Υπερψηφίζει την κυβέρνηση ο Παπανδρέου

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα δώσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου λίγο πριν ξεκινήσει μια σειρά επισκέψεων σε πόλεις στην Ελλάδα όπου θα παρουσιαστεί η έκθεση “από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή” θα βρίσκεται στη Βουλή και θα υπερψηφίσει την κυβέρνηση.

Στην ψηφοφορία για το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου είχε αποφασίσει να καταψηφίσει νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούσαν στο τραπεζικό σύστημα. Τότε έντονη ήταν η αντιπαράθεση που είχε με τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, αμέσως μετά.

Ο κ. Παπανδρέου τον τελευταίο καιρό έχει εκφράσει έντονα τις διαφωνίες του με σειρά κυβερνητικών αποφάσεων. Επίσης έχει κρατήσει σαφή απόσταση από την ηγεσία του κόμματος, τόσο ο ίδιος, όσο και οι στενοί συνεργάτες του. Έτσι εύλογες ήταν οι απορίες σε πολλούς για το τι θα πράξει κατά την σημερινή ψηφοφορία.

Ο κ. Παπανδρέου σε δύο εβδομάδες θα βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, θα ανοίξει με ομιλία του τα εγκαίνια της έκθεσης που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως τονίζεται από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου “πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, αφίσες και άλλο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των Ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, που διαμορφώνουν ένα ιστορικό πάζλ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, οι οποίοι με τη σειρά τους καταγράφουν την πορεία και τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας αλλά και την Αλλαγή μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης και την επιβολή μιας δικτατορίας”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *