Καπετάνιε χαμογέλα

Ακόμα πιο τραγική η κατάσταση στη χώρα μας, αφού εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκαφών δεν έχουν πια χρήματα για να βάλουν καύσιμα. Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η είδηση πως ένας ιδιοκτήτης θαλαμηγού αναγκάστηκε να κατουρήσει μέσα στο ντεπόζιτο, για να ….
καταφέρει να φτάσει στη Μύκονο.

Είναι πολλές οι συγκινητικές ιστορίες με ιδιοκτήτες σκαφών που αναγκάζονται να βγάλουν στο σφυρί τα γιοτ τους, επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.

Ο ιδιοκτήτης μιας θαλαμηγού έκανε μόνος του ματσακόνι -με αποτέλεσμα να χάσει δυο δάχτυλα κι ένα χρυσό δαχτυλίδι-, ένας άλλος μπλέχτηκε στα παλαμάρι έπεσε στη θάλασσα και τον κατάπιε το γιούσουρι, ενώ ένας τρίτος ανέβηκε στο κατάρτι του ιστιοφόρου του και απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει αν δεν μειωθεί η φορολογία.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Έλληνες δεν αγοράζουν πια πολυτελή σκάφη, ενώ όλοι οι αγοραστές είναι ξένοι.

Περισσότερες από 800 θαλαμηγούς έχουν πουληθεί από Έλληνες σε Τούρκους, και, στη θέση που κυμάτιζε η ελληνική σημαία, κυματίζει τώρα η τουρκική σημαία με τη λευκή ημισέληνο και το αστέρι αλλά, για να λέμε την αλήθεια, αυτή η σημαία «γράφει» καλύτερα στις φωτογραφίες, αφού το φόντο είναι κόκκινο και κάνει ωραία αντίθεση με το απέραντο γαλάζιο, ενώ η ελληνική με το μπλε και το άσπρο χάνονται μέσα στις θάλασσες και τα κύματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται να ζητήσει κι άλλη χάρη από την Τρόικα -μετά τη μείωση του ΦΠΑ στους γίγαντες και τους κολοκυθοκεφτέδες-, ώστε να παραμείνουν τα γιοτ σε εληνικά χέρια.

Τα πολυτελή σκάφη είναι απαραίτητα για την άμυνα της χώρας, αφού, σε έναν πόλεμο με την Τουρκία, οι ιδιοκτήτες τους θα μετατραπούν από σαχλαμάρες σε Μιαούληδες και θα τινάξουν με τις ναυαρχίδες τους στον αέρα την τουρκική αρμάδα.

(Βέβαια, πριν από 5 χρόνια, όλα ήταν διαφορετικά κι εγώ έδινα συμβουλές για το πώς να κάνετε διακοπές με σκάφος. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι: «Τα λόγια της πλώρης».)

http://pitsirikos.net/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *