Απαραίτητες προϋποθέσεις . . .

Βασίλης Αϊβάτσης

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την μετάβαση στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και της κρατικής μηχανής.

Αναπροσαρμογή τιμών, μισθών και ενοικίων. Εξίσωση του βασικού μισθού με το κόστος ζωής. Δραστική μείωση των παχυλών μισθών. Εξίσωση των αποδοχών, προνομίων και δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αντικατάσταση των έμμεσων φόρων με άμεσους. Δραστική μείωση των ενοικίων επαγγελματικών χώρων. Δίκαιη κατανομή των προνομίων.
 Δίκαιη κατανομή της υπάρχουσας εργασίας κατά οικογένεια. Κατάργηση της πολυθεσίας.
Διάλυση των καρτέλ. Καθορισμός του ωρομισθίου των….
ελεύθερων επαγγελματιών. Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο και του κλειστού στα επαγγέλματα. Αφαίρεση της άδειας λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων της μαύρης ή ολίγον ασφαλισμένης εργασίας. Έλεγχος πόθεν έσχες όλων των εχόντων και κατεχόντων. Έλεγχος των οικονομικών του κράτους από πολυκομματική επιτροπή κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Απόδοση ευθυνών σε κόμματα και πολιτικούς για οικονομικά εγκλήματα. Έξοδος του κράτους από την οικονομία της φούσκας. Εκλογικό σύστημα, απλή αναλογική. Κυβέρνηση υπό μόνιμη λαϊκή επιτήρηση.

Οι προϋποθέσεις αυτές συνθέτουν την λαϊκή εντολή την οποία πρέπει να δώσουμε, ως κυρίαρχος λαός και ως αφεντικό αυτής της χώρας για να δεσμεύσουμε κάθε κόμμα, που θα εκλέγεται να κυβερνήσει, να κινείται υποχρεωτικά σ’αυτά τα πλαίσια. Έχει αποδειχθεί, ότι δεν αρκεί πλέον να δίνουμε, απλά, την εντολή διακυβέρνησης στα κόμματα και αυτά να κυβερνούν όπως θέλουν ανεξέλεγκτα, διότι τα κομματικά προγράμματα δεν αποτελούν καμία εγγύηση για τον λαό, αλλά ούτε και δέσμευση για τα ίδια τα κόμματα, αυτά, είναι απλά, υποσχέσεις χωρίς νόημα και προγράμματα παραπλάνησης και κοροϊδίας. Πρέπει επομένως, να δώσουμε και εντολή με την οποία θα καθορίζουμε τα πλαίσια και τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας μέσα στα οποία θα είναι υποχρεωμένες να κινούνται οι κυβερνήσεις, ειδικά όσον αφορά την οικονομική πολιτική. Η δυνατότητα οργάνωσης του λαού, προς αυτήν την κατεύθυνση, προσφέρεται μέσα από την ιστοσελίδα kratosdikaiou.gr

Η λαϊκή εντολή ανοίγει τον δρόμο για την μετάβαση σε μια δίκαιη κοινωνία, σε ένα κράτος δικαίου, στην ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας και της χώρας, έχει ισχυρότατα επιχειρήματα που δεν μπορεί κανένας πολιτικός να απορρίψει και προστατεύει το κράτος 100%, από κάθε μελλοντική οικονομική κρίση. Όλες οι εξεγέρσεις, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες και γενικά οι εκδηλώσεις αγανάκτησης των αδικημένων πολιτών, που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, αυτήν την απαίτηση, αυτόν τον στόχο πρέπει να έχουν, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την λαϊκή εντολή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *