Ο Ελενολουκαρθισμός ζει

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ελένη Λουκά

Θα μπορούσα να γράψω για τη διάθεση λογοκρισίας τόσο από μεριάς ΧΑ αλλά το θεωρώ απλά και μόνο πολιτικό παιχνίδι επιπέδου ΛΑΟΣ. Θα μπορούσα να μιλήσω για την Εκκλησία που στο παρελθόν αφόρισε ακόμα και τον Καζαντζάκη. Θα μπορούσα να μιλήσω για πολλά σοβαρά ζητήματα που δεν θυμίζουν σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ελλάδα αλλά εξτρεμιστές ισλαμιστές.
Δεν θα το κάνω για ένα λόγο. Το να αναφερθείς σοβαρά με αυτές τις πρακτικές ίσως να τους δίνεις μεγαλύτερη αξία.
Αυτό που είδα εγώ έξω από το θέατρο Χυτήριο προκειμένου να μην…..
ανέβει η παράσταση Corpus Christi (την οποία δεν θα κρίνω γιατί δεν έχω δει, όπως κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν δει ούτε αυτοί που την καταδικάζουν) μου θύμισαν Ελένη Λουκά.
Βλέποντας τα πλάνα, περίμενα να δω την διάσημη θεούσα να πετάγεται μπροστά και να δίνει το σύνθημα για τα συνθήματα. Περίμενα να την δω χεράκι χεράκι τον Παναγιώταρο να ψέλνουν ύμνους θρησκευτικούς.
Ανησύχησα που δεν ήταν εκεί μπροστάρισσα, στις επάλξεις με ένα λιβανιστήρι να ξορκίζει τους ηθοποιούς. Είναι καλά; Μήπως είναι αρρωστούλα; Αν ναι να της στείλουμε τον Καιάδα να την ξεματιάσει.
Και μπορεί η Ελενάρα να μην ήταν εκεί αλλά το μήνυμα της ήταν ζωντανό. Πάνω από 100 άνθρωποι συνέχισαν το ιεραποστολικό της έργο. Και πιστοί στο μήνυμα της αγάπης του Κυρίου έριξαν τα μπινελίκια και τις μπούφλες στους βάρβαρους άπιστους.
Πάνω από 100 αναμάρτητοι έδειξαν πρόθυμοι να πετάξουν την πρώτη πέτρα.
Ναι, εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ελένη Λουκά.
Ο Ελενολουκαρθισμός είναι εδώ.

Panos Kalogerakos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *