Οι Κρητικοί εγκατέλειψαν τον οδοντίατρο γιατί… χρήμα γιοκ

Την πιο κρίσιμη φάση του διανύει ο οδοντιατρικός κλάδος, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων. Με τη μεσαία τάξη, που τόσα χρόνια αποτελούσε τον… κύριο χρηματοδότη του οδοντιατρείου να απειλείται πλέον με αφανισμό, το απολύτως επιβεβαιωμένο είναι ότι ο μέσος πολίτης αδυνατεί, όσο και αν ο πονόδοντος τον τρελαίνει, να μεριμνήσει για την υγεία των δοντιών του, αφού δεν έχει να πληρώσει.

Όμως, το πράγμα δε σταματάει εκεί… Δυστυχώς, η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, αφού λόγω της σοβαρής μείωσης των οικονομικών του ελεύθερου επαγγελματία οδοντιάτρου υπάρχει αδυναμία καταβολής εισφορών προς το ασφαλιστικό ταμείο ΕΤΑΑ, μείωση ασφαλιστικών πόρων στο Ταμείο και διασάλευση πολλές φορές της σχέσης εργαζομένου-συνταξιούχου-ασφαλισμένου.

Σε παγκρήτιο επίπεδο, προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν τους χρόνια πελάτες και φίλους τους πια οι οδοντίατροι, για καθαρά λόγους ανθρωπιάς και συμπόνιας στο συνάνθρωπο που υποφέρει, έχουν φτάσει στο σημείο, όπως λένε, να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, κατανοώντας τον πόνο και την αδυναμία του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους. Οπότε βοηθώντας ο ένας τον άλλο, κάνουν υπομονή και ελπίζουν ότι αργά ή γρήγορα η καταιγίδα που ζούμε θα περάσει.

Ως πότε όμως θα αντέχουν να περιμένουν; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που μάταια αναζητά απάντηση. Επίσης, απορίας άξιο είναι και το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το μεγάλο θέμα της αναμόρφωσης του ΕΟΠΥΥ, για το οποίο πολύς ντόρος γίνεται τελευταία, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιο Κατσίκη σε δημοσίευμά του στον αθηναϊκό Τύπο να κρίνει αναγκαία την ένταξη της οδοντιατρικής στο σύστημα των υπηρεσιών που θα προσφέρει ο νέος φορέας υγείας που προωθείται…

Η “Νέα Κρήτη” σήμερα φιλοξενεί τους προέδρους των τεσσάρων Οδοντιατρικών Συλλόγων της Κρήτης, οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στη νέα πραγματικότητα των οδοντιάτρων-ελεύθερων επαγγελματιών. Ταυτόχρονα μεταφέρουν τα παράπονα των πελατών τους και κάνουν τις προτάσεις τους για ένα καλύτερο αύριο στον κλάδο τους.

Πηγή : Nέα Κρήτη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *