Φιλία που κρατάει χρόνια

Από τις πιο δύσκολες ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτή, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ φίλων. Δεν είναι τυχαίες όλες αυτές οι φράσεις, οι οποίες έχουν κατά καιρούς ειπωθεί και οι οποίες θεωρούν τη φιλία ως κάτι ιερό και ασύγκριτο…

Για να διαρκέσει μια φιλία χρειάζεται αφοσίωση, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμό. Κάποιοι υποστηρίζουν και την άποψη ότι απαιτείται και παρόμοια οικονομική κατάσταση και ίσως να έχουν δίκιο από την άποψη ότι η φιλία χτίζεται και από κοινές εμπειρίες και δραστηριότητες.

Αν θέλετε να κρατήσετε μια φιλία για πάντα, δώστε της χρόνο, αφοσιωθείτε, ενδιαφερθείτε. Δεν είναι φιλία το να συζητήσετε αυτό που σας απασχολεί και μετά να εξαφανιστείτε για μέρες. Νοιαστείτε για όσα προβληματίζουν το φίλο σας, βγείτε έξω μαζί, μιλήστε, ακούστε και δείξτε έντονο ενδιαφέρον για τη συνέχιση αυτής της σχέσης.

Ένας φίλος είναι πολύτιμος για τον καθένα. Σε καμία περίπτωση, η φιλική σχέση δεν διατηρείται αν υπάρχουν μεταξύ σας ψέματα. Το να δείχνετε στον άλλον ένα ψεύτικο προφίλ δεν θα σας κάνει ποτέ ικανούς να χτίσετε μια ειλικρινή και αξιόπιστη σχέση.

Η εμπιστοσύνη είναι επίσης πολύ σημαντική για τη σχέση αυτή.

Θυμηθείτε τη φράση: «δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι». Από τη σοβαρή αυτή ανθρώπινη σχέση φανερώνονται πολλά γνωρίσματα του εαυτού σας, γι’ αυτό δώστε της αξία και αληθινή υπόσταση, κρατώντας τη για πάντα κοντά.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *