ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ

Περισσότερες από 100 γυναίκες προσήχθησαν από τις Ισραηλινές αρχές σε μια προσπάθεια βρουν τους δολοφόνους μιας οικογένειας εποίκων.

Τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στην Αουάρτα, ένα χωριό της βόρειας Δυτικής Όχθης κοντά στην Ναμπλούς, ψάχνοντας τους δολοφόνους μιας ισραηλινής οικογένειας εποίκων συλλαμβάνοντας περισσότερες από 100 γυναίκες στον παράνομο καταυλισμό του…
Ιταμάρ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι Στρατιωτικές μπουλντόζες κατέστρεψαν παλαιστινιακές κατοικίες σε μια περιοχή υπό ισραηλινό έλεγχο, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.
Στην Αουάρτα, εκατοντάδες στρατιώτες μπήκαν στο χωριό λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας και ………..συγκέντρωσαν τις γυναίκες, πολλές από οποίες ήταν ηλικιωμένες.

Οι γυναίκες μεταφέρθηκαν σε ένα στρατόπεδο όπου τα στρατεύματα πήραν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και δείγματα DNA πριν αφεθούν οι περισσότερες ελεύθερες,
Περίπου 20 γυναίκες παρέμειναν υπό κράτηση, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των συλληφθέντων από την Αουάρτα και την επίθεση στην Ιταμάρ σε 75.

Η εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής Ghassan Khatib καταδίκασε την ενέργεια: “Συνεχής βαρβαρικές εκστρατείες από τον ισραηλινό στρατό κατοχής εναντίον του λαού της Αουάρτα”.

Ο στρατός διεξάγει συχνές επιδρομές στο χωριό τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, συλλαμβάνοντας δεκάδες κάτοικους του χωριού μετά τις δολοφονίες του περασμένου μήνα στην Ιταμάρ, έναν από τους δεκάδες οικισμούς που έχουν ανεγερθεί σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και θεωρούνται παράνομα βάση του διεθνούς δικαίου.
Ο Χασάν Αουάντ, Αναπληρωτής Δήμαρχος της Αουάρτα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το 80% των σπιτιών στο χωριό είχε δεχτεί επίθεση και 300 άνδρες και αγόρια έχουν συλληφθεί.
Περίπου 40 από αυτούς παραμένουν φυλακή χωρίς να τους έχουν ακόμη έχει απαγγελθεί κατηγορίες.

http://holy-farmaki.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *