Ο Βενιζέλος είναι απολαυστικός, όταν… δεν έχει δικαίωμα υπογραφής για τη ζωή μας

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είτε θα τον λατρέψεις, είτε θα τον μισήσεις. Στη σημερινή Ελλάδα φυσικά, όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία αποτελούν…
προστατευόμενο, σπάνιο είδος, η συλλογική απέχθεια ωστόσο που νιώθουν οι Έλληνες για τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να οδηγεί σε λήθη για τις περγαμηνές του.

Ο άνθρωπος που το 2007 δεν κατάφερε να ανατρέψει τον Γιώργο Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους εξυπνότερους και πλέον κατηρτισμένους πολιτικούς ηγέτες που πέρασαν ποτέ από αυτόν τον τόπο.

Σε αυτά τα στοιχεία άλλωστε πόνταρε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και τον επέλεξε για “πολιτικό” συνήγορό του στα δύσκολα χρόνια του 1989. Τότε που… ακόμη και ο Γιώργος προσπαθούσε να φύγει από το ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος έμπαινε.

Θα πρέπει λοιπόν να του αναγνωρίσουμε ότι τα δύσκολα δεν τον τρόμαξαν ποτέ. Προφανώς επειδή… λάτρευε την εξουσία, θα έσπευδε να επισημάνει χαιρέκακα κάποιος. Και… δεν θα είχε άδικο.

Η ουσία ωστόσο είναι ότι, σε στιγμές σαν τη χθεσινή παρουσία του στη Βουλή, τον Ευάγγελο Βενιζέλο χαίρεσαι να τον ακούς. Είναι απολαυστικός. Επειδή φυσικά δεν έχει πλέον… δικαίωμα υπογραφής για τη χώρα.

Ίσως αυτό το στοιχείο να τον έχει απευλευθερώσει και τον ίδιο. Οι δε συγκρίσεις με τη ρητορική και τη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, μόνο υπέρ του πρώην πρωθυπουργού δεν είναι.

Και εν πολλοίς εξηγούν γιατί η Άνγκελα Μέρκελ και η Γερμανία συνολικά εγκατέλειψαν το φθινόπωρο του 2014 τον Αντώνη Σαμαρά, λίγο μετά τις ιαχές για… σκήσιμο του Μνημονίου, και τις φωτογραφίες της… Αμφίπολης.

Και από τότε, και μέχρι το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά, συνομιλούσαν αποκλειστικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *