Πανεπιστήμια δύο ταχυτήτων

Το νέο σύστημα της Διαμαντοπούλου με τους ερασιτεχνισμούς και τις προχειρότητες απέτυχε πριν ακόμη ξεκινήσει.
Δημιούργησε κατ αρχήν πανεπιστήμια δύο ταχυτήτων αφού τα αντίστοιχα τμήματα επαρχίας κέντρου διαφέρουν 2-3000 μόρια και πολλές φορές πολύ περισσότερα.

Για ποια ισότητα πανεπιστημίων θα…..
μιλάμε τώρα;

Αυτά δυστυχώς είναι τα αποτελέσματα του εγκέφαλου –ανεγκέφαλου κου Πανάρετου και της κας Διαμαντοπούλου. Τους ενοχλούσαν οι μετεγγραφές που υπήρχαν (πάντα για το ίδιο τμήμα και με ξεκάθαρη την πολυτεκνική ιδιότητα) διότι πήγαιναν μερικοί πολύτεκνοι σε ίδιο πάντοτε τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας ή στον τόπο φοίτησης αδελφού. Αυτό όμως το μέτρο δεν ανέτρεπε την αξιοκρατία. Αυτό το μέτρο των μετεγγραφών η υπουργός το θεώρησε σκάνδαλο, το κατήργησε και το αντικατέστησε με ένα νέο σύστημα.

Τώρα με το καινούργιο σύστημα επιτρέπει να μένουν αριστούχοι έξω από τμήματα και να εισάγονται διάφορες κατασκευασμένες ‘Ειδικές Κατηγορίες’ με μηδαμινά μόρια. Δηλαδή το νέο σύστημα κατήργησε την αξιοκρατία για την οποία τόσο ‘ενδιαφέρθηκε’ η υπουργός; Την αξιοκρατία ακόμη και χούντα την είχε διατηρήσει. Και αυτό τώρα δεν είναι σκάνδαλο; Τώρα δεν τους πειράζουν καθόλου οι λεγόμενες ‘Ειδικές Κατηγορίες’ που είναι κάθε λογής συναπάντημα.

To σύστημα της Διαμαντοπούλου, όχι μόνο παραβίασε την αξιοκρατία αλλά πόλωσε και την βαθμολογία. Έτσι οι σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων προσέλκυσαν φοιτητές με βαθμολογία πολύ υψηλότερη έναντι των αντίστοιχων επαρχιακών πανεπιστημίων, τα οποία κατέρρευσαν βαθμολογικά.

Πώς μπορεί τώρα να είναι ίδιο το τμήμα Ηλεκτρολόγων Ξάνθης με το Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ; Πώς μπορεί να είναι ίδιο το Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τρίπολης ή Ιωαννίνων με το Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθηνών;
Χάος! Αποτυχία! H ξεροκεφαλιά, η ιδεολογική προκατάληψη, η εμπάθεια και το μένος από την μεριά του υπουργείου στα ύψη. Αυτό το όραμα είχαν να μας προσφέρουν από το υπουργείο παιδείας; Δυστυχώς απεδείχθησαν ερασιτέχνες.

Αναγνώστης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *