Ταϊλάνδη: Δολοφονήθηκε εν μέσω ομιλίας ηγέτης των αντικυβερνητικών

Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε την Κυριακή ένας από τους ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ταΐλάνδη, όπως…

ανακοίνωσαν η αντιπολίτευση και η Αστυνομία, με τη δολοφονική επίθεση να έρχεται ενώ αντικυβερνητικοί μάχονταν προκειμένου να εμποδίσουν το άνοιγμα εκλογικών κέντρων για πρόωρη ψήφο, ενόψει των πρόωρων εκλογών της 2ας Φεβρουαρίου.

Το θύμα, ονόματι Σουτίν Ταρατίν, τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που μιλούσε σε πλήθος αντικυβερνητικών στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Η δολοφονία έλαβε χώρα ενώ οι διαδηλωτές είχαν κατορθώσει να κλείσουν 45 από τα 50 εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας, όπου πολίτες είχαν το δικαίωμα να ρίξουν προκαταβολικά την ψήφο τους, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα έχει προκηρύξει εκλογές για τις 2 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το Νοέμβριο και οι οποίες συχνά σημαδεύονται από επεισόδια βίας.

Έχει ωστόσο δηλώσει πως είναι διατεθειμένη να αναβάλει τις κάλπες εάν οι αντικυβερνητικοί υποσχεθούν πως δεν θα μποϊκοτάρουν ή εμποδίσουν την εκλογική διαδικασία.

Οι αντικυβερνητικοί ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την ανάληψη της εξουσίας από μία μη εκλεγμένη επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

Συνολικά 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της κρίσης, στα τέλη του 2013.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *