Σεξουαλική παρενόχληση ..μια άλλη άποψη

Συνολικά 17 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία έχει δεχθεί ο Συνήγορος του Πολίτη την τριετία 2008 – 2010. Το 35% αυτών αφορά τον Δημόσιο Τομέα και το 65% τον Ιδιωτικό.

Το θέμα με την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, αποτελεί πλέων ένα συνηθισμένο θέμα και για το οποίο έχουν γίνει πολλές συζητήσεις.

Θέμα που κυρίως αφορά τις….
γυναίκες, αφού άλλωστε οι περισσότερες καταγγελίες προέρχονται από εκείνες. Τίθεται το ερώτημα, σεξουαλική παρενόχληση μύθος ή αλήθεια; Καταρχήν να αναφέρουμε ότι πολλές κοπέλες που εργάζονται σε κάποιο χώρο διατηρούν σχέση ..με το ίδιο το αφεντικό τους ή τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης όπου βρίσκονται. και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας ..μη ξεχνάμε ότι η «εξουσία» είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό.

Τώρα όσο αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση-αναφέρομε στην άλλη εκδοχή-πρόκειται για μία τακτική μερικών γυναικών, δηλαδή όταν τους παρουσιάζεται μια περίπτωση η οποία δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα βγαίνουν και λένε διάφορα του τύπου «ο τάδε με ενοχλεί..» και «μου ζητάει να βγούμε» κτλ ακόμα θέλουν να δείχνουν ότι είναι άμεμπτου ηθικής και επιπροσθέτως ρίχνουν και στάχτη στα ματιά του αγαπημένου τους, δίνοντας του την εντύπωση ότι η «δικιά του» δεν έχει μάτια για άλλον, ενώ στην πραγματικότητα πολλές εξ αυτών μπορεί να διατηρούν σχέση-πολλές φορές παράνομη-με το ίδιο το αφεντικό τους.

Μη ξεχνάμε ότι αυτό γίνεται και στην καθημερινή ζωή και όχι μόνο στην επαγγελματική, βγαίνουν και κάνουν «βούκινο» όποιον τους δείχνει-απλά ενδιαφέρων-και τον οποίον δεν γουστάρουν, εντούτοις όμως δεν κάνουν το ίδιο όταν τις ενοχλεί ή παρενοχλεί κάποια «ενδιαφέρουσα περίπτωση».

Φαίνεται τελικά πως σε κάποια θέματα έχουν επικρατήσει κάποιοι μύθοι αλλά καιρός είναι όμως να ειπωθούν και ..αλήθειες.

Αναγνώστης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΑΡΕΑ!!!!!!

    ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΑ ΜΑΖΙ…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    οι γυναικες θελουν να κανουνε ολους τους αντρες πουστηδες και μετα να γλυφομουνιαρονται.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    οι γυναικες εχουν κανταντησει κομπλεξικες στο θεμα σεξουαλικοτιτα. αυτες ειναι που παρενοχλουν πρωτες στις περισοτερες φορες και οχι μονο στην δουλεια αλλα και παντου. σιγουρα δεν ειναι ολες ιδιες αλλα 8 στις 10 ειναι ψευτογυναικες. ανδροπρεπεις λεσβιες και μισανδρες λογο της τηλεορασης που παραγει και τροφοδοτει το κυριαρχο φεμινιστικο παραληρημα. στην ελλαδα του 2011 η γυναικα εχει καταντησει η ξεφτιλα της εξαθλιωσης. ειναι η σαπιλα του αυριο και του κους κους.
    ειμαι απογοητευμενος με την κατασταση των γυναικων. εχω μια κορη και δεν θα ηθελα ποτε να ειναι μεσα στην 8 αδα του ρεζιλιου!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Προφανώς στο δημόσιο είναι τόσο φράπες που ούτε κωλοδάχτυλο δεν μπαίνει.
    Στον ιδιωτικό τομέα απο την πολλή μαλακία έχει ο κόσμος καύλες.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *