Στον εισαγγελέα οι Αγροτικές Ενώσεις Θεσσαλονίκης και Πιερίας


Στον Εισαγγελέα έστειλε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή τις καταγγελίες αγροτών κατά των Αγροτικών Ενώσεων Θεσσαλονίκης και Πιερίας οι οποίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ζητούσαν υπέρογκα ποσά για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.
Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η κα. Μπατζελή πριν μερικές εβδομάδες είχε στείλει άλλη μία υπόθεση στον εισαγγελέα μόνο που αυτή τη φορά αφορούσε 30 αγρότες οι οποίοι είχαν δηλώσει «εικονικές» εκτάσεις βαμβακοκαλλιεργειών με σκοπό να ….
.

εισπράξουν τις επιδοτήσεις.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η Υπουργός δείχνει τις δικαστική οδό σε δύο Ενώσεις οι οποίες αγνόησαν τις αποφάσεις του Υπουργείου όσον αφορά τις χρεώσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες αγροτών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησαν μία σειρά επιτόπιων ελέγχων όπου και διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις.

Βάσει της αρχικής συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου, ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ, το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων αντιστοιχούσε σε 70 ευρώ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπερχρεώσεις ξεκινούσαν από 120 ευρώ και έφταναν μέχρι τα 240.

Αναφορικά με το θέμα, η κα. Μπατζελή, δήλωσε «Θα γνωστοποιηθούν και άλλες υποθέσεις εφόσον αυτές εξεταστούν και από την διασταύρωση των στοιχείων.

Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αλλά και τη βάση για την εφαρμογή της στρατηγικής μας στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να σπιλώνει την διαδικασία αυτή και πολύ πιο περισσότερο τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του αγροτικού εισοδήματος. Εκτός από τα τιμολόγια θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων Συνεταιριστικών οργάνων».

θεμα online

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *