Εμπλέκονται συνεργάτες του Σώρρα στο σκάνδαλο με τον Ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδος;

Όχι άλλα ψέμματα, όχι άλλη απάτη!!!

Αθήνα 490 πχ, μάχη του Μαραθώνα. Μερικά χρόνια μετά ο αρχιτέκτονας Καλλικράτης κτίζει τον ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδος, ίσως τον δεύτερο πιο σημαντικό ναό της πόλης. Οι Αθηναίοι, με την προτροπή του Μιλτιάδη, από τότε και κάθε έκτη ημέρα του μήνα Βοϊδρομιώνος τελούσαν την γιορτή της Θεάς Αγροτέρας Αρτέμιδος, τιμώντας την Θεά για την βοήθεια της, στον αγώνα εναντίων των βαρβάρων της εποχής εκείνης, των Περσών.

Αθήνα 2500 χρόνια μετά, Μετς 2006. Ο ναός βρίσκεται σε κίνδυνο. Η νεοελληνική ανοικοδόμηση νίκησε. Ο τότε υπουργός πολιτισμού Τατούλης, με τις κατάλληλες πιέσεις, παραχωρεί σε δύο εταιρείες το οικόπεδο που βρίσκεται ο ναός (2).

Η μία από τις εταιρείες ονομάζεται Αρσινόη ΑΕ και είναι ο πλέον ικανός παίκτης στο παιχνίδι αυτό διεκδικώντας τον χώρο για δικό της, εταιρικό όφελος. Διετία 2009 – 2010, μπουλντόζες και μηχανήματα καταστρέφουν τα πάντα, σύμφωνα με τις διηγήσεις των κατοίκων (3). Όταν φεύγει η αστυνομία οι εργολάβοι ξαναμπαίνουν βράδυ, πανούργοι και αδίστακτοι, καταστρέφουν ότι βρίσκουν στην επιφάνεια. Συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι με «συνοπτικές» διαδικασίες. Ανώνυμα φυλλάδια, που αμφισβητούν την ύπαρξη του ναού, βρίσκονται στις εισόδους των σπιτιών των κατοίκων του Μετς (4), καλοκαίρι του 2011.

Ἐμπλέκονται συνεργάτες τοῦ Σῶῤῥα στό σκάνδαλο μέ τό ναό τῆς Ἀγροτέρας Ἀρτέμιδος;.pdf

Στην σελίδα των κατοίκων του Μετς, που αγωνίζονται για την σωτηρία του αρχαιολογικού χώρου, διαβάζουμε:

«Στις 10/6/2011 ξεκινάει πάλι η ανασκαφή. Ο χώρος έως τότε είχε παραμείνει σε πλήρη εγκατάλειψη κάτι που φαίνεται ακόμη και σήμερα από το τμήμα που ανήκει στον Δήμου Αθηναίων και στο μη περιφραγμένο τμήμα ιδιοκτησίας της εταιρείας ΑΡΣΙΝΟΗ Α.Ε., που αδικαιολόγητα εξαιρείται της ανασκαφής προς το παρόν. Αξιοσημείωτο είναι ότι η νέα ανάθεση αναφέρεται σε «καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων» χωρίς καμμία αναφορά στον αρχαιολογικό χώρο ούτε στην ανασκαφή. Παράξενη είναι και η παράληψη στο ίδιο έγγραφο (Γ’ ΕΠΚΑ Αρ. Πρωτ. ΦΛ/2759 14-4-2011) της οδού Κεφάλου, ένας από τους τέσσερεις δρόμους που προσδιορίζει από ανέκαθεν το τετράγωνο, στο όποιο με υπουργική απόφαση, έχει το χρέους να ανασκάψει η Γ ΈΠΚΑ, δημοσία δαπάνη. Η νέα ανάθεση έχει διάρκεια 3 μηνών.» (5)

Επιστροφή στο παρόν. Ο οικονομικός πόλεμος στην Ελλάδα μαίνεται ακόμα. Βάρβαροι εξακολουθούν να ασελγούν εις βάρος μας. Οι Εφιάλτες καραδοκούν και κάπου εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται ο …Μίτος της Αριάδνης. Ταυτοχρόνως είναι πολλοί αυτοί που πασχίζουν να αρπάξουν κάτι από το κουφάρι της Ελλάδος, που εδώ και τέσσερα χρόνια θυσιάζεται στις ορέξεις των τοκογλύφων . Στρατιές από αρπακτικά, ενεχυροδανειστές αλλά και …«σωτήρες», όλων των ειδών, που μοναδικό τους σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους Έλληνες και τους Κυπρίους.

Μέσα σε αυτούς κι ένα μάτσο εμπαθών ατόμων, οργανωμένων στα πρότυπα μαφιόζικης συμμορίας, που διαφημίζει ότι θέλει να σώσει την Ελλάδα, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει έστω και έναν συνέλληνα μέχρι σήμερα. Περίμενα όπως είναι φυσικό το έκλυτο παρελθόν τους να βγει στο φως.
Τίποτα δεν κρύβεται κάτω από τον Ήλιο.

Συνεπώς και θα σκεφτείτε ποια σχέση θα μπορούσε να έχει η Αγροτέρα Αρτέμις με όλο αυτό το συρφετό που περιγράφω άνω. Όταν την δεισιδαιμονία του Έλληνα την εκμεταλλεύονται μερικές καφετζούδες, τις βάζουμε φυλακή, αλλά όταν την ξεπωλούν golden boy’s και επιχειρηματίες τους κάνουμε σωτήρες.
Η απάτη και η αρπαχτή για να γίνει «προσευχή» και «θεία» χάρη, επιβάλλεται να φορεθούν τα αρχαία μας στολίδια, έτσι απλά και χωρίς να χρειάζεται κόπος συμβαίνει το οξύμωρο. Μόνον ένας πανέξυπνος διαφθορέας θα έδινε το όνομα της μητέρας του Ασκληπιού σε μια εταιρεία και στην συνέχεια θα προσπαθούσε, εναγωνίως, στον βωμό του κέρδους, να οικειοποιηθεί έναν Ελληνικό Ναό, καταστρέφοντας ιστορία αιώνων, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Η εταιρεία Αρσινόη ΑΕ διευθύνεται από την κυρία Βίκυ Χαραλάμπους (6)(7), στέλεχος της END.Ἐμπλέκονται συνεργάτες τοῦ Σῶῤῥα στό σκάνδαλο μέ τόν ναό τῆς Ἀγροτέρας Ἀρτέμιδος; ΦΕΚ ΑΡΣΙΝΟΗ

Είναι η ίδια ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος αυτού;
Προσπαθώ να βρω μερικά ελαφρυντικά για λογαριασμό της. Οι κάτοικοι λένε ότι η εταιρεία της προσπαθεί εδώ και χρόνια, με νύχια και με δόντια, να «επενδύσει» στο οικόπεδο, όπου βρίσκεται ο ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος.

Γνωρίζει η κυρία Χαραλάμπους πώς καταστρέφοντας τον αρχαιολογικό χώρο χάνεται ένα μεγάλο τμήμα της ιστορίας μας και διαπράττεται ένα τεράστιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας;
Μήπως μέσα στην αγωνία της για επιβίωση δεν αντελήφθη τα πασιφανή;
Αλλά είναι μόνον αυτό πού μας απασχολεί για την κυρία Χαραλάμπους;

Μήπως είναι τόσο απελπισμένη, από την γενικότερη οικονομική κατάσταση, στην οποία περιέπεσε, με αποτέλεσμα παραπαίουσα και ζαλισμένη, από την ύβρη κατέληξε στην αγκαλιά του κου Σώρρα για να εξιλεωθεί και να εξαγνιστεί; Και εάν ναι, γιατί δεν έχει παραιτηθεί από την εταιρεία ΑΡΣΙΝΟΗ ΑΕ;
Πόσο καιρό νόμιζε πως θα μένουν κρυφές οι ενέργειές της;

Ή άραγε οδηγούμενη από το ένστικτο της επιβιώσεως και εν καιρώ κρίσεως, εξαρτημένη από το «εταιρικό» κέρδος, περιπαίζει και εκμεταλλεύεται, για ίδιον όφελος, το κίνημα του Σώρρα; Και εάν ναι γιατί ο Σώρρας δεν την πετά έξω, αλλά την έβαλε επικεφαλής των οικονομικών της οργάνωσής του; Και πώς ένα πρόσωπο που φαίνεται να έχει διαπράξει τέτοια ύβρη, αναλαμβάνει την διαχείριση των οικονομικών του Σώρρα;

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα ο Σώρρας ο ίδιος να είναι ένα έρμαιο πιόνι των χρεών των δικών του και της συζύγου του, από προηγούμενες αποτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις, για τις οποίες υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, από ανθρώπους που τους γνωρίζουν από πολύ κοντά. Εύχομαι φυσικά από καρδιάς να μην έχουν μετατραπεί σε ένα «υποτακτικό ζεύγος» των συμφερόντων που εκπροσωπούν διάφοροι «συνεργάτες» τους, κάποιοι από τους οποίους στον πρότερο βίο τους είχαν στενές σχέσεις με τον πολιτικό και οικονομικό ιστό της χώρας μας, που τώρα βρίζουν.

Ας μην κάνω άλλους συνειρμούς, ας δούμε καλλίτερα τι γράφει η ίδια η κυρία Χαραλάμπους, εν έτη 2014, στις ομάδες του Σώρρα για να καταλάβουμε το μέγεθος της αμνημοσύνης. «Ξεπουλάνε σήμερα τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τις μεθοδεύσεις των αφεντικών τους με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών αλλά παράλληλα τον αφανισμό του Έθνους μας.» (8).

Μα η εταιρεία Αρσινόη ΑΕ, που εκπροσωπεί η Κα Χαραλάμπους, εμφανίζεται εδώ και χρόνια ως δια-πλεκόμενη με τον Ζαχόπουλο (9) για να κατασκευάσει ξενοδοχείο! Δηλαδή ήταν και παραμένει μέσα στο σύστημα που …καταδικάζει!!! (10)(11). Μήπως όμως καταδικάζει μόνον για τα μάτια του κόσμου; Ή μήπως καταδικάζει για να …καταδικάσει, πράττοντας τα όμοια;

Μα τι είδους πατριώτες είστε εσείς; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ που θέλετε να ξεπουλήσετε ένα ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας; Ποια υποκριτική δικαιολογία θα χρησιμοποιήσετε τώρα εκσυγχρονιστές της END; Πως θα κρύψετε τις κοφτερές δαγκάνες του κέρδους; Με προσβολές παρόμοιες ενός αδίστακτου Ρασπούτιν; (12) Ή θα αμολήσετε ξανά τα σκυλιά του Παύλωφ, άτομα σαν τον Χρήστο Μπαλαντίνα (13).

Ένα άλλο αξιοσημείωτο ζήτημα γεννιέται τώρα, το οποίο και θέτω άμεσα στο εμπλεκόμενο μέλος και μεγαλοστέλεχος της END, τον Πλάτωνα Πισατίδη (14)(15), διαχειριστή της ιστοσελίδας Αλφειός Ποταμός(16) ενός ελληνοκεντρικού, ας πούμε ιστολογίου, που τα τελευταία χρόνια μεταμορφώθηκε σε φερέφωνο του Σώρρα. Ο ίδιος, προς μεγάλη του τιμή, στήριξε τον αγώνα τον κατοίκων του Μετς (17) με πολλές δημοσιεύσεις (18-19-20-21).

Εγείρεται ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα, δεν προτρέχω, αλλά εκ τον πραγμάτων είναι αντιμέτωπος με μια μεγάλη μηχανορραφία που στρέφεται – χωρίς να το ξέρει – εις βάρος του. Περιμένω εναγωνίως την αντίδραση και απάντηση του. Είναι υποχρεωμένος να πάρει θέση, κατά πρώτον, απέναντι στους κατοίκους του Μετς και κατά δεύτερο στους θεσμικούς παράγοντες που στηρίζουν τον αγώνα κατά της καταστροφής του ναού.

Για τους κοινούς θνητούς, όπως εγώ, πολίτες δηλαδή που δεν έχουμε επαρκή γνώση των χρηματοοικονομικών εργαλείων, το θέμα Σώρρα, ως επίτευγμα και μόνο, αρχικά μας ενθουσίασε αφάνταστα. Το πρωτοάκουσα πριν από δύο χρόνια. Στο παιχνίδι με έβαλε ένας φίλος μου μαζί με τον αδελφό του. Ποιος από εμάς δεν θέλει ένα κράτος δικαίου; Μια αξιοπρεπή ζωή; Βέβαια έπεσα από τα σύννεφα όταν είδα τα περί διαστημοπλοίων (22), περί Πυθίας (23) και άλλα τραγικά.


Έκτοτε εγώ και όποιος αντιδρά ανοικτά και εγγράφως στους αρνητές της φυσικής νομοτέλειας είναι προδότης. Απευθύνομαι σε όλους τους οπαδούς και υποστηρικτές της END. Κύριοι ως έθνος έχουμε βαλτώσει και φυσικά συμβιβαστεί όπως φαίνεται με το πεπρωμένο μας. Θα συνεχίσετε για πολύ ακόμα να υποστηρίζετε ηθικά και οικονομικά ομάδες που αποδεδειγμένα σας εξαπατούν; Ποιον θα κατηγορήσετε ως προβοκάτορα τώρα; Τον Μιλτιάδη, τον Καλλικράτη ή την …Αρτέμιδα;

(πατῆστε στὴν εἰκονα γιὰ μεγέθυνση)

(http://www.artemisagrotera.org/photos/134.gif)

Ο φίλος μου που μου γνώρισε την END, πλέον δεν δέχεται να συνομιλεί με «προδότες» σαν και του λόγου μου. Λέγει, σωστά όμως, ότι πρέπει να ζούμε μια ενάρετη ζωή πρώτιστα ως πολίτες για να ξεβρομίσουν αυτά τα χώματα. Παραλείπεις φίλε όμως ότι χρειάζεται επίσης να απεμπλακούμε από την έμφυτη αδιαφορία μας. Αδιαφορία συμβιβασμένη με την λύση που μας σερβίρουν άνθρωποι, που ενώ εμφανίζονται ως ειδικοί, στην ουσία είναι σαλτιμπάγκοι. Είναι τραγικό, ενώ γνωρίζετε την απάτη εις βάρος μας να προσκυνάτε τον άφραγκο απατεώνα σκεπτόμενοι «εγώ την εικόνα προσκυνώ όχι τον παπά». Το χρέος της apolitic (24) στάσης που υποστηρίζετε να ξέρετε ότι υποθηκεύει το μέλλον του Έθνους μας και των παιδιών μας.

Όχι άλλα ψέμματα, όχι άλλη απάτη!!!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *