Πεζόδρομος ξανά για σήμερα η παραλιακή οδός της Θεσσαλονίκης – Έργα στην Εγνατία

Συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Νίκης, για…..

έξι ώρες, από τις 11.00 έως τις 17.00, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η δράση πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα (κατ’ εξαίρεση τον Μάρτιο, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, εφαρμόζεται την δεύτερη Κυριακή).

Στο πλαίσιο προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας, το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και οι υπόλοιπες πεζοδρομήσεις σε άλλους δρόμους της πόλης, έχουν στόχο την ανάκτηση του δημόσιου χώρου, την προώθηση της πεζής μετακίνησης, την ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μετακίνησης καθώς και των ήπιων μέσων κυκλοφορίας, αλλά και την απόλαυση μιας βόλτας στο κέντρο της πόλης.

Έργα ασφαλτοστρόσεων στην οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη

Εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά και συγκεκριμένα στα τμήματα της οδού, από την οδό Μητροπ. Γενναδίου έως την οδό Χαλκέων και από την οδό Συγγρού έως την οδό Καραολή και Δημητρίου.

Το οδόστρωμα θα παραδίδεται στην κυκλοφορία τμηματικά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου σκλήρυνσης του ασφαλτοτάπητα και η διέλευση των οχημάτων, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της συγκεκριμένης οδού, θα διεξάγεται από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατία πραγματοποιούνται προκειμένου να μην επιφορτιστεί το κυκλοφοριακό της πόλης κατά τη διάρκεια εργάσιμων ημερών και όταν είναι ανοιχτή η αγορά. Γίνονται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις και αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα στις ειδικές λωρίδες λεωφορείων και σε διάφορες οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες, τροχαυλακώσεις κλπ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000,00€, και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης συνολικής επιφάνειας 20.000 m2 στις οδούς Βασ. Όλγας, Βασ. Γεωργίου, Εγνατία και Μητροπόλεως όπου έχουν καταγραφεί επικίνδυνα σημεία.

e-saloniki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *