Τελευταία Νέα

Μια ανθρώπινη ιστορία…. στο Κολωνάκι και η ξεφτίλα του Δήμου Αθηναίων.

Πρίν λίγες μέρες παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο η ιστορία ενός αστέγου γέροντα στο Κολωνάκι….
Διαβάστε την:

Τίποτα δεν είναι…

ικανό να του στερήσει την αξιοπρέπεια και κυρίως το δικαίωμά του να διεκδικήσει ένα μέρος ομορφιάς και ιδιωτικότητας, ακόμη και καταμεσής του πολυσύχναστου δρόμου.

Η εικόνα του άστεγου που έχει διακοσμήσει το πεζοδρόμιο με λίγα αντικείμενα που παραπέμπουν σε μια άλλη, στεγασμένη ζωή συγκινεί αλλά ταυτόχρονα δίνει και δύναμη στον περαστικό.

Ο γέροντας στην οδό Μαρασλή, φέρει μαζί του θραύσματα της πραγματικής του ζωής, της βιωμένης πριν την κρίση. …

Ενα γύψινο άλογο ανασηκωμένο στα πίσω πόδια που μοιάζει να χλιμιντρίζει, ένα μπουκάλι αναψυκτικού και ψεύτικα λουλούδια, μήλα σε ρόλο διακοσμητικών, μπουκάλια με νερό, οι κούπες του ελληνικού καφέ αναποδογυρισμένες για να μη σκονίζονται – ο άστεγος δεν θέλει να κάνει την παραμικρή έκπτωση σε αυτές τις απειροελάχιστες στιγμές «πολυτέλειας» στη ζωή του. Όπως η απόλαυση ενός καφέ.

Τα στρωσίδια στο παγκάκι, δυο παλιές κουβέρτες, στρωμένες τακτικά, με συμμετρία, δίπλα στην απλώστρα για τα ρούχα και σε μια άδεια κρεμάστρα – μοιάζει σε κατάσταση αναμονής. Τα πόδια του τυλιγμένα σε μια ροζ πετσέτα για να ζεσταίνονται καθώς από χθες άρχισε το κρύο του φθινοπώρου και οι βροχές.

Καθώς μπαίνουμε σε ένα νέο τοπίο καιρού, δυο μήνες μακριά από τον χειμώνα, ο άστεγος της αριστοκρατικής Μαρασλή, ο άστεγος στη σκιά του Ευαγγελισμού αφηγείται πολλαπλές ιστορίες της πόλης, ιστορίες από την κοιλιά του κτήνους.

Αλλά κυρίως αφηγείται κάτι πιο δυνατό: Αν και άστεγος, δεν έχει αποστερηθεί την προσωπικότητά του, τη μοναδικότητά του.
Αντιστέκεται ακόμα, με το δικό του τρόπο.

http://www.iefimerida.gr

Και μετά ήρθε ο …. λαθρολάγνος Καμίνης και οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι του Κολωνακίου, με την εξαφάνιση των αντικειμένων του γέροντα άστεγου, τα οποία χρησιμοποιούσε για να έχει την άισθηση μιας κάποιας “κανονικής” ζωής.

Αποφασισμένοι να βρουν με κάθε τρόπο τα αντικείμενα που είχε ο άστεγος της οδού Μαρασλή στο παγκάκι του -και τα οποία εξαφανίστηκαν όταν τον απομάκρυναν από το δρόμο- είναι πολίτες και κάτοικοι της περιοχής που παρακολουθούν άναυδοι την ταλαιπωρία του γέροντα.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος κάτοικοι έχουν οργιστεί. Μια εξ’αυτών έχει αφιερώσει ατελείωτες ώρες σε τηλεφωνήματα στις δημοτικές αρχές προσπαθώντας να δει πού κατέληξαν τα υπάρχοντα του άστεγου που μάζεψε φορτηγάκι της Δημοτικής Αρχής.
Καθώς την παρέπεμπαν από τον ένα «ιθύνοντα» στον άλλο, προειδοποίησε ότι θα ασκήσει μήνυση στο Δήμο για την αφαίρεση και εξαφάνιση των αντικειμένων.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης, επικοινώνησε κάποιος μαζί της εκ μέρους του Δήμου, δήλωσε άγνοια για το θέμα αλλά δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρεθούν τα μπιμπελό και τα χρηστικά αντικείμενα του άστεγου γέροντα στην οδό Μαρασλή.

Εμείς να πούμε ότι ο δήμος δεν είναι ακέφαλος, αφού διοικείται από τον γνωστό φίλο των λαθρομεταναστών δήμαρχο Γ.Καμίνη, ο οποίος όταν πρόκειται για Έλληνες φτωχούς δείχνει το “αριστερό” και “ανθρωπιστικό” του πρόσωπο.
Εάν ήταν κάποιος από το Μπαγκλαντές, θα είχαμε άλλη αντιμετώπιση, “αντιρατσιστική”. Να χαίρεστε τον Δήμο σας, εις “ανώτερα”!

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *