Αν έχανε δηλαδή η Μέρκελ, θα καλυτέρευε η τύχη της Ελλάδας; Αν έχανε δηλαδή η Μέρκελ, θα καλυτέρευε η τύχη της Ελλάδας;

Τις γερμανικές εκλογές προέταξαν τα ελληνικά κανάλια το βράδυ της Κυριακής, τοποθετώντας σε δεύτερη μοίρα την προσπάθεια όξυνσης των πνευμάτων στην ελληνική κοινωνία. Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε πραγματικό περίπατο και για λίγες μόνο έδρες έχασε την …..
αυτοδυναμία, κάτι που θα είχε να συμβεί από το 1957! Έντονη «ανησυχία» στην Ελλάδα, όπου οι «ειδικοί» περίμεναν τους «σωτήρες» του SPD να επιτρέψουν την εφαρμογή πολιτικής ανάπτυξης στην χώρα μας.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, δεν είναι ούτε η Μέρκελ ούτε ο Στάινμπρουκ που κυβερνούν αλλά οι συγκυρίες που γεννιούνται από την σύγκρουση των συμφερόντων. Δεν θα έρθει καμία καταστροφή με της επανεκλογή της Μέρκελ, εφόσον η Ελλάδα παίξει σωστά τα χαρτιά της και αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από το συνωστισμό συμφερόντων στην γεωστρατηγικά σημαντική και ενεργειακά πλούσια περιοχή μας, την ίδια ώρα που σε Μέση Ανατολή και Τουρκία τα πράγματα είναι εντελώς ρευστά.

Επομένως, είναι να χτυπάει κανείς το κεφάλι του στον τοίχο, όταν βλέπει πολιτικάντηδες και τηλεπαρουσιαστές να αναμασάνε με… περισσή «ευαισθησία» τυποποιημένες ειδήσεις που απειλούν την όποια σταθερότητα στην χώρα, η οποία κρίνεται απαραίτητη αυτή την στιγμή. Μεγάλοι «δημοκράτες» και «βράχοι ηθικής» αναγγέλλουν ο καθένας το δικό του μανιφέστο υπέρ μιας «δημοκρατίας» που οι ίδιοι έχουν κατά καιρούς ξεφτιλίσει σε μπαλκόνια δημαγωγίας, γραφεία διαπλοκής και «ανώτατα σαλόνια», όπου παζαρεύεται το ξεπούλημα της χώρας.

Δυστυχώς στην Ελλάδα επικρατεί η λογική του πολιτικάντη (politician) και όχι του αυθεντικού πολιτικού (statesman), του οποίου η αρμοδιότητα είναι να διοικεί (command) το κράτος (state), εκμεταλλευόμενος τις εκάστοτε συγκυρίες προς όφελος της πατρίδας. Αλλά και η ελληνική κοινή γνώμη παρασύρεται κάθε φορά και δρα καθοδηγούμενη από το στομάχι και όχι βάσει νου. Το στομάχι οργίζεται γι” αυτά που η τηλεόραση πλασάρει ως ανησυχίες!

Καλοί μας φίλοι σκεφτείτε: Είναι δυνατόν να πηγάζει αλήθεια από τις ελεγχόμενες ειδήσεις; Αφού στις στενές συζητήσεις ανάμεσά σας το παραδέχεστε, γιατί κάθε φορά παρασύρεστε στον ίδιο φαύλο κύκλο παραπληροφόρησης;

Μην χάνετε την μάχη στο μυαλό σας. Αντίθετα αφήστε το να λειτουργήσει και να διακρίνει τον κοινό εχθρό όλων μας: το παγκόσμιο σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων που επιδιώκει να τσακίσει μια και καλή την ήδη βαριά τραυματισμένη ελευθερία όλων των λαών της οικουμένης με πρόφαση το καλό του περιβάλλοντος και την επικράτηση μιας υποτιθέμενης διεθνούς ειρήνης. Ή μήπως αυτό δεν είναι φασισμός;

ΠΥΓΜΗ.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *