Συμπόνια / Αυτοδικία

Γράφει Αναγνώστης

Η Συμπόνια μάς καταβροχθίζει.

Η έλλειψή της οδηγεί στην Αυτοδικία.

Τον τελευταίο καιρό τρώγομαι με τα ρούχα μου, με έχει πνίξει το άδικο, βγαίνω με σκοπό να…

σαρώσω ό,τι στραβό βρεθεί στο διάβα μου. Η αλήθεια είναι ότι συμπαντικά εκεί οδηγούμαστε (μας σπρώχνει να μπαστακώσουμε το σωστό, για να αναλάβει ο λαός τα ηνία), υπάρχει όμως και κάτι που τελευταία σκέφτηκα: Δεν αφορά όλους!!

Γενικά μάς ζητά να φτιάξουμε σε τρία συγκεκριμένα επίπεδα. 1. Όσον αφορά στο γενικό πρόβλημα, να βρούμε την δύναμη να αντιταχθούμε 2. Όσον αφορά τη ζωή μας, να σταματήσουμε/αλλάξουμε ό,τι λάθος κάναμε μέχρι σήμερα 3. Να πράττουμε (σε προσωπικό επίπεδο) το νέο που θα έρθει με τον αντίθετο τρόπο (αντίθετο από αυτόν που μέχρι χθες χρησιμοποιούσαμε και ήταν λάθος). Να πράττουμε το νέο με τον σωστό τρόπο.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος “έμαθε το μάθημά του” δεν χρειάζεται να εμπλακεί στα σύχρηστα που από τούδε και στο εξής θα μαίνονται. Τα σύχρηστα τεκταινόμενα αφορούν όσους (θα διαδραματιστούν γι’ αυτούς που) ΔΕΝ αγωνίστηκαν για το γενικό καλό, ΔΕΝ άλλαξαν οι ίδιοι, ΔΕΝ εφαρμόζουν (κάνουν πράξη στη ζωή τους) το νέο/σωστό. Και το θετικό των σύχρηστων δρώμενων είναι ότι μας ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να το κάνουμε σπρώχνοντας τις εξελίξεις. Ετσι, θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ο καθένας μας να αγωνιστεί, θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ο καθένας μας να αλλάξει, θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ο καθένας μας να εφαρμόσει το Σωστό.

Αν δεν αλλάξουμε θα χαθούμε.

Αν δεν αλλάξουμε ΟΛΟΙ θα χαθούμε.

(Η ωραία Ελλάδα, η ωραία Δημοκρατία… δικαιωματικά στα πόδια τους σφάζονται παλικάρια.)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *