Ντόρα Μπακογιάννη: “Ψηφίστε ΔΗ.ΣΥ, που ήταν συνεπής”

Ψηφίστε Δημοκρατική Συμμαχία γιατί είμαστε η μόνη συνεπής πολιτική δύναμη με προτάσεις, είναι το μήνυμα που στέλνει η Ντόρα Μπακογιάννη στο εκλογικό σώμα πλέον μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και ενόψει των εθνικών εκλογών.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε θετικό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άλλαξαν και έχει πια δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο αλλά σημείωσε ότι και τα ….
δύο αυτά κόμματα πληρώνουν τις αντιφάσεις τους.
«Γι’αυτό λέω ότι ελάτε κύριοι να ψηφίσετε τη Δημοκρατική Συμμαχία που, αν μη τι άλλο, δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να μας πει ότι δεν έχουμε συνέπεια, ότι δεν έχουμε προτάσεις και ότι δεν δώσαμε και δίνουμε μάχες εντός και εκτός Ελλάδας», δήλωσε η κα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη στροφή της Ν.Δ είπε ότι είναι θετικό ότι άλλαξε αλλά τώρα πληρώνει το τίμημα της αναξιοπιστίας της όπως και το ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Σαμαράς υποχρεώθηκε να καταλάβει ότι δεν μπορεί πλέον να υποστηρίζει πολιτικές οι οποίες ήταν παντελώς στον αέρα. Είχε γαλουχήσει έναν ολόκληρο κόσμο σε μια αντίληψη η οποία δεν υπήρχε και εμείς το λέγαμε από την αρχή ότι αυτά δεν υπάρχουν», συνέχισε ενώ σε άλλο σημείο της συνέντεύξης της είπε ότι αποφεύγει τις μεγαλοστομίες στην Ελλάδα γιατί τις θεωρεί νταηλίκια εκ του ασφαλούς.

«Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους να σχίζουν τη γάτα μέσα στην Ελλάδα. Τη μάχη δίνει έξω», συμπλήρωσε χωρίς να κατονομάσει ποιους εννοεί. Σε ότι αφορά τη δική της στάση στο εξωτερικό υπενθύμισε ότι οι προτάσεις του κόμματός της έγιναν αποδεκτές στο κόμμα των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών και παράλληλα αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα από τις συνεντεύξεις που έδωσε τις τελευταίες ημέρες σε γερμανικά και γαλλικά ΜΜΕ εξηγώντας ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα να επιβάλλει στην Ελλάδα τι κυβέρνηση θα έχει.

«Μετά τη συνέντευξη στη Liberation με πήραν τρεις γάλλοι πολιτικοί και μου είπαν ότι έχω δίκιο», πρόσθεσε και τόνισε ότι τώρα «αντί να τρωγόμαστε μεταξύ μας πρέπει να δώσουμε τη μάχη η οποία κερδίζεται με την προϋπόθεση ότι θα είμαστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι και θα μπορέσουμε να περάσουμε ορισμένες θέσεις».

Επιπλέον εκτίμησε ότι το πολιτικό σύστημα ανασυντήθεται και ότι αυτά που βλέπουμε τώρα είναι τα πρώτα κεφάλαια μιας μακράς διαδρομής στην οποία πρέπει να αλλάξουμε μυαλό ενώ μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι έχει μιλήσει με κάποιους από τους βουλευτές που μετά την ψηφοφορία στη Βουλή διεγράφησαν.

http://briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *