Ανεξέλεγκτα νοσοκομειακά απόβλητα του Ασκληπείου καταλήγουν στην χωματερή

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που ακουμπά τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την υγεία των εργαζομένων στην υπηρεσία…

καθαριότητας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένηςείδε το φως της δημοσιότητας στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου.

Τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος όσο και ο επικεφαλής της παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” Κώστας Πασακυριάκος κατήγγειλαν πως η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μεταφέρει μαζί με τα οικιακά, και τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.

Και οι δύο επεσήμαναν με ιδιαίτερη ένταση πως η αποκομιδή των νοσοκομειακών αποβλήτων χρειάζεται ιδιαίτερη διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν αναμειγνύονται με τα οικιακά απορρίματα.

Ειδικότερα ο κ. Πασακυριάκος ο οποίος προσκόμισε και φωτογραφικό υλικό, αναφέρθηκε λέγοντας πως, αυτό το γεγονός δεν είναι καινούργια ιστορία. Υπάρχει, είπε, καταγγελία εργαζόμενου από τον περασμένο Ιούνιο, η οποία αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια καθαρισμού οχήματος, διαπίστωσε πως μέσα σ’ αυτό υπήρχε φορτίο με καθετήρες, ορούς, σύριγγες και άλλα νοσοκομειακά απόβλητα, που είναι προφανές πως αποτελούν κίνδυνο όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά και γενικότερα, για τη δημόσια υγεία.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε πως και το 2006, επί δημαρχίας Γ. Μάντεση, είχε προκύψει και πάλι ανάλογο πρόβλημα.

Τα νοσοκομειακά απόβλητα συνέχισε ο κ. Πασακυριάκος έχουν ειδικό τρόπο που συλλέγονται και απομακρύνονται από τα νοσοκομεία. Με ευθύνη του Νοσοκομείου διαχωρίζονται, φυλάσσονται σε ειδικούς κάδους, απακρύνονται με απορριμματοφόρα – ψυγεία και οδηγούνται στον αποτεφρωτήρα της χωματερής.

Συστάσεις από την Υπηρεσία Καθαριότητας

Από την πλευρά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κυρίου Λευτέρη Αργυρουδάκηδιευκρινίστηκε πως ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη διοίκηση το Νοσοκομείου η οποία απέδωσε το γεγονός σε λάθος.

Ένα λάθος όμως που επαναλαμβάνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (δύο φορές το τελευταίο διάστημα και μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν θα ξαναγίνει), παύει να είναι λάθος και τυχαίο γεγονός και χαρακτηρίζεται “εγκληματική αμέλεια” από τη πλευρά του νοσοκομείου.

Μια αμέλεια που είναι επικίνδυνη για τους υπαλλήλους της καθαριότητας αλλά και τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως κατά τη συζήτηση του θέματος χθες, υπήρξαν σύμβουλοι που ζήτησαν και την παρέμβαση Εισαγγελέως.


Οι εικόνες είναι από το σημείο μεταφόρτωσης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
vimaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *