Ένα κιλό ηρωίνη κάθε μέρα στο δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ!!!

Τα αστικά λύματα πολλές φορές αποκαλύπτουν τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων μιας περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό κατάπληξη έχει προκαλέσει στους υπαλλήλους της ΕΥΔΑΠ
που στελεχώνουν το χημείο της εταιρείας, το γεγονός ότι από τις τακτικές αναλύσεις που πραγματοποιούν στα λύματα που τελικώς καταλήγουν στην….
Ψυτάλλεια, ανιχνεύονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (!!!) και μάλιστα σκληρών.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Λέκας, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και παρουσιάζοντας σχετική μελέτη του πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, υπογράμμισε πως καθημερινά εντοπίζονται περί τα 600 γραμμάρια κοκαΐνη, ένα κιλό ηρωίνη, δύο κιλά χασίς και μέχρι είκοσι κιλά χάπια έκσταση. Οι ποσότητες αυτές, όπως τόνισε ο ίδιος, αυξάνονται σημαντικά κάθε Σαββατοκύριακο!!!

Η έρευνα αυτή στοχεύει τόσο στην ακριβή γνώση της ποιότητας των υγρών αποβλήτων όσο και κυρίως στον προσδιορισμό των μεθόδων (τριτοβάθμια επεξεργασία) που καταστρέφουν αυτές τις ουσίες για να καταστεί δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού. Το ζήτημα των αναδυόμενων ρύπων απασχολεί την παγκόσμια ερευνώσα κοινότητα και ειδικότερα στις χώρες εκείνες που εφαρμόζουν την επαναχρησιμοποίηση και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα για ανθρώπινη χρήση.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *