Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της σημερινής απεργίας


Μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κατέβουν στο κέντρο της πρωτεύουσας, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Ακινητοποιημένα εν τω μεταξύ, θα παραμείνουν τα ΤΑΞΙ, στο διάστημα που θα κυκλοφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς (10:00-16:00), καθώς αποφάσισαν να…..
.

συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες τους με στάση εργασίας.

Κλειστός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες παραμένει ο ελληνικός εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ λόγω και της σημερινής απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, υπάρχουν δεκάδες ματαιώσεις πτήσεις και στο σημερινό πρόγραμμα.

Εξάλλου, νέα προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα και το επιβατικό κοινό, που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι.

Θα κυκλοφορήσουν μόνο οι αμαξοστοιχίες των λεγόμενων Κοινωνικών αναγκών. Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, πλην του 604 που θα αναχωρήσει από Αθήνα μετά τη λήξη της απεργίας, καθώς και του 605 που θα εκτελέσει μόνο τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα και θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη επίσης μετά τη λήξη της απεργίας.

Στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει για κάποιες ώρες την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη, λόγω της συμμετοχής, υπό τη μορφή στάσης εργασίας, των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην σημερινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, η στάση θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Κλειστές οι εμπορικές επιχειρήσεις

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Τετάρτη, με κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Επώδυνες συνέπειες στην αγορά και την απασχόληση προβλέπουν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων και ζητούν τη λήψη μέτρων για ανάπτυξη και επενδύσεις, κυρίως από τις μικρές επιχειρήσεις, όπως επίσης τη διαμόρφωση πλαισίου ασφαλείας για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει πάγωμα ή μείωση των τιμών με προϋπόθεση όμως, όπως είπε, μείωση ενοικίων και δημοτικών τελών, πάγωμα των λογαριασμών των ΔΕΚΟ και πάταξη του παρεμπορίου που υπολογίζεται σε 20 δις. ευρώ. Οι μειωμένες τιμές, όπως είπε ο ίδιος, δεν πρέπει να προκύψουν με απολύσεις, μείωση μισθών ή σε βάρος της ποιότητας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε πάντως ότι οι τιμές διαμορφώνονται από το εισαγωγικό εμπόριο που είναι ολιγοπωλιακό, με τριγωνικές συναλλαγές και το λεγόμενο transfer pricing ώστε «τα προϊόντα να έρχονται παραφουσκωμένα στην Ελλάδα και οι επιχειρήσεις που τα φέρνουν να εμφανίζουν ελάχιστα κέρδη».

Και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Παναγής Καρέλλας τόνισε ότι οι τιμές κατά 70 – 80 % καθορίζονται από τους αποκλειστικούς διανομείς και εισαγωγείς.

Α.Π.Ε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *