ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 21 Μαρτίου 2014, δηλαδή δυο περίπου μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, όταν το Σύστημα στην προσπάθειά του να συνεχίζει να ελέγχει την Εξουσία με κόμματα απόλυτα ελεγχόμενα και εξαρτημένα, έγραφα κατά τη δημιουργία του νέου πολιτικού σχηματισμού, που άκουγε στο…..
όνομα «Ποτάμι», με επικεφαλής τον αρχιδιαπλεκόμενο δημοσιογράφο του Mega του Μπόμπολα, Σταύρο Θεοδωράκη: «…Όλοι αντιλαμβάνεστε πως το Σύστημα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, που πειθήνια υπηρέτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και εφάρμοσαν με την πολιτική τους δεν είναι δυνατόν να παραδώσει τα όπλα αμαχητί, βλέποντας πως τα δυο αυτά κόμματα (ΝΔ + ΠΑΣΟΚ) οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Θα πρέπει να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν Νέα Συστημικά κόμματα, τα οποία θα υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να παίξουν το ρόλο που έπαιξαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και στην κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Δηλαδή, θα πρέπει να υπάρξουν κεντροαριστερά πολιτικά αναχώματα για να συγκυβερνήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ, που φαντάζει πως θα είναι το πρώτο κόμμα στις επικείμενες Εθνικές εκλογές και έτσι να συνεχίσει η κυβερνητική πολιτική να καθορίζεται από τους κατακτητές της πατρίδος μας. Γι΄ αυτό δημιούργησαν την «Ελιά» των Σημιτικών και το «Ποτάμι» του Συστημικού δημοσιογράφου του Mega, Σταύρου Θεοδωράκη! Την εργολαβία προώθησής τους στην Ελληνική κοινωνία ανέλαβαν ως συνήθως, τα υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, Mega, SKAI και Alpha, δηλαδή εκείνα τα ΜΜΕ της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού. Αυτά έχουν αναλάβει εργολαβικά την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου-συστήματος. Μπροστάρηδες αυτής της εργολαβίας, όλοι οι μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι που υπηρετούν ως μισθοφόροι, τα κατά καιρούς προστάγματα και συμφέροντα του Συστήματος. Πρωταγωνιστές αυτής της εργολαβίας, οι «μεγαλοδημοσιογράφοι», Γιάννης Πρετεντέρης, Νίκος Ευαγγελάτος και Αντώνης Σρόιτερ. Σε όλες τις εκπομπές τους, προσκεκλημένοι τους είναι όλοι εκείνοι οι πολιτικοί – εκλεκτοί του Συστήματος….». Αυτό το άρθρο μου είχε τον τίτλο: «Η Ελιά έπιασε δάκο και το Ποτάμι γέμισε απόβλητα».

       http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/492-2014-03-21-22-22-50

Ωστόσο, Οι ευρωεκλογές έγιναν και το «Ποτάμι» του δημόσιου διασκεδαστή, ανθρώπου με το δισάκι στον ώμο, που μέσα του κρύβει όλα τα θελήματα των μεγαλοεργολάβων δυναστών της πατρίδας μας, κατέλαβε το απίστευτο ποσοστό του 6,60% εκλέγοντας 2 βουλευτές που «επάξια» θα υπερασπισθούν τα ελληνικά συμφέροντα της πατρίδας μας στο Νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Έτσι, δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως για τη σημερινή οικτρή κατάντια μας, ακεραία την ευθύνη την φέρει ο ελληνικός λαός. Αυτό το κομμάτι του ελληνικού λαού που εμπιστεύθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό, σε ένα πρόσωπο που δεν έχει ιδανικά, που δεν γνωρίζει την έννοια της πατρίδας, που δεν πιστεύει στις διαχρονικές αξίες που διέπουν ετούτο εδώ το Έθνος. Αυτός λοιπόν, ο μειλίχιος, ο ύπουλος με την φτιασάδικη καλοσύνη και πραότητα του, δήλωνε πριν από τις ευρωεκλογές σε συνέντευξη που παραχώρησε: «Είμαστε υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους. Έτσι η Εκκλησία αποκτά την αυτονομία της και η Πολιτεία αποδεσμεύεται από περιορισμούς που δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κράτος». Όπως επίσης, δήλωνε ξεδιάντροπα πως το κόμμα του δεν έχει ιδεολογία και πως το πρόγραμμά του θα το ανακοινώσει μετά τις εκλογές.

Από την άλλη μεριά ο κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Νίκος Δήμου, πρωτοκλασάτο στέλεχος (μέχρι που τον παραίτησαν) του κόμματος «Ποτάμι», στον Ευαγγελάτο και τον SKAI, δήλωνε για την οριστική λύση του ονόματος της γείτονας χώρας: «Είναι ένα θέμα που έχουμε ήδη χάσει. Το 95% των κρατών έχει δεχθεί το όνομα “Μακεδονία” κι εμείς συνεχίζουμε να το συζητάμε»! Είχε δε, συμφωνήσει πως η ΠΓΔΜ μπορεί να ονομαστεί όπως θέλει, ακόμα και “Μακεδονία” και τάχθηκε υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Έτσι, σήμερα που το «μικρό και φοβικό» κατά Παπουτσή, ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και η ΝΔ του «αντιμνημονιακού» και ανακόλουθου στις συνεχείς εξαγγελίες, Αντώνη Σαμαρά, που άλλα ισχυρίζεται το πρωί και άλλα όταν νυχτώσει, κατέγραψαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές πολύ χαμηλά ποσοστά και φαντάζει αδύνατη η αυτοδυναμία ενός εκ των δυο για το σχηματισμό κυβέρνησης στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές. Από τη μια ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να συνενώσει ένα ήδη διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά από ιδρύσεώς του και από την άλλη ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις στην λαϊκή του βάση από την στροφή του στην μνημονιακή πολιτική. Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα επαρκούν τα εκλογικά ποσοστά τους για να συνεχίσουν την πολιτική των Μνημονίων. Γι΄ αυτό μεθοδεύεται  έντεχνα η επόμενη ημέρα των εκλογών. Και αυτή η ημέρα ακούει στο όνομα «Ποτάμι». Είτε πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ.

Οσονούπω, σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια ενσωμάτωσης στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, των Δημάρχων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Αμφότεροι παραβρέθηκαν στο Συνέδριο του «Ποταμιού», που πραγματοποιήθηκε στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου. Σ΄ αυτό το κόμμα τα πάντα έχουν σημασία. Τα νεολαιίστικα μπλουζάκια, το δισάκι στον ώμο που χαρακτηρίζουν cool ανθρώπους και έτσι παρασύρουν πιο εύκολα τους αραχτούς μπαχαλάκηδες της πλατείας και του καναπέ. Η συμβολική επιλογή του Λαυρίου σε ανοικτό χώρο, για να ταιριάζει και με το σύνθημα του κόμματος στην έναρξη του Συνεδρίου: «Το Λαύριο τονίζει το “αύριο”». Ακόμη και η επιλογή του επικεφαλής, παραπέμπει στη χαρισματική μορφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας, Μίκη Θεοδωράκη. Όλα μα όλα τα προσέχουν σ΄ αυτό το κόμμα οι δεκάδες επικοινωνιολόγοι που έχουν στρατευτεί με το αζημίωτο, μαζί τους.

Να επιστρέψω όμως, στους Καμίνη και Μπουτάρη. Στους Δημάρχους των δυο μεγαλύτερων πόλεων της πατρίδας μας, που τους επανεξέλεξε «ο κυρίαρχος» ελληνικός λαός, προκειμένου να κάνουν θεσμό στη χώρα μας τα “Gay Pride”, δηλαδή τα φεστιβάλ των ομοφυλόφιλων, όπου συνωστίζονται κάθε λογής γκέι, τρανσέξουαλ και πισωγλέντηδες. Κάθε καρυδιάς καρύδι, που δηλητηριάζει με την άδεια αυτών των δυο άθλιων Δημάρχων, το τρυφερότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους και τις νέες μας. Ήταν λοιπόν, ιδιαίτερα θερμά για το «Ποτάμι» τα μηνύματα των Δημάρχων Αθηναίων και  Θεσσαλονικέων. Ο κ. Καμίνης είπε: «Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο δρόμο, με την ορμή, την καθαρότητα, την αέναη κίνηση του νερού. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρα μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών». Ο δε, κ. Μπουτάρης είπε με τη σειρά του: «Η πιο σημαντική συμβολή του “Ποταμιού” στην ελληνική πολιτική ζωή είναι ο μεταρρυθμιστικός αέρας που φέρνει. Χωρίς να έχει τα βαρίδια και τις εξαρτήσεις από το παρελθόν». Επίσης, δήλωσε προχθές σε τηλεοπτικό σταθμό: «Από όλο το πολιτικό φάσμα, πιο πολύ με καλύπτει η θέση του Θεοδωράκη». Και στην προσπάθειά του να γίνει περισσότερο εύθυμος και αρεστός σε αυτούς που τον ακροάζονταν δήλωσε: «Πριν από την ίδρυση του Ποταμιού κουβεντιάζοντας με το Σταύρο του είπα: Τρελάθηκες, τι πας να κάνεις; Και μου απάντησε: Τρελάθηκες, τι πας να γίνεις Δήμαρχος;».    
Συνεπώς: Τις μεταρρυθμιστικές αλλαγές θα τις κάνει ο Θεοδωράκης, με τους Μπουτάρη και Καμίνη. Τις θεσμικές αλλαγές θα τις φέρουν οι Τατσόπουλος και Ψαριανός που σύντομα προσχωρούν στο «Ποτάμι».

Συμπέρασμα: θα μας πάρουν και θα μας σηκώσουν τα νερά και οι αέρηδες. Θα ενταχθούμε απόλυτα στην Παγκοσμιοποίηση και θα πετάξουμε στον Καιάδα της λήθης τη Θρησκεία μας, τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Βεβαίως, με την ψήφο του ελληνικού λαού. Με τις υγείες μας!!!      

         

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *