Λουκέτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από το σύνολο των 1134 ισογείων καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχουν κλείσει το τελευταίο οκτάμηνο 191, ποσοστό 17%.Το ποσοστό αυτό μάλιστα είναι σημαντικά μεγαλύτερο στις οδούς Βενιζέλου 23%, Εγνατία 22%, Αγίας Σοφίας 22% ενώ στην Τσιμισκή είναι 10% και στη Μητροπόλεως 11%.

Αυτά τα αποτελέσματα αποκάλυψε χθες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από έρευνα που πραγματοποίησε για….
συγκεκριμένους δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με την έρευνα τα καταστήματα αυτά αναγκάστηκαν να κλείσουν από την οικονομική κρίση, το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, την έλλειψη ρευστότητας ,την ύφεση ,το παραεμπόριο, το υψηλό λειτουργικό κόστος και στην έλλειψη θεσμών στήριξης.

Μάλιστα, παρουσιάζονται 869 περισσότερες διαγραφές από τις εγγραφές για το χρονικό διάστημα από 1-1-2011 εως 1-8-2011. Αναλύοντας μάλιστα τα στοιχεία προκύπτει ότι οι διαγραφές αυξήθηκαν κατά 33% ενώ οι εγγραφές μειώθηκαν κατά 18%.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης σημείωσε πως «Οι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει την επόμενη μέρα. Πως ζητούμε να επενδύσουν να αυξήσουν την παραγωγή τους, να βελτιώσουν την οικονομική τους θέση για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;

Σε διάστημα 22 μηνών είχαμε 8 φορολογικά νομοσχέδια , μειώσεις μισθών και ημερομίσθιων εκμηδένιση της ρευστότητας .Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ήταν η τραγική αύξηση της ανεργίας που στην περιοχή μας εκτινάχτηκε σε 18,8%σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Σ.Υ.Ε η ύφεση που έχει αγγίξει το 6,8%,το παραεμπόριο έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη καλύπτοντας το 30% του ετήσιου δημοσιονομικού ελλείμματος και οι υγιείς επιχειρήσεις παραπαίουν.»

http://spnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *