Α. Σαμαράς: “Ψηφίστε για να έχετε ελπίδες να γυρίσετε”

Με το σκεπτικό ότι «πρέπει να ψηφίσεις αν θες να έχεις ελπίδα να γυρίσεις,» ξεκινά απόψε η αντίστροφή μέτρηση για την επιστροφή ορισμένων από τους διαγραμμένους της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πριν την ομιλία του στην Βουλή είχε πολλές επαφές με βουλευτές στο γραφείο του στο κοινοβούλιο όπου κατέστησε σαφές ότι ο δρόμος της επιστροφής δεν είναι ανοιχτός για όλους ακόμη και αν αλλάξουν στάση και …..
στηρίξουν τους εφαρμοστικούς νόμους.

Ουσιαστικά, η θετική ψήφος στους εφαρμοστικούς νόμους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση αλλά όχι και ικανή συνθήκη για όλους. Όπως πρώτο αποκάλυψε το briefingnews ο Αντώνης Σαμαράς θα εξετάσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ενώ κάποιοι από την πρώτη στιγμή θεωρούνται «ανεπιθύμητοι».

Ενδεικτική ήταν και η σημερινή τοποθέτηση του Κώστα Τζαβάρα ο οποίος ήταν αρχικά υπέρ του όχι στην δανειακή σύμβαση αλλά μετά την κομματική πειθαρχία που έθεσε ο κ. Σαμαράς, την υπερψήφισε. Είπε λοιπόν ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας πως «όποιος υιοθετεί απόψεις που είναι έξω από την κυρίαρχη επιλογή του κόμματος θεωρώ ότι ο ίδιος επιλέγει να είναι εκτός κόμματος.»

«Να συνεκτιμήσουν τα νέα δεδομένα» κάλεσε τους διαγραφέντες ο Χρήστος Σταϊκούρας ενώ ανοικτή πρόσκληση απηύθυνε ουσιαστικά ο Γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος, λέγοντας: «Πληροφορούμαι ότι υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι όχι με υποτιμητικό ή αναξιοπρεπή τρόπο, θα επιλέξουν να συνταχθούν με την πολιτική γραμμή της ΝΔ. Και αυτό θα αποτελέσει την ικανή συνθήκη για να ανοίξει ο δρόμος της επανένταξής τους στην ΚΟ.»

Γλαφυρός ήταν ο γεράσιμος Γιακουμάτος ο οποίος θυμήθηκε την παραβολή του Ασώτου. «Όσον αφορά τους βουλευτές με ελαφρά τη καρδία, όταν η χώρα ήταν έτοιμη να πεθάνει, δεν ψηφίσανε, εγώ θα κάνω την παραβολή του Ασώτου Υιού… δέχτηκε και δέχεται ο Χριστός τον άσωτο πίσω,» είπε χαρακτηριστικά.

Δέκα βουλευτές εκτιμάται ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία ενώ επτά έως και δέκα από τους εικοσιδύο αναμένεται να ψηφίσουν θετικά. Επειδή όμως οι ζυμώσεις συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.

http://briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *