Εξεταστική για το μνημόνιο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξεταστική για το μνημόνιο από τον ΣΥΡΙΖΑΠρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο σκοπεύει να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ μετά τη συζήτηση της …..
επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Siemens, τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει και πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής για το θέμα αυτό.

Για το ζήτημα του πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο έχει ήδη υπάρξει πρωτοβουλία από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο οποίος όμως δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό των εξήντα βουλευτών για να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Εξ ου και απέστειλε επιστολές στους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα σκοπεύει να καταθέσει ανάλογη πρόταση, καθώς διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό των βουλευτών, και στελέχη του θεωρούν ότι οι δύο προτάσεις θα μπορούσαν να συγχωνευθούν. Ούτως ή άλλως, οι πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν προτεραιότητα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, η αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε κατακόρυφα τους τόνους μετά την υπογραφή της συμφωνίας από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα: «Ο ικέτης πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, φρόντισε, εκτός του πακέτου των μέτρων των 11,6 + 2 δισ., να της κάνει άλλο ένα δώρο, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία Siemens. Πρόκειται για απαράδεκτη μεθόδευση κουκουλώματος του κολοσσιαίου σκανδάλου της Siemens, που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο και προκαλεί το κοινό αίσθημα που απαιτεί να αναζητηθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα αυτό συζητήθηκε χθες και στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Το θέμα της Εξεταστικής για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη Siemens έχει κομβική σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εντάσσεται σε μια επιχείρηση «καθαρά χέρια», η οποία θα συνδέεται, από την πλευρά του, με τις αποκρατικοποιήσεις. Στην Κουμουνδούρου επαναλαμβάνουν μετ’ επιτάσεως ότι οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, όποτε έγιναν, ήταν μήτρα σκανδάλων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *