Η «επανάληψη» φέρνει… καθίζηση

Στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έκανε ένα εξαιρετικό…

πρώτο ημίχρονο, για να έρθει το «μπλακ άουτ» στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, η «επανάληψη» είναι ένα μέρος που… πονάει την ομάδα του Πειραιά.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν παρουσιάστηκαν το ίδιο καλοί στο δεύτερο ημίχρονο ενός αγώνα στην Σούπερ Λίγκα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Ισπανός τεχνικός θα πρέπει να βρει το… αντίδοτο για το δεύτερο μέρος, αφού εκεί εμφανίζεται η καθίζηση των «ερυθρόλευκων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δύο ήττες στο πρωτάθλημα, από Ηρακλή και Παναθηναϊκό.

Και στα δύο ματς, οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν ψηλά, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Η μόνη διαφορά στα δύο παιχνίδια ήταν το γκολ. Στο ματς με τον Ηρακλή, το γκολ του Ολυμπιακού μπήκε στο δεύτερο μέρος, στο 60΄ με τον Μήτρογλου, ενώ στο μεγάλο ντέρμπι, ο Κέβιν Μιραλάς σκόραρε στο 37΄.

Μάλιστα, κάπου… κοντά στην συμπλήρωση της πρώτης ώρας παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνουν τους… ρυθμούς. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ηρακλή, ο πρωταγωνιστής για τον «Γηραιό» ήταν ο Σολτάνι που… ανακάτεψε τους Πειραιώτες με την είσοδό του, στο 62΄, ενώ στο ντέρμπι του Σαββάτου, η ισοφάριση από τους «πράσινους» ήρθε στο 57΄ με τον Σισέ.

Βέβαια, αυτοί οι δύο αγώνες ήταν οι δύο περιπτώσεις που το… πλήρωσε ο Ολυμπιακός, γιατί καθίζηση για τους «ερυθρόλευκους» είχαμε και στο ματς με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», που στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς πίεζαν για την ισοφάριση, αλλά και με τον Ολυμπιακό Βόλου και πάλι στο Φάληρο, όταν οι Βολιώτες είχαν μειώσει με τον Ουμπίντες στο 71΄, πριν έρθει το τέρμα του Μιραλάς στο 90΄.

Πάντως, υπήρχαν και αναμετρήσεις που οι Πειραιώτες έδειξαν το καλό τους πρόσωπο μέχρι το τέλος, όπως στους αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης στον Πειραιά και την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Σε αυτά τα ματς, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα… πρόβλημα από τους αντιπάλους τους.

www.sportsecrets.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *