Γερμανική γλώσσα – γιατί είναι απαραίτητη η γνώση Γερμανικών.

H γνώση της Γερμανικής γλώσσας είναι αναμφισβήτητα ένα ισχυρό ατού για κάθε ενήλικο.

  • Η προοπτική εργασίας στη Γερμανία είναι δελεαστική, λόγω των ικανοποιητικών αμοιβών και της μεγάλης γκάμας και αριθμού των προσφερόμενων θέσεων εργασίας. Η ύπαρξη μίας σημαντικής “Ελληνικής κοινότητας” στη Γερμανία σαφώς διευκολύνει τα πρώτα βήματα οποιουδήποτε γίνει δεκτός για να εργαστεί στη Γερμανία. Η απόσταση από την Ελλάδα είναι μικρότερη από κάθε άλλο ελκυστικό προορισμό για εργασία στο εξωτερικό.
  • Ο τουρισμός αποτελεί μία από τις κύριες πηγές εσόδων της Ελληνικής οικονομίας. Οι θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Η Ελλάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Γερμανόφωνους τουρίστες. Επομένως, η γνώση της Γερμανικής γλώσσας αποτελεί σίγουρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για οποιονδήποτε εργάζεται ή επιθυμεί να εργαστεί (ή να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά) στον τουριστικό κλάδο.
  • Γενικότερα, η γνώση της Γερμανικής γλώσσας μπορεί να φανεί χρήσιμη σε οποιαδήποτε περίπτωση εργασίας στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, κάποιος που ξέρει καλά Αγγλικά και Γερμανικά έχει σίγουρα πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον που ξέρει μόνο Αγγλικά.
  • Η Γερμανία διαθέτει μερικά από τα υψηλότερου επιπέδου πανεπιστήμια διεθνώς. Η μεγάλη έμφαση που δίνεται στην έρευνα και την πρακτική εξάσκηση τα καθιστούν πρωτοπόρα στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα. Επομένως, η προοπτική σπουδών στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα ελκυστική για πολλούς νέους.
  • Στις μέρες μας, οι εξελίξεις στο χώρο του Διαδικτύου καθιστούν τη γνώση ξένων γλωσσών απαραίτητη για οποιονδήποτε θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τις πληροφορίες που παρέχει το Διαδίκτυο. Μία σειρά σημαντικών ιστοσελίδων είναι στα Γερμανικά.
  • Η ετήσια κυκλοφορία βιβλίων στη Γερμανία την τοποθετεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην 5η θέση μεταξύ 87 χωρών, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Άρα, ένα σημαντικό μέρος και του έντυπου λόγου παγκοσμίως είναι στα Γερμανικά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *