Διεθνείς τράπεζες ψάχνουν ευκαιρίες σε Ελλάδα και Τουρκία! – Οι πιθανοί στόχοι


Η αρνητική τρέχουσα χρηματιστηριακή συγκυρία που αντικατοπτρίζει τη δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, έχει οδηγήσει τα αποτελέσματα των τραπεζών στο ναδίρ και τις αποτιμήσεις τους σε νέα χαμηλά.

Η μηδενική έκθεσή τους σε τοξικά προϊόντα και η σημαντική διείσδυσή τους στις αναδυόμενες αγορές, είναι το δέλεαρ διεθνών τραπεζικών ομίλων που ψάχνουν τον τρόπο και την ευκαιρία να πατήσουν πόδι στην Ελλάδα και όχι μόνο. Στα άμεσα ενδιαφέροντά τους, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, είναι …

… η ταυτόχρονη διείσδυση στην αχανή αγορά της Τουρκίας, η οποία εμφανίζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Η γέφυρα με τον αραβικό κόσμο, αλλά και τα Βαλκάνια, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τις ξένες τράπεζες προκειμένου να βάλουν λεφτά και να εξαγοράσουν τράπεζες. Ως προς την ελληνική αγορά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «διακαής πόθος» για τους ξένους αποτελεί η Alpha Bank και από την Τουρκία η Finansbank, η οποία ανήκεια στον όμιλο της Εθνικής. Προς στο παρόν δεν είναι γνωστό αν οι διοικήσεις των τραπεζών, της Alpha και της Εθνικής έχουν διάθεση να πουλήσουν ή αν έχουν άλλα σχέδια ενδυνάμωσής τους εν μέσω κρίσης. Πάντως, νωρίτερα την Παρασκευή, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters αναφερόταν πως ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής κρατικής τράπεζας Ziraat, έλεγε πως μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν ζητήσει προσφορές εξαγοράς από την τράπεζά του!
sxaritos@reporter.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *