Άρχισε να παίρνει «ζεστά» τον ρόλο του ο Παπαδήμος!

«Δεν θέλω διαφωνίες εδώ»! Η παρέμβαση του Λουκά Παπαδήμου στην συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ήταν καταλυτική για να λήξουν οι κόντρες μεταξύ υπουργών όλων των τάσεων.
Καταρχήν Βαγγέλης Βενιζέλος και Άννα Διαμαντοπούλου έθεσαν θέμα απουσίας των υπουργών της Ν.Δ Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα: «Θα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ για να…..
επιβεβαιώνεται ο χαρακτήρας της κυβέρνησης» επεσήμανε ο υπουργός οικονομικών.

Την ίδια παρατήρηση έκανε και η υπουργός παιδείας η οποία μάλιστα υπενθύμισε ότι στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο άκουσαν τον Λουκά Παπαδήμο και αποχώρησαν. «Πιστεύουν ότι έτσι δεν συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων;» αναρωτήθηκε.

Η επόμενη εστία πυρκαγιάς που έσβησε, ήταν η κόντρα του Μάκη Βορίδη με τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος έφερε το θέμα για την πειρατεία στα πλοία. Ο τρόπος με τον οποίο το δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει την ενόχληση ακόμη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πλην του Άδωνη Γεωργιάδη.

«Επειδή εμείς δεν ξέρουμε όλα τα θέματα καλό θα είναι να μην συνεννοούνται οι υπουργοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ μεταξύ τους και μετά να τα μαθαίνουμε εμείς» του πέταξε τη σπόντα του ο υπουργός υποδομών . Εκεί παρενέβη ο πρωθυπουργός ο οποίος όπως φαίνεται αφήνει στην άκρη την αποστασιοποιημένη στάση που κρατούσε μέχρι τώρα σε σχέση με τις δημόσιες ή όχι διαφωνίες των υπουργών του.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Την αισιοδοξία του ότι η σύνοδος του Δεκέμβρη θα έχει θετικά αποτελέσματα εξέφρασε ο Λουκάς Παπαδήμος σε μια συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής η οποία διήρκησε τουλάχιστον 4 ώρες. «Είναι μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Πάμε στις Βρυξέλλες με τις δικές θέσεις και προτάσεις Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Πάντως στην κυβερνητική επιτροπή αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών κατάθεσης ενός νομοσχεδίου που μέχρι τώρα είχε δυο αναγνώσεις και τραβούσε σε μάκρος η συζήτηση παρά τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που υπήρχαν.

http://briefingnews.gr/Π

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *