Οι δημοσκόποι είπαν στον Γιώργο το “μυστικό”

Την περίοδο του Πάσχα, ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και συνολικά το επιτελείο των συνεργατών του στο Μέγαρο Μαξίμου, βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες, και να προσεγγίσουν περισσότερο στρατηγικά, ζητήματα της πολιτικής καθημερινότητας, που εκτιμούν ότι θα επιδράσουν καταλυτικά στις εξελίξεις, το επόμενο διάστημα.

Όπως ήταν φυσικό, στις συζητήσεις τους κυριαρχούσαν οι εξελίξεις στην οικονομία, παράλληλα ωστόσο οι κουβέντες επικεντρώθηκαν στα…
ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Κυρίως υπό το πρίσμα της ανάγνωσης στην οποία δεν προχωρούν οι δημοσκόποι, παρά μόνο… εφόσον τους ζητηθεί από τα πολιτικά επιτελεία.

Στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου και του πρωθυπουργικού επιτελείου, το «μυστικό» στο οποίο στάθηκαν οι δημοσκόποι, δεν είναι άλλο από τη μαγική λέξη «επαναπατρισμός». Και αφορά στο στοίχημα που έχει μπροστά του ο Πρωθυπουργός, για να καταφέρει να κερδίσει πίσω ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2009, που σήμερα εμφανίζονται διστακτικοί, απογοητευμένοι ή οργισμένοι απέναντί στην Κυβέρνησή του. Και σπεύδουν να δηλώσουν στις δημοσκοπήσεις είτε αναποφάσιστοι, είτε αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τους δημοσκόπους, αυτή η κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων αποτελεί το «κλειδί» για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Η προϊστορία των εκλογικών αναμετρήσεων έχει δείξει ότι όσο πλησιάζει η στιγμή της κάλπης, το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, από τη στιγμή που δεν έχει υποστεί πολυετή ή βαθιά πολιτική φθορά, καταφέρνει να αυξήσει ραγδαία τη συσπείρωσή του.

Μόνο που… σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές των δημοσκοπήσεων, τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά από κάθε άλλη φορά. Το Μνημόνιο έχει λειτουργήσει ως επιταχυντής για σοβαρές ρωγμές στο προφίλ του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και του Γιώργου Παπανδρέου, με αποτέλεσμα οι δημοσκόποι να εκτιμούν ως αβέβαια τη συμπεριφορά των αναποφάσιστων, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα μάλιστα με μια βαθύτερη ανάλυση των χαρακτηριστικών αυτών των ψηφοφόρων, δεν πρόκειται για «παραδοσιακούς» οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, αλλά για κεντρογενείς πολίτες, οι οποίοι το 2009 επένδυσαν προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, για να εκπέσει από την εξουσία η Νέα Δημοκρατία.

Οι δημοσκόποι επεσήμαναν στο πρωθυπουργικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι δεν αισθάνονται πιθανότατα εξοργισμένοι επειδή το ΠΑΣΟΚ «εγκατέλειψε τις ρίζες του», μέσω της εφαρμογής των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο, αλλά επειδή αντιθέτως δεν προχωρούν με ταχύτερο ρυθμό μεταρρυθμίσεις τις οποίες όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχει ανάγκη η χώρα. Ακόμη και αν η Κυβέρνηση χρειαστεί να συγκρουστεί με το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και τους συνδικαλιστές…

www.statesmen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΜΕ
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ;
    ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ
    ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΑΣ
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Η ΜΕΣΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ,ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΕΧΝΗΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΙ,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΑ ΟΡΙΑ.
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ,ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ,ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΤΩΝ,ΟΤΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.ΤΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ.ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΟΛΛΑ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΣΙΠΑΡΟΥΝ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΜΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ρε πας καλα κλαπαρχίδα;
    Ακομη και οι βολεμενοι πασοκοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι δυνατον να θελουν να τους κοψουν μισθους ή να τους διωξουν;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

    …ΜΑΛΑΚΕΣ ! Εν έτη 2011 ξέρετε γιατί

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Κανε ρε παλιομπασταρδε εθνοπροδοτη κωλογενιτσαρε εκλογες και θα τα πουμε….Αλλα και για αυτο τα αφεντικα σου θα αποφασισουνε…Πρωθυπουργε του κωλου αι σιχτιρ πια…….

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Ανίκανος (δεν μπορεί ούτε να διαβάσει καλά-καλά τους λόγους που του γράφουν),
    Ανεπάγγελτος (δεν δούλεψε ΠΟΤΕ του – κατευθείαν υφυπουργός και υπουργός στις κυβερνήσεις του μπαμπά του),
    Ηλίθιος (προσπάθησε να "βάλει" ξανά στη θέση της την αλυσίδα του ποδηλάτου του … εν κινήσει)
    Ψεύτης ("Λεφτά Υπάρχουν"),
    Εθνικός Προδότης (καταψήφηση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, υπέρ σχαδίου Ανάν …),
    Άθεος, Εθνομηδενιστής.
    Όταν τον διόρισε ο μπαμπάς του στο ΥΠ.ΕΞ. κουβαλούσε μαζί του στα ταξίδια στο εξωτερικό ολόκληρο στρατό απο υπαλλήλους οι οποίοι φρόντιζαν τα email του, τις επαφές του, τις "ανακοινώσεις" του προκειμένου να φταχτεί το "αρχηγικό προφίλ" του.
    Ακόμη και ο ανδρισμός του αμφισβητείται (μήπως δεν είχε για σύμβουλό του τον αρχι-πούστη Βαλλιανάτο όταν ο μπαμπάς του τον είχε διορίσει στο ΥΠ. Παιδείας ?)
    Άραγε πότε θα μας δείξει το πιστοποιητικό βάφτισής του ? Σε ποιά Εκκλησία καταχωρήθηκε ?
    Μήπως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ του όνομα είναι Jeffrey ?
    Όταν το τομάρι του θα παραμένει κρεμασμένο στο Σύνταγμα ένα "επίθετο" θα του απομείνει – με αυτό θα τον θυμούνται οι επόμενες γεννιές: ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΑΡΘΡΟΚΑΦΡΕ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΖΕΤΕ!ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Ean to mnimonio se aplopoiimeni morfi pigaine se dimopsifisma, den tha ypirxe afti i katastasi mporei omos na min ypirxe kai afti i kyvernisi.Etsi kai alloios ypoxreosi ethnikis kyvernisis itane aparaititi. Oso gia ta syndikata, as teleionoume me aftous tous oikous anoxis pleon!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΘΑ ΦΑΣ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΡΕ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ….
    ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ?

    Reply
  10. Ανώνυμος

    εξοργισμένοι επειδή το ΠΑΣΟΚ «εγκατέλειψε τις ρίζες του», μέσω της εφαρμογής των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο, αλλά επειδή αντιθέτως δεν προχωρούν με ταχύτερο ρυθμό μεταρρυθμίσεις τις οποίες όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχει ανάγκη η χώρα. Ακόμη και αν η Κυβέρνηση χρειαστεί να συγκρουστεί με το «βαθύ ΠΑΣΟΚ»
    AΝΤΕ ΧΕΣΟΥ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ
    ΑΛΗΤΑΡΑ……
    ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΓΑΠΑ ΠΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΓΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *