Τεκτονικοί διάλογοι. Ένα…πεφωτισμένο άρθρο!

Την Πρωτομαγιά συνάντησα έναν παλιό φίλο, ο οποίος είναι τέκτων!

-Καλό μήνα Κωνσταντίνε.

-Επίσης, χρόνια πολλά Ιωάννη.

-Μα δεν γιορτάζω (απόρησα)

-Δεν έχει σημασία. Σήμερα γιορτάζει ολόκληρος ο ελεύθερος κόσμος. Είναι η επέτειος της ιδρύσεως των Βαυαρών Illuminati, – των επονομαζόμενων και Πεφωτισμένων – από τον Άνταμ Βαϊσχάουπτ, την 1η Μαίου 1776! Οι ιδέες τους και οι πρακτικές τους δημιούργησαν το ρυάκι, που έγινε ποτάμι και ενεβάπτισε ολόκληρη την οικουμένη με το πνευματικό φως της προόδου και του ορθολογισμού! (δήλωσε με έπαρση)

-Μη λες για ποτάμια γιατί ανακατεύομαι (μειδίασα)

-Δεν ξέρεις κολύμπι;;

-Σαν…καρχαρίας! Απλά, θυμήθηκα την συμβολή των πρακτικών του…Μπόμπολα και λοιπών…καρχαριών στην πρόοδο της χώρας μας!

-Χαχα!(γέλασε) Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι υπεράνω προσώπων. Είναι η μετουσίωση της πρακτικής φιλοσοφίας στην ευημερία του ανθρώπου…

-Γι’ αυτό ισοπεδώσατε τους ανθρώπους εκεί στο Νεπάλ;; Εσείς οι τέκτονες δεν μετακινήσατε τις…τεκτονικές πλάκες και έγιναν όλα γυαλιά καρφιά;; (γέλασα με την σειρά μου) Πάντως, δεν σου κρύβω, ότι η ρητορική σας είναι αρκετά επιβλητική. Περισπούδαστα νοήματα, υψηλές έννοιες, εύγε! Αλήθεια, όλη την ώρα αμπελοφιλοσοφείτε;; Τουλάχιστον, τρώτε και κανένα…σταφύλι ή έτσι ξεροσφύρι;;;

-Χαχαχαχα! (γέλασε δυνατά). Μου αρέσει το χιούμορ σου. Έλα μια μέρα να δεις μόνος σου. Να σε γνωρίσω και στους αδερφούς.

-Ποιοι είναι οι αδερφοί;;;

-Τα μέλη. Έτσι ονομαζόμαστε.

-Δεν έχετε κι αδερφές;; Θέλω να πω…δεν υπάρχουν γυναίκες;; Είστε όλοι άνδρες;; Τότε τι να έρθω να κάνω;;;

-Έλα, σοβαρέψου. Πέρασε μια μέρα από τον Ναό.

-Ποιόν Ναό;;

-Στην Αχαρνών.

-Σε ποια Εκκλησία;; Στον Αγ. Παντελεήμονα;;

-Όχι Εκκλησία βρε Γιάννη μου. Ναό αποκαλούμε την Στοά.

-Του βιβλίου;; (γέλασα)

-Των καλυτέρων αρχείων γνώσης από καταβολής κόσμου! (μου απήντησε και το πρόσωπό του φωτίστηκε)

-Μάλιστα. Θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι. Πάντα ήθελα να υποβάλλω αυτή την ερώτηση σε έναν άνθρωπο, ο οποίος βιώνει τα πράγματα εκ των έσω. Για πες μου, γιατί υιοθετείτε μεθόδους και πρακτικές άκρατου μυστικισμού, γιατί τέτοια υπέρτατη μυστικότητα, γιατί το καταστατικό σας εμπεριέχει σκοτεινά τελετουργικά, ενώ το εθιμοτυπικό της οργάνωσης είναι γεμάτο γεμάτο συμβολισμούς;;

-Μα για να ελέγξεις την γνώση. Δεν έχουν ξέρεις, όλοι οι άνθρωποι ενεργοποιημένο σε τέτοιο βαθμό το «εσωτερικό τους φως» ούτως ώστε να δεχθούν την «επιφώτιση» και στην συνέχεια να μεταλαμπαδεύσουν την σοφία σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο ούτε και διαθέτουν την απαιτούμενη εσωτερική ωρίμανση για να αντέξουν αυτές τις «πιέσεις». Εκτός αυτού, υπάρχουν και λόγοι ασφαλείας, που υπαγορεύουν αυτές τις διαδικασίες, τόσο για να εντοπιστούν οι κακόβουλοι, οι οποίοι θα θελήσουν να κάνουν κακό στην οργάνωση όσο και για να προστατευτούμε από πολιτικούς και διανοητικούς αποστάτες κάθε είδους. Στους Ιλλουμινάτους, οι βαθύτεροι σκοποί της οργάνωσης αποκαλύπτονται στα μέλη τους μόνο μετά την προαγωγή τους στον βαθμό του «ιερέως».

-Ξέρεις τί μου θυμίζει αυτό;;

-Τί;;

-Το βιβλίο του Ροβεσπιέρου. Θέλοντας να σατυρίσει την γυναικεία ψυχοσύνθεση, συνέγραψε ένα βιβλίο, το οποίο έφερε τίτλο: «Τι ξέρουν οι άντρες για τις γυναίκες». Μόλις λοιπόν το εν λόγω βιβλίο εξεδόθη και κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία της εποχής, όλες οι σελίδες του ήταν…λευκές! Όσο λοιπόν, ξέρουμε εμείς οι άντρες τα…αβυσσαλέα βάθη του γυναικείου ψυχικού αρχετύπου, άλλο τόσο κι εσείς τα στελέχη των μασονικών ταγμάτων γνωρίζετε τους βαθύτερους σκοπούς των ιδρυτών των Στοών. Όχι στον βαθμό του «ιερέως» αλλά και στον βαθμό του…Πάπα να προβιβαστείτε, την επόμενη τάξη δεν την περνάτε! Θα εξυπηρετείτε εσαεί τα σχέδιά τους, αγνοώντας την αλήθεια!

-Την αλήθεια;; (χαμογέλασε ειρωνικά) Μα ο Ελευθεροτεκτονισμός από την φύση του, ως φιλανθρωπικός, φιλοσοφικός και προοδευτικός-μη δογματικός θεσμός έχει σαν στόχο αυτήν καθ’ αυτήν την αναζήτηση της αλήθειας! Ταυτόχρονα, σκοπός του είναι η μελέτη της Παγκόσμιας Ηθικής.

-Χμ, ξέρεις τι λένε στο χωριό μου, φίλτατε Κωνσταντίνε;; Ότι αυτοί, οι οποίοι ομιλούν περί ηθικής, αποδεικνύονται οι πιο…ανήθικοι! Εννοείται, ότι αυτό δεν έχει καμία προσωπική χροιά προς το σεβαστό και αγαπητό πρόσωπό σου. (ανταπέδωσα το χαμόγελο)

-Λοιπόν, συνεχίζω. Αρχές του Ελευθεροτεκτονισμού είναι η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η ακολούθηση του «ηθικού νόμου» με βάση τους κανόνες της ειλικρίνειας και της εντιμότητας. Αυτή η «Παγκόσμια Θρησκεία» της ανθρωπότητας, η οποία βαθμιαία απομακρύνει τις τυχαίες διαιρέσεις του ανθρωπίνου είδους σε θρησκείες και εθνικές και κοινωνικές «προκαταλήψεις», γίνεται ο δεσμός ενότητας των αδερφών στις κοινότητες μας. Θα πρέπει να θεωρείται αυτοσκοπός οι ενοποιητικοί παράγοντες της εξάλειψης των διαφορών, με γνώμονα την ένωση της ανθρωπότητας.

-Τι να σου πω ρε Κωνσταντίνε! (φώναξα απογοητευμένος) Εάν θεωρείς το έθνος σου και την φυλή σου ως…προκατάληψη τότε τα μήκη κύματος, στα οποία εκπέμπουμε θα συναντηθούν, όταν ο…Bruce Dickinson θα τραγουδήσει Paola! Εάν θεωρείς, ότι οι συμπατριώτες σου, οι οποίοι θυσιάστηκαν για να είσαι εσύ σήμερα ελεύθερος και να λες αυτά που λες, πίστευαν σε κάποιες ανόητες προκαταλήψεις, όπως η πατρίδα και η θρησκεία, ειλικρινά σου λέω, ότι δεν έχουμε κανέναν κοινό κώδικα επικοινωνίας, αδερφέ! Το…αδερφέ είναι τρόπος του λέγειν, δεν έχω γίνει δικός σας! (γέλασα)

-Δεν είπα τέτοιο πράγμα, αυτά είναι δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα. (δήλωσε φανερά ενοχλημένος)

-Τέτοια και χειρότερα είπες! Μίλησες για ένα είδος «δεσποτισμού των ανωτέρων» και την τυφλή υπακοή των κατωτέρων, σε ακολουθία με την απόλυτη μυστικότητα. Μίλησες επίσης για Πανθρησκεία! Δεν νομίζω να αγνοείς ποιοι αλλά κυρίως τί ακριβώς επιδιώκουν οι…συν-αδελφοι, που ονειρεύονται έναν κόσμο δίχως έθνη, θρησκείες και κυβερνήτες, η κάστα των ευγενών του πλανήτη, που έχουν επενδύσει σε έναν…ομογενοποιημένο ανθρώπινο κιμά, ο οποίος θα είναι ευκολοκυβέρνητος, όπως είχε πει και μια ψυχή! Αλήθεια, εάν κάποια στιγμή συναντήσεις τον εν λόγω αδερφό, δώσε του από την πάρτη μου πολλούς…ανάδελφους χαιρετισμούς! Εν ανάγκη φέρτον και στους…Δελφούς! (γέλασα δυνατά)

-Λαϊκίζεις επικίνδυνα αγαπητέ Ιωάννη. Δεν είναι όλες οι ώρες για αστεία!

-Ποιος μίλησε για αστεία! Απλά, πιστεύω, ότι το χιούμορ αποτελεί το καλύτερο λειτουργικό, νοητικό εργαλείο, με τη χρήση του οποίου μπορούν να ειπωθούν τα πλέον σοβαρά πράγματα και να εξαχθούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

-Δεν αντιλέγω. Άκουσε όμως. Το πνεύμα του Ελευθεροτεκτονισμού στοχεύει στην «λύτρωση» του ανθρωπίνου είδους μέσω της «επιφώτισης» και της Παγκόσμιας φιλανθρωπίας, αδελφότητας και ανεκτικότητας.

-Πολλά…Παγκόσμια ακούω φίλτατε. (τον διέκοψα) Εάν αυτό δεν είναι…ωδή στην Παγκοσμιοποίηση και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων τότε τι είναι;; Μάθε, πως για να σώσεις τον κόσμο πρέπει πρώτα να έχεις σώσει τα του οίκου σου, την φυλή σου, το έθνος σου και την πατρίδα σου!

-Άρα, κάθε πατέρας θα μετατραπεί σαν τον Αβραάμ και τους Πατριάρχες, κύριος απόλυτος του οίκου του και ο λόγος θα γίνει ο ανθρώπινος κώδικας των νόμων! (χαμογέλασε) Αυτή λοιπόν η λύτρωση του ανθρώπου, η οποία επιτυγχάνεται με την επαναφορά της γνήσιας ελευθερίας και της ισότητας μέσω της επιφώτισης και της φιλανθρωπίας είναι παρόμοια με το αληθινό εσωτερικό δόγμα του Χριστού και των Αποστόλων. Συνεπώς, ο κύριος στόχος του Ελευθεροτεκτονισμού δεν είναι άλλος από τον «πολλαπλασιασμό» του διαφωτισμού, όπου ο «σπόρος» του νέου κόσμου θα έχει τόσο ευρέως διαδοθεί ώστε καμιά προσπάθεια ξεριζωμού, όσο βίαιη κι αν είναι δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τον θερισμό.

-Χμ, πάλι καλά, που λέγοντας ευρέως δεν εννοούσες…Εβραίος! (γέλασα δυνατά). Πολύ ποιητικά όλα αυτά, το ομολογώ. Αγαπητέ μου Κωνσταντίνε, αισθάνομαι λίαν συγκεκινημένος από το μέγεθος της…φιλανθρωπίας της Αδελφότητάς σας αλλά επίτρεψέ μου να σου θυμίσω, ότι ο Κύριος είπε: «Πορευθέντες, μαθητεύσαντες πάντα τα έθνη» και ουχί να…καταργήσετε τα έθνη! Άλλωστε, εάν δεν αγαπήσεις πρώτα τον ομοεθνή σου, με τον οποίον σε συνδέουν κοινά βιώματα, κοινή γονιδιακή καταγωγή και ταυτόσημη φυλετική μνήμη, τότε δεν δύνασαι να αγαπάς κανέναν άνθρωπο. Απλά υποκρίνεσαι.

-Μα, δεν καταργούμε τίποτε βρε αγόρι μου. Ούτε αποκλείουμε κανέναν από την πίστη του. Να σου θυμίσω, ότι τα πρώτα 115 Μασονικά έγγραφα, που συντάσσονται στα τέλη του 14ου αιώνα, τα περίφημα Old Charges, τα οποία εξηγούν την φύση, την οργάνωση τον σκοπό και την λειτουργία των Στοών, μιλούν για λατρευτικό Χριστιανισμό και μάλιστα εναντίον των αιρέσεων.

-Μετά όμως, κάνατε…ανοίγματα, έτσι;;

-Δεν θα ήταν σωστό να απευθυνόμασταν μόνο σε Χριστιανούς διότι, όπως σου είπα και πριν ο Τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία. Οι διδασκαλίες έχουν από μόνες τους το στοιχείο της υπερβατικότητας. Ο Ελευθεροτεκτονισμός σε όλες τις μορφές και σε όλες τις εκφάνσεις του έχει εμποτιστεί με τις αξίες των ιδεών του Διαφωτισμού. Όπως γνωρίζεις, οι ιδέες του Διαφωτισμού είχαν έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και επικρίθηκαν όσο τίποτε άλλο. Στην Ευρώπη του 1700 υπήρχαν ελάχιστες πολιτικές οργανώσεις, όπου η αντίδραση στην υπάρχουσα εξουσία θα μπορούσε να βρει έκφραση. Τα Πανεπιστήμια ελέγχονταν σε μεγάλο βαθμό από τους Ιησουίτες και ήταν υποχείρια της αριστοκρατίας. Παρόλα αυτά, οι ιδέες του Διαφωτισμού διαδόθηκαν ευρύτατα σε Πανεπιστήμια, αναγνωστικές λέσχες, καφέ αλλά και Μασονικές Στοές. Αυτά ήταν τα σημεία εστίασης των «αναρχικών ακτιβιστών» του Διαφωτισμού. Ενώ η εγκυκλοπαίδεια γίνεται η Βίβλος του Διαφωτισμού, ο Τεκτονισμός γίνεται το τελετουργικό του! Οι μεταφορές του Ελευθεροτεκτονισμού και συγκεκριμένα η αναδημιουργία της ανθρωπότητας, όπως οι παλαιοί Μασόνοι αναμόρφωναν την τραχιά πέτρα, πολύ σύντομα χρησιμοποιήθηκαν, ως επαναστατική αλληγορία. Αυτό παραπέμπει σε ένα καινούριο μοντέλο επαναστατικής οργάνωσης, όπου οι αδελφότητες των Στοών ανέλαβαν να μεταλαμπαδεύσουν στον κόσμο ολόκληρη την εποχή του Διαφωτισμού και επάνω σε αυτές τις ιδέες στηρίχτηκαν αρκετές παγκόσμιες επαναστάσεις, όπως για παράδειγμα η Γαλλική.

-Πουλάκια μου…ώστε Επαναστάτες με αιτία, λοιπόν! (χαμογέλασα) Δυστυχώς όμως, μολις αναλάβουν την εξουσία οι καταπιεζόμενοι, γίνονται με την σειρά τους στυγνότεροι δυνάστες των καταπιεζόντων! Έτσι γίνεται πάντα. Ο Ροβεσπιέρος, που σου ανέφερα πριν, ένας εκ των ηγετών της Γαλλικής Επανάστασης, θανατώθηκε χωρίς δίκη από τους ίδιους του συντρόφους του, αφού είχε προλάβει στο μεταξύ να στείλει στην λαιμητόμο την…μισή Γαλλία, από την στιγμή, που ανέλαβε την εξουσία! Πάντως, επειδή μου αναφέρεις συνεχώς για τον Διαφωτισμό, φαντάζομαι να γνωρίζεις, ότι ο κύριος άξονας των ιδεών του στηρίζεται σε ρήσεις αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Ο Ελληνικός πολιτισμός μεταλαμπαδεύτηκε στην Δύση είτε με τις Βυζαντινές Πριγκίπισσες, τις οποίες πάντρευαν οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες με ηγεμόνες βαρβάρων για να εξασφαλίζουν ειρήνη και ηρεμία στα σύνορα της Αυτοκρατορίας είτε με την φυγή των λογίων του Βυζαντίου μετά την Άλωση της Πόλης.

-Δεν διαφωνώ σε αυτό.

-Σε αυτό, όμως, που θα πω τώρα θα διαφωνήσεις, το…αισθάνομαι, όπως έλεγε και κάποιος, ο οποίος παριστάνει τον αρχηγό κόμματος! (χαμογέλασα) Κωνσταντίνε μου, η αληθινή, η αυθεντική γνώση και η μόνη Συμπαντική επιφώτιση βρίσκεται μέσα σου! Διότι είσαι ένα κομμάτι από τον Δημιουργό, ένα κομμάτι από τον…αρχιτέκτονα του Σύμπαντος, για να μιλήσω και στην γλώσσα σου! Αυτό λοιπόν το ανυπέρβλητο και υπερκόσμιο πνευματικό πυρ δεν διαιωνίζεται ούτε συντηρείται σε κλειστές κάστες ημετέρων, με σκοτεινές τελετουργίες και απόκρυφους συμβολισμούς! Το φως πηγαίνει στο φως και διώχνει το σκοτάδι. Αυτό αποτελεί φυσική νομοτέλεια. (Είδα να διαγράφεται στο πρόσωπό του μια έκπληξη και ίσως μια ελαφρά ενοχική διάθεση γι αυτό επεχείρησα να ελαφρύνω το κλίμα και συνέχισα) Βεβαίως και το σκοτάδι έχει και αυτό την χρησιμότητά του. Να κάνει το φως να λάμπει πιο έντονα! (χαμογέλασα) Στωικά εναντιώματα! Γι’ αυτό και ο…μπάρμπα Πλάτων δίδασκε μεταξύ άλλων, ότι το απόλυτο κακό δεν υφίσταται καν στο Σύμπαν. Πάντα παίζει κάποιο ρόλο προς εξυπηρέτηση του αγαθού. Θυμήσου εξάλλου και τον Φάουστ του Γκαίτε. Σε ένα σημείο παρουσιάζει τον Διάβολο να λέει τα εξής: «Με λένε Μεφιστοφελή, είμαι το αρχέγονο πνεύμα του κακού, ο επονομαζόμενος Διάβολος, που όλο το κακό προσπαθεί να κάνει στους ανθρώπους και τελικά όλο σε καλό τους βγαίνει!!»

-Ο φωτισμός της κατανόησης των γνωστικών μυστηρίων και της ανθρώπινης φύσης ενδέχεται να περιλαμβάνει κάποια σκοτεινά στάδια. (ξαναβρήκε το συνηθισμένο αλαζονικό του ύφος) Εάν θέλεις να κατακτήσεις τα υπέρτατα αγαθά τότε περνάς από συγκεκριμένες τελετές μύησης. Αυτό γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια και θα εξακολουθήσει να γίνεται για άλλα τόσα. Το ίδιο γίνονταν και στα Ελευσίνια μυστήρια, όπου υπήρχε άκρατος μυστικισμός. Εξάλλου, μην ξεχνάς, ότι η αμαρτία παύει να είναι αμαρτία εάν γίνεται για αγαθό σκοπό και επωφελώς για το σύνολο.

-Τεράστια ζητήματα θέτεις Κωνσταντίνε και θα ξημερώσουμε (γέλασα) Οι μεγάλοι μύστες της Ελληνικής αρχαιότητας σαφώς και χρησιμοποιούσαν στάδια μύησης αλλά βασίζονταν στην χρήση της λογικής και αρκετές φορές στην υπέρβαση αυτής. Σε αντίθεση με τις Ανατολικές θρησκείες, οι οποίες ήταν υποταγμένες στον αποκρυφισμό, στον θεοσοφισμό, στην πρόληψη και στην μαγεία, τα Ελληνικά μυστήρια επεδίωκαν να ενεργοποιήσουν περισσότερα κέντρα στον φλοιό του εγκεφάλου ούτως ώστε να επιτευχθεί αυτοϊαση και αυτοκάθαρση απ’ τον μυούμενο, μια εξαγνιστική δηλαδή διαδικασία εσωτερικού καθαρμού από τα τέρατα της ψυχής, όπως έλεγε και ο Ασκληπιός. Και αυτό το κατάφερναν όχι με την επίκληση κάποιων, αοράτων δυνάμεων αλλά με την δύναμη, η οποία υπάρχει ήδη μέσα μας, στο γενετικό μας αρχέτυπο αλλά που συνήθως παραμένει ανενεργή και εν ληθάργω.

-Προφανώς, λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια. Και ο Βαϊσχάουπτ αντιπαθούσε τους Καβαλιστικούς θρύλους και λάτρευε το αίτιο-αιτιατόν του Πλάτωνα.

-Καλό γι’ αυτόν. (χαμογέλασα) Στα Ελευσίνια μυστήρια όμως μπορούσαν να λάβουν μέρος όλοι ανεξαρτήτως οι Έλληνες εάν ήθελαν. Δεν ήταν κλειστή λέσχη.

-Μα και ο Τεκτονισμός, όπως σου εξήγησα, προσπαθεί να ενώσει όλους τους ανθρώπους. Αφού όμως το θέτεις, για θυμήσου τι έπραξε ο Αλέξανδρος, όταν ο Αριστοτέλης απεφάσισε να εκδώσει κάποιους λόγους του με το όνομα «Μετά τα Φυσικά». Συνέγραψε επιστολή και του τα…έψαλε δεόντως, λέγοντάς του, ότι αφού οι διδασκαλίες, με τις οποίες μορφώθηκε έγιναν κοινό κτήμα όλων, δεν θα διέφερε σε τίποτε από τους άλλους. Διότι ο Αλέξανδρος δεν προτιμούσε να διαφέρει στην δύναμη αλλά στην γνώση! (κάγχασε με έπαρση)

-Ναι αλλά θυμάσαι πως του απήντησε ο Αριστοτέλης;; «Δεν έχεις ανάγκη εσύ! Ότι και αν γίνει θα παραμείνεις για πάντα Αλέξανδρος!» Εδώ ο Αριστοτέλης αναπαριστά και συμβολίζει το πρόσωπο του μεγίστου των Ελλήνων με τον Ελληνικό γόνο! Διότι το φως του Ελληνισμού εκπέμπεται απλόχερα σε όλους τους ανθρώπους. Δεν δίδεται με δόσεις. Διότι Κωνσταντίνε, Ελληνισμός σημαίνει εξανθρωπισμός όλων των φυλών του κόσμου και εξύψωση της συνείδησης της ανθρωπότητας! Κάποτε ο Αλέξανδρος, είδε έναν στρατιώτη του, ο οποίος μετέφερε πεζός ένα βαρύ ξύλινο κιβώτιο. Φαίνονταν εξουθενωμένος. «Τι μεταφέρεις εκεί;;» τον ρωτά ο Αλέξανδρος. «Χρυσά νομίσματα βασιλιά μου για το βασιλικό ταμείο», απήντησε ο στρατιώτης. «Δεν θα πας στο βασιλικό ταμείο. Θα τα πας στο σπίτι σου. Είναι δικά σου», του λέει ο Αλέξανδρος. Αυτός λοιπόν ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος. Κάθε στρατιώτη τον έβλεπε σαν αδερφό του! Εξ αίματος εννοώ, όχι όπως…οι δικοί σας! Πώς λοιπόν να μην ήθελε κάποιος να δώσει ακόμη και την ζωή του γι’ αυτόν τον – αληθινά και όχι…γιαλαντζί – πεφωτισμένο ηγέτη;; Πώς είναι δυνατόν να μην θέλει κάποιος να δώσει ακόμη και την ζωή του για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό;; Αλήθεια, εσείς εκεί στο Αδερφάτο, οι αδερφοί της Στοάς θέλω να πω, θα δίνατε ποτέ το ταμείο των μελών σας σε κάποιον αδερφό σας που θα είχε οικονομική ανάγκη;;

-Θέλεις να σου απαριθμίσω τις δωρεές των Τεκτόνων και το πόσο έχουν ευεργετήσει την χώρα;;(με κοίταξε άγρια)

-Όχι, θέλω να μου απαντήσεις σε αυτό ακριβώς που σε ρώτησα. (επέμεινα)

-Τι προσπαθείς να πετύχεις;; (με ρώτησε αγριεμένα)

-Μα να σου αποδείξω, ότι η φιλανθρωπία σας και οι…επιφωτήσεις σας ουδόλως βοήθησαν τον Ελληνικό λαό να ανανήψει την ώρα που του έχουν αλλάξει τα…φώτα με μέτρα φτωχοποίσης, κοινωνικής εξαθλίωσης και βιολογικής εξαφάνισης οι απάτριδες ψευτοηγετίσκοι, που εναλλάσσονται στην καρέκλα της εξουσίας και τους οποίους συντηρείτε εσείς στο προσκήνιο αφού εν πολλοίς για να μην πω καθ’ ολοκληρίαν, είναι δικοί σας άνθρωποι! Σαρξ εκ της σαρκός σας! Αλλά και σε Παγκόσμια κλίμακα, όχι μόνο δεν αντιδράτε αλλά έχετε γίνει τα οχήματα και τα’ χετε κάνει πλακάκια με 50 πουλημένα τομάρια – και πολλούς λέω – τύπου Σόρος, Ρότσιλντ και Μπρεζίνσκυ, οι οποίοι μοιράζουν φτώχεια και δυστυχία και σε αντάλλαγμα απομυζούν τον πλούτο, τους φυσικούς πόρους και την ενέργεια από κάθε γωνιά του πλανήτη! (φώναξα ξεσπώντας)

-Λαϊκισμός και συνομοσιολογία! Τώρα μιλάς σαν την Ελένη Λουκά. Ποιος εσύ, ένας επιστήμονας! (είδα μέχρι και…παγάκια στο πρόσωπό του)

-Καταλήξατε όμως ξιπασμένοι και…ξεπεσμένοι πρίγκιπες. (συνέχισα) Διότι τώρα δεν σας έχουν ανάγκη. Έχουν τους τραπεζίτες!

-Γιάννη, θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή. Μην γίνεσαι υποχείριο αυτών, που πουλούν ψευτοαντίσταση γιατί σε λίγο το μόνο, που θα τρώτε θα είναι υπερηφάνεια!

-Κι εσείς…δουλικότητα! (χαμογέλασα)

-Προσγειώσου στον πραγματικό κόσμο. Υποτιμάς και ευτελίζεις τις γνώσεις σου, τις σπουδές σου, το ίδιο σου τον εαυτό. (συνέχισε ενοχλημένος)

-Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Κωνσταντίνε αλλά υπάρχουν πολλές πραγματικότητες! Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύουν τα νεότερα δεδομένα της Κβαντικής Φυσικής. Άσε με εμένα να ζω στον…ονειρικό κόσμο του Άρλεκιν. Αρλεκίνος όμως δεν θα γίνω ποτέ μου. Α, πού σαι! Τελικά θα περάσω μια μέρα από την Αχαρνών. Το απεφάσισα.

-Για να μας βάλεις βόμβα;; (προσπάθησε να χαμογελάσει ειρωνικά)

-Όχι καλέ. Τί βόμβα! Με προσβάλλεις. Για να σας δωρίσω ένα…λευκό ημερολόγιο! Όπως οι σελίδες του βιβλίου του Ροβεσπιέρου! Ξέρεις, για…μακροημέρευση! Χαχαχα! (γέλασα δυνατά)

-Τι είναι αυτό τώρα, που λες;;

-Μαύρο χιούμορ!

Στην συνέχεια, ο καθένας τράβηξε το δρόμο του. Έτσι έλαβε τέλος αυτή η απροσδόκητη συνάντηση, την οποία θα θυμάμαι για καιρό. Είναι πάντα συγκινητικό και άκρως εποικοδομητικό τα τυχαία συναπαντήματα παλαιών φίλων, δεν βρίσκετε;;;

biocosmology.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *