Διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών Γερμανίας-Ρωσίας


ohara.gr

Συζητήθηκαν θέματα διμερούς εμπορίου και οικονομικής συνεργασίας, στην υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων, μεταξύ άλλων, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, τη δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών γερμανικών και ρωσικών εταιρειών.

οι ηγέτες της Ρωσίας και της Γερμανίας συζήτησαν την ατζέντα εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της…
δημιουργίας διαπραγματεύσεων Ρωσίας-ΕΕ υπουργικό επίπεδο της επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας που αποσκοπεί στην προώθηση, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης του σχεδίου συνθήκης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, ο συντονισμός σε σύνθετα περιφερειακά ζητήματα. Συζήτησαν επίσης το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής “G” και “Είκοσι”, η κατάσταση στο Αφγανιστάν και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Μεντβέντεφ και Μέρκελ συμφώνησαν να διοργανώσουν το 2011, η Ρωσία και η Γερμανία το έτος της έρευνας και της εκπαίδευσης, καθώς και την προετοιμασία ενός κοινού εγχειρίδιου ιστορίας.

Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων Ρωσίας-Γερμανίας, παρουσία των αρχηγών κρατών υπέγράφησαν αρκετές συμφωνίες.

Μετά από τις συνομιλίες, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και η Άνγκελα Μέρκελ προέβησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών παρακολούθησαν τα μέλη των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Γερμανίας, τα οποία θα υποβάλουν έκθεση σχετικά με την πρόοδο και τις συμφωνίες που επετεύχθησαν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *