Απροειδοποίητη έφοδος στην Εθνική ομάδα για έλεγχο ντόπινγκ


Πρωινή έφοδος περίμενε την Παρασκευή οκτώ παίκτες της Εθνικής Ομάδας στο ξενοδοχείο της αποστολής από ειδική ιατρική επιτροπή της FIFA προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ.

Τα τηλέφωνα στα δωμάτια της εθνικής ομάδας σπάνια χτυπούν, καθώς έχει δοθεί εντολή στο ξενοδοχείο -πάγια εντολή Ότο- να μην ενοχλεί κανείς τους παίκτες. Στις 7.10 σήμερα τα χαράματα η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ζήτησε από τον τιμ μάνατζερ Γιάννη Στέργο να κατέβει, γιατί είχε επισκέψεις. Σε πέντε λεπτά απορημένος ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ είδε …

… μπροστά του την εξαμελή ειδική ιατρική επιτροπή Ντόπιγκ της FIFA η οποία τον ενημέρωσε, πως θα διεξαχθεί έλεγχος ντόπιγκ σε οκτώ ποδοσφαιριστές.
Στο επόμενο δεκάλεπτο, αφού ήδη είχαν κατέβει ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Φύσσας και ο γιατρός Άρης Παναγιωτόπουλος σε ένα μικρό δωμάτιο διεξήχθη η κλήρωση. Κατά αυτόν τον τρόπο επελέγησαν οι οκτώ διεθνείς τους οποίους βέβαια ξύπνησαν και σε μια ώρα ώρα είχαν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις.

Το κλιμάκιο της FIFA πήρε δώδεκα δείγματα, οκτώ ποδοσφαιριστών. Από τέσσερις διεθνείς έλαβαν πρόσθετο δείγμα αίματος, καθώς η εξέταση για απαγορευμένες ουσίες πλέον γίνεται και στο αίμα αναζητώντας την απαγορευμένη ουσία ερυθροποιητίνη, που έχουμε μάθει κυρίως από τα πολλά κρούσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στην αποστολή της Εθνικής πάντως δεν ανησυχούν για την επίσκεψη της επιτροπής, καθώς όλοι οι παίκτες ελέγχονται κάθε χρόνο από την Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τη συνεργασία των παικτών οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνουν το γιατρό της ομάδας για οτιδήποτε φάρμακο ή σκεύασμα λαμβάνουν όταν βρίσκονται σε αποστολή με την Εθνική Ομάδα. Απλά αυτό που τούς παραξένεψε είναι ή ώρα της επίσκεψης.

Απ ότι μάθαμε η επιτροπή λειτουργεί κατ αυτόν το τρόπο για όλες τις ομάδες, και αυτό ήδη έκανε σε Γερμανία, Ολλανδία, Αργεντινή. Σειρά πιθανότατα έχει η αντίπαλος μας Νότιος Κορέα,που παίζει μεθαύριο στο Κουφστάιν φιλικό με τους Λευκορώσους, αλλά και η Βόρειος Κορέα που προετοιμάζεται στην ευρύτερη περιοχή. Γενικά όσες ομάδες είναι στην Κεντρική Ευρώπη για προετοιμασία,θα δεχθούν αυτές τις ενοχλητικές επισκέψεις.

Σημειώνουμε πως η FIFA είχε μεγάλη διένεξη με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπιγκ, την περίφημη WADA, καθώς δεν δεχόταν αυτή να λειτουργεί αυθαίρετα και αυτόνομα κάνοντας συνεχείς ελέγχους. Τελικά οι δυο αρχές συμφώνησαν σε κοινό πλαίσιο λειτουργίας γι αυτό το σοβαρό θέμα ,με αποτέλεσμα πλέον να διεξάγονται διαρκείς έλεγχοι, πριν και κατά τη διάρκεια των μεγάλων ποδοσφαιρικών γεγονότων.
gazzetta

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *