Ι.ΜΕΤΑΞΑΣ:ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΕΙΣ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΑΣ


“Να μείνετε πιστοί εις τα ιδανικά σας. Και τότε θα δύνασθε να ειπήτε κι εσείς όταν θα μεγαλώσετε, στα παιδιά σας, τα οποία θα έλθουν κατόπιν από σάς: Ημείς εβαστάσαμεν τιμίαν την λαμπάδαν του Εθνους, σας την δινουμε στα χέρια σας.

Ιω. Μεταξάς”
Περιηγούμαι στις σελίδες του περιοδικού Η ΝΕΟΛΑΙΑ. Και γράφω στην λίστα με σκοπό να μοιρασθώ μαζί σας τα ανάμικτα συναισθήματα που μου γεννά η “φυλλομέτρηση” αυτή. Χαρά. Γιατί νιώθω ότι ανήκω στον …

… σωστό για το Εθνος μου δρόμο, Θαυμασμό. Για τη θεματολογία του περιοδικού , που είναι όλη αφιερωμένη στο πώς ένας νέος άνθρωπος μπορεί και πρέπει να είναι χρήσιμος στους συνανθρώπους του και στην Πατρίδα του. Οργή Απογοήτευση και Οδύνη για την κατάντια μας. Είναι απόλυτα φανερό ,ακόμα και για προπαγανδιστικούς λόγους να γινότανε , ότι η προσοχή του Ιω. Μεταξα ήταν στραμμένη στο πως θα κτισθούν ΥΓΙΗ κύταρα για την κοινωνία και την Πατρίδα. (Αν μπορεί ποτέ να ονομασθεί “προπαγάνδα ” αυτό….)

Τολμούσε ο Μεταξάς να θέλει ΕΛΛΗΝΕΣ.
Τολμούσε ο Μεταξάς να θέλει ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Τολμούσε ο Μεταξάς να μιλάει για ΑΞΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Δεν φοβότανε μήπως τον “μαλλώσουν” οι “Φίλοι μας” που σφυρηλατούσε γενιά ΕΛΛΗΝΩΝ!
Τα σημερινά ΚΝΟΔΑΛΑ γιατι πράγμα μιλάνε;;;;

-Για gay pride.
-Για πρέζες
-Για εξελληνισμένους κάφρους για να μπασταρδέψουν τους Έλληνες.
-Για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας
-Για δομημένα ομόλογα.
-Για ΔΝΤ
-Για τούρκικα στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεία στη Θράκη.
-Για κτισιματα Τζαμιών.
-Για για υποστολή σημαίας στα Ιμια………..
-Για υποστολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ σημαίας και των συμβόλων μας εν γένει
-Για υποτέλεια
-Για παγκόσμια οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση……
Και το χειρότερο!!

Τους ανεχόμαστε ακόμα.
Βαφτίζοντας μάλιστα γνωστούς αριβίστες “αρχηγούς” του πατριωτικού χώρου έτσι για να λέμε κι εμείς ότι κάτι έχουμε.
Να αντικαταστήσουμε μήπως με αυτούς τον Μπαρμπαγιάννη;;; Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Ω!!! τι ξεπεσμός αλήθεια.

Αξίζει να περιηγηθείτε τις σελίδες του περιοδικού και είναι σίγουρο ότι θα κάνετε κι εσείς αυτόματα τις συγκρίσεις. Το περιοδικό την εποχή εκείνη , ακολουθούσε βεβαια το γενικό κλίμα της κοινωνίας, δεν ήταν κάτι ξέχωρο και ξεκομμένο. Και αυτό είναι ακόμα πιο όμορφο. Την εποχή εκείνη υπήρχαν και άλλα παρόμοιοι “θησαυροί” “Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ” κλπ. Εκείνα που δεν υπήρχαν ήταν τα “ΚΛΙΚ” ΤΑ “ΝΙΤΡΟ” ΤΑ “ΜΑΧ” και όλες αυτές οι εκφυλιστικές για τη νόηση πατσαβούρες. Βλέπετε τότε ακόμα δεν μας είχαν νικήσει ο ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ στο Γράμμο και στο Βίτσι γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η σημερινή μας κατάντια…….

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Και ΥΠΕΡευχαριστώ την κ. Φωκά.
eoniaellhnikhpisti.blogspot

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *