“Η ΕΕ να εγγυηθεί ασφάλεια στην Ελλάδα από τουρκική επίθεση και να μηδενιστούν οι αμυντικές δαπάνες”

Ο προϋπολογισμός της Ελλάδος για την άμυνα, που φθάνει το 4% του εγχώριου ΑΕΠ, θα έπρεπε να μηδενισθεί σε καιρό κρίσης και τα χρήματα να δοθούν για την οικονομική υποστήριξη του πληθυσμού, τόνισε ο συνπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατά τη διάρκεια της….
καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε η ομάδα του στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Τις εγγυήσεις, για την ασφάλεια της Ελλάδος έναντι μιας ενδεχόμενης επίθεσης από την Τουρκία, θα πρέπει να τις παράσχει η ΕΕ, τόνισε, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο απίθανο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση των ελέγχων που πραγματοποιεί η τρόικα στην Ελλάδα ο κ. Κον Μπεντίτ την χαρακτήρισε «σουρεαλιστική», επισημαίνοντας ότι «η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. Υφίστανται οι προτάσεις της, τις οποίες προφανώς η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να συζητήσει».

Μιλώντας δε γενικά για την νομιμότητα των ενεργειών της τρόικας στις χώρες που είναι υπό δημοσιονομική εποπτεία, ο συμπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» στο Ευρωκοινοβούλιο, συμπλήρωσε:

«Την τρόικα -που είναι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ- ποιος την ελέγχει; Η Επιτροπή εγκρίνει τις προτάσεις της τρόικας, αλλά οι αποφάσεις της τρόικας που τις υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν υπόκεινται σε κανένα κοινοβουλευτικό διάλογο και δεν υπάρχει καμία πλειοψηφία που να μπορεί να απορρίψει τις προτάσεις της τρόικας. Θα πρέπει να βρούμε δημοκρατικούς θεσμούς για να ελέγχουμε την τρόικα που είναι ένα είδος εκτελεστικής εξουσίας, και να υπάρχει το κοινοβουλευτικό αντίβαρο. Αυτό είναι απόλυτα σωστό, όμως από την άλλη πλευρά, για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν περιφερειακά ταμεία και κονδύλια που θα είναι στον προϋπολογισμό και χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, ποντάρουν σε αυτόν τον προϋπολογισμό για την ανάπτυξη, γιατί είναι η μόνη τους δυνατότητα. Γι αυτό στο Συμβούλιο υποστήριξαν αυτόν τον προϋπολογισμό, ακόμη κι αν είναι ανεπαρκής. Πάντα τέτοιοι εκβιασμοί γίνονται εκεί».

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *