με απλή αριθμητική πείτε μας ποια είναι η διαφορά, όταν σε 1 φαρμακείο της Σουηδίας απασχολούνται 10-15 φαρμακοποιοί οι οποίοι είναι μέτοχοι σε 1000 και κάτι φαρμακεία ,με την αναλογία φαρμακείων στην Ελλάδα; Εδώ αντίστοιχα οι συνάδελφοι αν απασχολούν φαρμακοποιό δεν τηρούν ούτε καν την ΣΣΕ και πληρώνονται με μισθό απλού βοηθού. Αυτά τα γνωρίζατε; Και αν ναι, πως τους επιτρέπετε να κάνουν αυτή την Γκεμπελική προπαγάνδα μόνο για την διατήρηση των κεκτημένων, χωρίς καμία αντίδραση;

Αν θεωρείτε μεγάλο τον αριθμό των φαρμακείων προτείνουμε να κάνετε τα εξής: Αφαίρεση την άδειας λειτουργίας φαρμακείων μετά τα 70 έτη, χωρίς δυνατότητα μεταβίβασης. Έτσι θα μειωθεί άμεσα ο αριθμός κατά 3000 φαρμακεία και θα γλιτώσουν και οι οικογένειες των ανθρώπων που αναγκάζονται να πληρώνουν 300.000 ευρώ για την απαιτούμενη άδεια. Γιατί ΚΑΝΕΝΑΝ νέο φαρμακοποιό, δεν τον ενδιαφέρει να αγοράσει σαπισμένα πολυκαιρικά έπιπλα, ενός άδειου από εμπόρευμα, σκονισμένου φαρμακείου επειδή έχει ανάγκη να εργαστεί. Σταματήστε άμεσα αυτή την αφαίμαξη, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους. Επίσης εφαρμόστε την δίκαιη κατανομή αδειών χωρίς εξαιρέσεις με την εφαρμογή επετηρίδας, χωρίς να υπάρχει η ευνοϊκή μεταχείρηση των κληρονόμων με τα αμφιβόλου ποιότητας πτυχία του εξωτερικού. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ, οτι διατηρώντας κλειστό το επάγγελμα, όλοι θα υφίστανται την άδικη αυτή εφαρμαογή των αποκλεισμών και όχι μόνο τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων.
Εξηγήστε στον Ελληνικό Λαό, γιατί δεν ενόχλησαν εσάς και την Κυβέρνηση σας το άνοιγμα του επαγγέλματος των ΦΧΔ, με τα 36.000 φορτηγά και σας ενοχλούν τόσο τα 12.000 φαρμακεία. Σε ποιά ελεύθερη αγορά κινείστε;

Γιατί προστατεύετε τόσο μια συντεχνία που κινείται με ψεύτικα στοιχεία σχετικά με το “ανοιχτό” του επαγγέλματος και δεν προστατεύετε αντίστοιχα τους γιατρούς, οδοντιάτρους που απολαμβάνουν τις ελευθερίες του επαγγέλματος τους. Μήπως αυτοί δεν είναι πολλοί σε αναλογία με τον πληθυσμό;
Εξηγήστε στον Ελληνικό Λαό, πως γίνεται να εφαρμόζετε μέχρι κεραίας το μνημόνιο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που υποφέρουν και να εφαρμόζετε επιλεκτικά το μνημόνιο στην γνωστή συντεχνία του κλάδου μας. Τι θα πει η Κυβέρνηση αντίστοιχα στους Συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μηχανικούς, αν εδώ δέχεστε παζάρια. Να θυμίσουμε στον κόσμο που έχει νιώσει το μνημόνιο στο πετσί του και περιμένει την υποσχόμενη ανάπτυξη για να δει λίγο φως στην καθημερινότητα, του τι αναφέρει το μνημόνιο για το άνοιγμα του δικού μας επαγγέλματος… “ Restricted professions : Government proposes legislation to remove restrictions to competition, business and trade in restricted professions including:
the pharmacy profession, covering limits on the number of pharmacies and minimum profit margins.” Άραγε, μπορούσατε να προστατευσετε και τους Συνταξιούχους των 500 ευρώ και δεν το πράξατε;
Πως περιμένετε να υπάρξει ανάπτυξη σε αυτό το κράτος χωρίς το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων; Πιστεύετε αυτά που σας λένε για δήθεν αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης από τα νέα φαρμακεία και δεν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό από νεοεισερχόμενους στον κλάδο και όχι από την λειτουργία των πιο έμπειρων και σαφώς πιο παλαιών στο επάγγελμα για την διατήρηση του ήδη υψηλότατου τζίρου τους; Μήπως η προηγούμενη Κυβέρνηση και κάποιοι στην παρέα των πρώην διοικητών δεν το είχαν δει αυτό; Δεν το κατάλαβαν, δεν το γνώριζαν ή δεν ήθελαν να καταπολεμήσουν την αυξημένη δαπάνη και τώρα φωτογραφίζουν τα φαρμακεία που άνοιξαν στα χωριά ως νέοι εξόριστοι, τα οποία κάνουν μηδαμινούς τζίρους; Αυτούς πιστεύετε; Κοιτάξτε τους τζίρους τους και το πόθεν έσχες τους καλύτερα κ. Υπουργέ.
Θέλετε το επάγγελμα κλειστό;

Απαγορεύστε την ίδρυση φαρμακείων στα μικρά χωριά των 300 κατοίκων. Χαλάμε τα λιγοστά μας κεφάλαια, χωρίς να προσφέρουμε απολύτως τίποτα στην Δημόσια Υγεία. Η οποία δεν έπαχε 4 χρόνια πριν που αποφάσισαν να σκαρφιστούν την μέθοδο της εξορίας, προκειμένου να κρατηθούν ανέπαφα τα κάστρα των αστικών κέντρων. Εξυπηρετήστε τους λοιπόν…

Ίσως ήμασταν οι μόνοι που εξακολουθούσαμε να πιστεύουμε σε αυτήν την Κυβέρνηση, για μια δικαίωση από 14 χρόνια αποκλεισμών στο επάγγελμα μας. . Μέχρι σήμερα, όμως. Μέχρι να νιώσουμε οτι δεν μας προστατεύετε. Ισονομία ζητήσαμε και τίποτα περισσότερο, ως Έλληνες πολίτες.

Ζ.Α

Εκ μέρους των Φαρμακοποιών χωρίς Φαρμακείο

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

21 Comments

  1. Ανώνυμος

    Κάποιος συνδικαλιστής σε κάποιο τσατ θυμήθηκε οτι οι άδειες ειναι υψηλες και πρεπει να κανουν κατι να μην στοιχιζουν ο κουκος αηδονι..
    Ξαφνικα, παραδεχονται οτι πωλουνται αδειες…Ξαφνικά αποφασισαν οτι υπαρχουμε. Εκαναν ενα παιχνιδι με την κοινωνια και την Κυβερνηση να εξασφαλιστουν και τωρα να πληρωσουμε, αλλά λιγοτερα..
    Ομως ειχαν με ανεση 300.000 ευρω να κανουν ολοσελιδες καταχωρισεις στον Κυριακατικο τυπο, αλλα κατα τ'αλλα κινδυνευουν με λουκετο..
    Αυτοι ειναι Ελληνικε λαε, αυτοι ειναι που μοιραστηκαν 9 δις περισυ και φετος κλαινε γοερα για να τους λυπηθει η Κυβερνηση..
    Ο προεδρος τους ελεγε πριν 2 χρονια οτι θελει ο ασφαλισμενος να παιρνει το ακριβοτερο φαρμακο και τωρα κανει οτι συμπασχει με την κοινωνια…
    Ξαφνικα τωρα κοπτονται για την φαρμακευτικη δαπανη και κατηγορουν τα παιδια που ανοιξαν με το υστερημα τους στα χωρια και στα λαγκαδια..
    Αλλα δεν τα εχεις τα κοτσια Αντρεα Λοβερδο να τους κανεις να τρεμουν…εισαι λιγος, πολυ λιγος δυστυχως…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Εμεις σπουδασαμε φαρμακευτικη γιατι την αγαπαμε την επιστημη και το μονο που ζηταμε ειναι ισες ευκαιριες και να ζησουμε αξιοπρεπως……….. Οσο μας στερειτε τα αυτονοητα, τα συνταγματικα μας δικαιωματα, ο οποισδηποτε διαλογος μαζι σας ειναι εικονικος, και δν εχει νοημα…….Γιατι ο αντικειμενικος σας στοχος ειναι να μας αποκλεισετε απο αυτο που σπουδασαμε και αγωνιστηκαμε τοσα χρονια, και οχι οι αναγκες της κοινωνιας και ποσο μαλλον των ιδιων σας των συναδερφων !!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Για ολους εσας που τοσο ενδιαφερεστε τωρα και ανοιγετε διαλογο με εμας τους ανεργους φαρμακοποιους εχετε ξεχασει κατι βασικο……ολες αυτες τις δεκαετιες δν υπηρχαμε για εσας !!! Η καλη σας διαθεση αφυπνιστηκε στον τελευταιο χρονο οταν αρχισατε να τρεμετε το ανοιγμα του επαγγελματος, ιδου και ο λογος των επικοινωνιακων τρικ του τυπου…….. Μα το επαγγελμα ειναι ανοικτο, μα υπαρχει μηδεν ανεργια στν κλαδο κλπ κλπ……δλδ θα αρχισουμε να αμφιβαλλουμε με αυτα που μας λετε οτι δν ειμαστε ελεφαντες…….. ε ρε τι κανει ο κοσμος για το χρημα !! επι πτωματων παταει…… Κατα τα αλλα η προστασια της δημοσιας υγειας, οι καλοι μας οι συναδερφοι , οι ασθενεις και πανω απο ολα συναδερφικη αλλυλεγγυη !! η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο !!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Δυστυχως το επαγγαλμα του φαρμακοποιου στην Ελλαδα εχει καταντησει να ειναι εντελως επιδερμικο…..Το διαπιστωνω και απο τη συζητηση που κανουμε με τους συναδερφους που εχουν φαρμακειο, οσοι δλδ μπορουν να μιλανε ανθρωπινως γιατι και αυτοι ειναι ελαχιστοι…..Κοιτατε να κερδισετε τις εντυπωσεις και οχι την ουσια, με αντικειμενικο στοχο το κερδος και οχι με γνωμωνα τν ασθενη……επαγγελεστε οτι προστατευετε την δημοσια υγεια, ομως ο προεδρος σας αρνηθηκε να εκτελεσετε να νοσοκομειακα φαρμακα επειδη ειναι χαμηλο το ποσοστο κερδους……..Συνεπως για σας η δημοσια υγεια ειναι συναρτηση της γεματης σας τσεπης???? Δεν ντρεπεστε λιγο ?? που καθεστε και διαπραγματευεστε τα ποσοστα κερδους προκειμενου να μην αρθουν τα χωροταξικα-πληθυσμιακα ορια και να διατηρηθει η κληρονομικοτητα??? προτι φορα βλεπω να κανει απεργια συλλογος εργαζομενων, εν προκειμενω ο ΠΦΣ και το αιτημα του….. σε αντιθεση με τα αιτηματα ολων των εργαζομενων στην ελλαδα…..αντι να ειναι η ευρεση εργασιας και ο αιοπρεπης μισθος….επι της ουσιας να ζητατε τον αποκλεισμο των συναδερφων σας απο την εργασια !!! αυτα ειναι πρωτοφανη, μονο στην ελλαδα γινονται !!! και να πεις κανετε καμια απεργια της προκοπης??? κατεβενετε με τα ρολεξ και τις μερσεντρες στο συνταγμα…….. Και μετα λετε σε μας στους ανεργους συναδερφους, μα γιατι δν ειστε ευγενικοι και βριζετε κλπ κλπ…… οταν δν εχεις δουλεια και δουλευεις στα μακντοναλτ ή σε φαρμακαποθηκη και εχεις φαει 5 χρονια απο τη ζωη σου σε μια σχολη, και εχεις κανει και μεταπτυχιακα, πες μου με τι τροπο θελεις να αντιμετωπισουμε τη σταση σου??? συναδερφικη αλλυλεγγυη σου λεει υστερα, αλλα ειπαμε……..επι της ουσιας ΜΗΔΕΝ, η βιτρινα μην χαλασει..

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Καταρχην να στο θεσω αλλιως………….Γιατι να εξοριστουν οσοι δν εχουν λεφτα να αγορασουν παρανομως αδειες για φαρμακειο στην επαρχια??? Να παει οποιος εξυπηρετειται και θελει να ζησει ή ειναι κοντα το σπιτι του….και οχι για να διατηρηθουν τα κερδη των μεγαλοφαρμακοποιων ανεπαφα, και να μη νιωθουν ανταγωνισμο……..προς τι ο προστατευτισμος βρε παιδια???? αλλωστε φαρμακοποιοι ειμαστε στο χωριο των 300 κατοικων που θα παμε δν θα κανουμε εγχειρηση ανοικτης καρδιας για να σωσουμε το χωριατη, φαρμακα θα του δινουμε και σωστες συμβουλες !!! Μαλλον θα μπερδεψες σκοπιμα ή απο αγνοια το επαγγελμα του φαρμακοποιοι με του γιατρου ή θεωρεις οτι ενα φαρμακειο μπορει να παρεχει υπηρεσιες υγειας οπωες ενα νοσοκομειο???? θα τρελαθουμε μεταξυ μας ρε συναδερφε???? αφου ξερουμε τι παιζει??? προς τι τα κορακιστικα??? αγροτικα ιατρεια κεντρα υγειας και νοσοκομεια αναλογικα στον ελλαδικο χωρο ειναι πολυ περισσοτερα ανα τ.χ σε σχεση με τη Γερμανια……. ηρεμησε λιγο, δν θα σου φαμε τη δουλεια, να δουλεψουμε σαν ανθρωποι θελουμε σε αυτο που σπουδασαμε και να εχουμε ισες ευκαιριες, οπως γινεται και στη πλειοψηφια των χωρων στη Ε.Ε

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Παιδιά καλά όλα αυτά που βρίζεστε μεταξύ σας αλλά τα φαρμακεια στην Ελλάδα είναι περισσότερα και από τα περίπτερα. Τι εξυπηρετεί να ανοίξουν και άλλα; Και γιατί να μην έχουν φαρμακείο τα χωριά των 300 κατοίκων; Δεν είναι σωστό να κοιτάμε μόνο το συμφέρον μας. Πρέπει να κοιτάμε και το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Γιατί να ερημώσει η επαρχία;

    Reply
  7. Ζορό

    Aνώνυμε φασισταρά με άδεια (ποιανού άραγε…?), να ξέρεις ότι το επάγγελμα θα ανοίξει.
    Εσύ, θα ΧΑΣΕΙΣ τις ΜΙΖΕΣ που δίνεις στου ιατρούς, για να κλέβετε μαζί το κράτος.
    Λίγα τα ψωμιά σας.Η κοινωνία είναι με τις μεταρρυθμίσεις.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Οι ανθρωποι ζουνε στην κοσμαρα τους, περα απο το τομαρι μας, τη δουλιτσα μας, τη μερσεντεδαρα μας, τη φαρμακειαρα μας δν υπαρχει τιποτα…..ολοι οι αλλοι να παμε να @@με συμφωνα με τη λογικη τους !! καταρχην ο ανθρωπος που το παιζει δημοκρατης, μαλλον αγνοει πως εχουμε ιδιο πτυχιο !! Ο Θεος αγαπητε δν αγαπα μονον τους φαρμακοποιους, αλλα και τους φαρμακοποιους ανευ φαρμακειου…… Να μαθεις να συντασσεσαι με τις αναγκες τις συγχρονης κοινωνιας και οχι με τις αναγκες της τσεπης σου και του προεδρου σου….. Να σου θυμησω τι ελεγε ο προεδρος σου " Το επαγγελμα του φαρμακοποιου ειναι ενα, απο αυτο ζησαμε εμεις απο αυτο θα ζησουν τα παιδια μας " …… Και επειδη και εμας μας εκανε μανα, ηρθε η ωρα να ζησουμε, και καλα θα κανεις να το συνηθισεις, για να μπορεσεις να επιβιωσεις στο εξης στον ανταγωνισμο….. Ο καλυτερος ας προοδευσει φιλε μου, και οχι αυτος που χει μαμα και μπαμπα φαρμακοποιο…. αρκετα καταχραστηκατε τα αθλια προνομια του υδροκεφαλου ελληνικου κρατους, που χει μαθει να κινειται μεσα απο συντεχνειες και κλειστα κυκλωματα……ας ζησουν και αυτοι που εχουν την ικανοτητα (επιστημονικη) και δν ξερουν μονο να κατεβαζουν κουτακια……. αν ησουν σωστος, αντι να μας λες διπροσωπους και αλητες, θα επρεπε να αναλογιστεις αν εχει καποια αξια η γνωμη μας για τν ΠΦΣ…..??? εχει?? γιατι να μην εχουμε δικαιωμα ψηφου??? ολοι οι φαρμακοποιοι, και οχι μονο οι εχοντες φαρμακειο, οπως γινεται μεχρι σημερα ??? αλλα ειστε τοσο υπεροπτες-εγωιστες και συμφεροντολογοι που θεωρειτε πως κατεχετε τη πασα αληθεια και μονο εσεις νοιαζεστε για το συμφερον της δημοσιας υγειας (ή μηπως ολο αυτο ειναι απλα μια προφαση?)……….. οι καιροι της κληρονομικης βασιλειας περασαν, οπως θα περασει και ο καιρος των συντεχνιακων προνομιων του φαραμακευτικου κλαδου…..χωνεψε το, και γινε καλυτερος ανθρωπος και επιστημονας για να προσφερεις εστω και τωρα, που τον ξεχαρβαλωσατε τον τομεα της δημοσιας υγειας……. (αλλοι βεβαια θα τα πληρωσουν τα σπασμενα και αλλοι τα ΦΑΓΑΝΕ, αλλα δν εχει να λεει)

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Είστε πιο τυφλωμένοι από εμπάθεια και από πωρωμένους χρυσαυγίτες. Όλα τα παρεξηγείτε και τα διώκετε σαν χουντικοί. Δεν είναι να ασχολείται κανείς μαζί σας… Είστε παρανοϊκοί και σχιζοφρενείς, ψεύτες και λαοπλάνοι. Πείτε ό,τι νομίζετε αφού εσείς επιλέγετε το ψέμα και τη διχόνοια. Τζάμπα χάνει τα λόγια του κανείς μαζί σας…

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Προς ενημέρωση σου ανωνυμε 4.19

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΙΑ ΠΙΑ, και οι συνοικιες ανηκουν στους Δημους αρα εχουν πληθυσμιακα κριτηρια..
    Αν θες να κερδισεις τις εντυπωσεις, να σε πληροφορησω οτι μολις τις εχασες.
    Εσυ θες να μεινεις βιώσιμος με αναλογια 1/1000 και στελνεις τον αλλον εξορια να ζησει με αναλογια 1/200.
    Ωραιο επιχειρημα λειτουργε της Δημοσιας Υγειας…

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Δηλαδή εσύ λες, αν απολυθεί φαρμακοποιός στα 50 του να μην έχει στον ήλιο μοίρα επειδή βολευτήκατε εσείς? Πάτε καλά? Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του κλειστού επαγγέλματος τότε τι είναι?
    Οι ξεχασμένοι 70άρηδες με τα φαρμακεία στο κέντρο δεν απειλούν το επάγγελμα και το απειλεί το κάθε πρώην στέλεχος?

    Αυτοί που έχουν καταγγείλει, είναι κάτι τύποι σαν εσένα που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και δεν νοιάζονται ούτε για την χώρα, ούτε για τους πολίτες της. Η δαπάνη των 7,1 δις δεν πήγε ούτε στον άνεργο, ούτε στον φοιτητή που μπήκε κατά λάθος σ'ενα κλειστό επάγγελμα. Πήγε στην δική σας τσέπη και τώρα θέλετε να διατηρηθεί το παντεσπάνι..
    Δώσε μου ένα φαξ να σου στείλω το πτυχίο που το έχω κορνίζα και το βλέπω και βρείτε άλλα επιχειρήματα να πνίξετε το δικαιό μας..

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Κύριοι είστε υστερικοί. Δεν μπορεί κανείς να συζητήσει μαςζί σας. Αν νομίζετε ότι αυτοί που μένουν σε χωριά και υποβαθμισμένες συνοικίες είναι του πεταμού, τότε δεν απορεί κανείς ότι ανήκετε στη μειοψηφία των ελλήνων που θέλουν το Μνημόνιο. Ευτυχώς που είστε λίγοι. Και η υποκρισία σας σπάει κόκκαλα. Δεν είστε καλύτεροι από τραπεζίτες που γκρινιάζουν ότι παραέχουν ρυθμίσεις. Σιγά μη σας δώσουν την Υγεία στο πιάτο τέτοια τρωκτικά που είστε και έχετε και τα μούτρα να κάνετε υποδείξεις και σε άλλους, κύριοι δήθεν "φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο".

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Εντάξει το πιάσαμε το υπονοούμενο. Όποιος είναι εναντίων της συντεχνίας σου είναι εγκάθετος, μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής, η ενσάρκωση του εξαποδό επί της γης. Την περίπτωση να είναι απλώς άνεργοι φαρμακοποιοί που πλήττονται από τους συντεχνιακούς αποκλεισμούς του κλάδου την έχεις σκεφτεί;

    Όσο για την κατρακύλα δε φταίει τίποτα άλλο από τα λαμόγια που τρώνε με δέκα μασέλες και ΕΣΥ τους καλύπτεις, δίνοντας τους συγχωροχάρτι και μετατίθοντας τις ευθύνες στα νέα φαρμακεία!!! Ήμαρτον, τόσο άρρωστοι είστε με το χρήμα;

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Ό,τι και να λέτε δεν ξεγελάτε κανέναν πια. Και το πρώην μεγαλοστέλεχος της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας SANOFI μαζί με παράγοντα της Νομαρχίας στα πατημένα 50 της και κάποιους άλλους, οι δικοί σας άνθρωποι δηλαδή που επιχείρησαν να απορρυθμίσουν το επάγγελμα, δεν είναι ακριβώς και ο ορισμός των "φτωχών και καταφρονεμένων" που μας πουλάτε… Αν θέλετε ασυδωσία να πάτε να ζήσετε στο Αμέρικα. Η απορρύθμιση είναι αυτή που έφερε τη σημερινή κρίση. Δεν αντέχουμε άλλες απορρυθμίσεις για να κάνετε εσείς ό,τι γουστάρετε ή να βάλετε στο μάτι τον διπλανό σας. Αυτά τα δήθεν αθώα που μας πουλάτε να τα αφήσετε κατά μέρους. Στο τέλος θα ζητήσετε και να αρπάξει το Κράτος τα φαρμακεία από αυτούς που έχουν για να τα δώσει σε εσάς. Τι είστε δηλαδή, οι μάγκες οι προνομιούχοι και οι άλλοι οι "δευτεράτζες"; Πού ζείτε; Αν είστε κιόλας φαρμακοποιοί όλοι σας και όχι τίποτα "φαρμακοποιοί" με συμφέροντα σε εταιρείες που κρύβονται από πίσω σας, όπως έχουν πολλοί καταγγείλει…

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Σε ποιόν τα πουλάς αυτά περί ανοιχτού επαγγέλματος; Τα φαρμακεία που άνοιξαν στη γειτονιά σου είναι επειδή είτε ΠΛΗΡΩΣΑΝ 300.000-500.000 ευρώ για να αγοράσουν άδεια από κάποιον συνταξιοδοτούμενο φαρμακοποιό είτε είναι παιδιά φαρμακοποιών και κληρονόμησαν καταχρηστικά την άδεια από το γονιό. Αν ανοιχτό επάγγελμα για εσένα σημαίνει να μπορείς να κονομάς τα κέρατά σου πουλώντας την κρατική άδεια δεν είσαι τίποτα παραπάνω από κουτοπόνηρος και άπληστος μπακάλης.

    Η πραγματικότητα είναι ότι κανένα νέο φαρμακείο δεν μπορεί να ανοίξει σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας με πληθυσμό πάνω από 700-800 άτομα. Είναι ΟΛΕΣ πιασμένες, και η συντεχνία του κυρίου παραπάνω, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ δια νόμου όλους τους φαρμακοποιούς που προτίθενται να ανοίξουν φαρμακείο να πάνε σε χωριά φάντασμα των 200-300 κατοίκων μόνο και μόνο για να διατηρήσουν ανέπαφα τα κέρδη από τα φαρμακεία-χρυσορυχεία τους.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Η υποκρισία και η ψευτιά ταριάζει σε αυτούς που την υιοθέτησαν και την εφαρμόζουν σε κάθε λέξη που λένε επι 35 χρόνια. Όπως ο πρόεδρος σου ανώνυμε 2.58… Απόλαυσέ τον να δηλώνει οτι δεν υπάρχουν άνεργοι.. Εσύ τουλάχιστον ξέρεις οτι υπάρχουμε..
    Μεταβιβάσεις και κληρονομικό είπαμε να κοπούν και άμεσα. Εσύ κατάλαβες οτι θέλουμε ν'ανοίξουμε στην πόλη; Αν πονάς για τα χωριά, γιατί δεν πας εσύ εκεί να απελευθερώσεις και τον χώρο?
    Επίσης, αφού σ'ενοχλούν τόσο τα 6 φαρμακεία, γιατί δεν αφήνεις να συνταξιοδοτηθούν οι 70άρηδες, όπως λέει ο Νόμος και να επιστραφούν οι άδειες στη Νομαρχία? Εμείς λέμε να μην αγοράσει κανείς… Εσείς?
    Εμείς απολαύσαμε δεόντως το αποκαλυπτικό βίντεο του προέδρου σας…
    Σας το θυμίζουμε, καθώς μετά από αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία για τις συντεχνιακές τακτικές σας. Το κλάμα σας έπιασε στον Λοβέρδο..πάτε για Οσκαρ..

    http://www.youtube.com/watch?v=vJKHwCXEqDw&feature=related

    Reply
  17. Ανώνυμος

    Οι "φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο" είναι υποκριτές και ψεύτες. Το μόνο που θέλουν είναι να ανοίξουν φαρμακεία σε λουξ μέρη και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις συνοικίες και την επαρχία. Θέλουν "απελευθέρωση" για να μπορούν να περιφρονούν ανεξέλεγκτοι τις ανάγκες των ασθενών σε απομονωμένα μέρη της Ελλάδας. Στη γειτονιά μου είχαμε 1 φαρμακείο πριν 20 χρόνια και τώρα έχουμε 6. Και με τις ρυθμίσεις που αυτοί οι κύριοι βρίζουν. Δηλαδή που είδανε αυτοί το "κλειστό" στο επάγγελμα; Να μας κοροϊδέψουν θέλουν; Κύριοι, "ο θεός να σας κάνει φαρμακοποιούς" δεν παρασύρετε κανέναν με τα ψέματά σας. Οι πονηριές και τα δακρύβρεχτα κρατήστε τα για τίποτα αφελείς που μπορεί να πιάσουν.

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ?
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ
    1]ΠΟΥΤΣΑ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ
    2]ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΝΑΠΟΔΑ
    ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΡΕΜΑΛΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΖΟΥΝΕ

    Reply
  19. Ανώνυμος

    Όταν η Κυβέρνηση κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας αναφέρει ότι φταίει το κακό Μνημόνιο. Όταν είναι να ανοίξει επαγγέλματα, να απαλλάξει την χώρα από συντεχνιακά συμφέροντα και λογικές που ανήκουν στον Μεσαίωνα, τότε μπορεί και εφαρμόζει επιλεκτικά τους όρους του Μνημονίου;

    Αν η επιλεκτική εφαρμογή των όρων του Μνημονίου γινόταν για να προστατεύει ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος, τότε όλα θα ήταν καλά. Αν όμως γίνεται για να προστατευθούν τα συντεχνιακά συμφέροντα της σκληρότερης συντεχνίας της Χώρας που είναι οι φαρμακοποιοί, τότε λυπάμαι πάρα πολύ…

    Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Πάρτε το απόφαση, ζούμε στο 21ο αιώνα, όχι στον Μεσαίωνα…

    Reply
  20. Ανώνυμος

    Ειναι μεγαλα τα συμφεροντα….και δυστυχως ολοι ξερουμε πως λειτουργουν οι κυκλοι….το να λαδωνουμε και να μας λαδωνουν ειναι ιδιον του Ελληνα και φυσικα πανω και περα απο το κοινο συμμφερον!!!

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Ποτε επιτελους θα ανοιξουν ολα αυτα τα κλειστα επαγγελματα; Γιατι δεν προχωρα το εργο;Τι περιμενουν;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *