Οπαδοί των ομάδων και τα τρία πουλάκια που κάθονταν…!

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πόλη μας μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων, θα ήθελα να πω δύο λόγια.

Ένα εφιαλτικό σκηνικό συνθέτει το τοπίο της Ελλάδας το 2011. Ύφεση στην οικονομία, ανεργία, φόροι, ελλείμματα, χρέος, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών και των….
παροχών υγείας, παιδείας και πρόνοιας. Ζούμε δύσκολες στιγμές. Η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά και επικίνδυνα. Είναι η πρώτη φορά μετά τον πόλεμο που η Ελλάδα αλλάζει απότομα.
Ένα τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων της οικονομίας και μια βιαστική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας συνδυάζεται με ένα περιορισμό των κοινωνικών κατακτήσεων και διάλυση του κοινωνικού κράτους για να μπορέσει δήθεν η χώρα να μπει σε τάξη. Η διάλυση του δημόσιου τομέα παρουσιάζεται ως λύση.
Η φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού θεωρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να αποκτήσει η χώρα υγιείς οικονομικές δομές.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤAI!
Νέα παιδιά που αντί να ενωθούν και να διοχετεύσουν την οργή και τον δυναμισμό τους, σε αυτούς που μας κατάντησαν έτσι, επιμένουν στον (κατευθυνόμενο) διχασμό και την διχόνοια.
Πόσο ‘νιονιό΄ χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι όλες αυτές οι αθλιότητες είναι στημένες; Αν οι νέοι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν σήμερα, το τι τους περιμένει αύριο, και αναλώνονται σε ανούσιες καταστάσεις, ΤΟΤΕ συγγνώμη αλλά πέρα από την οικονομική πτώχευση, η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει και την πτώχευση της κοινωνικής συνοχής,την πτώχευση των οικογενειακών θεσμών, την πτώχευση του πνεύματος. Και πιστέψτε με, τα χρήματα δεν σε κάνουν άνθρωπο.Παρόλα τα χρήματα που έπεσαν στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, δυστυχώς δεν βοήθησαν στην διαμόρφωση μιας σύγχρονης κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Άρα και κλείνω. Mήπως έχουμε ήδη πτωχεύσει;

Αχάριστος Πολίτης
Lamiareport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    τι λες εσυ για τους βαζελους κ γαβρους,απ το ενα περναει κ απ το αλλο βγαινει…αν κατεβαιναν ολοι αυτοι οι οπαδοι ομαδων στο δρομο ετσι οπως πανε στα γηπεδα θα ειμασταν σε πολυ καλυτερη μοιρα σιγουρα….

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *