Κατάσκοποι… πολιτών

ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την ύπαρξη και λειτουργία στα εδάφη της ενός αμερικανικού προγράμματος παρακολούθησης του πληθυσμού της ανακάλυψε η Σουηδία, μετά από τη Νορβηγία και τη Δανία. Η σουηδική κυβέρνηση τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη ασφαλείας, αλλά κατήγγειλε τη μυστικότητα με την οποία ενήργησαν οι ΗΠΑ. «Μετά από επαφές μεταξύ της αμερικανικής πρεσβείας στη…..
Στοκχόλμη και της σουηδικής ασφάλειας, επιβεβαιώθηκε ότι η αμερικανική πρεσβεία πήρε μέτρα παρακολούθησης πολιτών, παρεμφερή με αυτά που προσφάτως αποκαλύφθηκαν στη Νορβηγία», ανακοίνωσε χθες η Σουηδή υπουργός Δικαιοσύνης Μπεατρίς Ασκ. Η ίδια πρόσθεσε ότι η παρακολούθηση «διαρκεί από το 2000, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εξωτερικών δεν είχαν ενημερωθεί». Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα τα νορβηγικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Όσλο παρακολουθούσε πολίτες από το 2000 και “φακέλωνε” πολλούς εξ αυτών, καθώς και όσα άτομα μετείχαν σε πολιτικές διαδηλώσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Δανίας, η αμερικανική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη παρακολουθούσε πολίτες και στο δανέζικο έδαφος. Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης πολιτών, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Νορβηγία, Τίμοθι Μουρ, δήλωσε πως «η μονάδα παρακολούθησης της πρεσβείας δεν στόχευε τη φιλοξενούσα χώρα και τους κατοίκους της. Στόχος της ήταν να αποκαλυφθούν ύποπτες δραστηριότητες εκτός πρεσβείας». Ωστόσο, η εξήγηση αυτή δεν ικανοποίησε τις νορβηγικές Αρχές.

.adesmeytos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    Είναι καλο πράγμα η παρακολούθηση!!!
    Σε έχει κάποιος στο νού του και ενδιαφέρεται για σένα. Αν πάθεις κάτι, κάποιος θα το γνωρίζει άμεσα. Άλλωστε δεν νοιώθεις και μοναξιά…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Μαλακίες λες εσύ.
    Μέχρι και απαγωγές πολιτών από την CIA & την NSA έχουν γίνει και μάλιστα σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *