ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΑΛΙ

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στην Γαλλία γιορτάζοντας την πτώση του Τυνήσιου προέδρου Μπεν Άλι. Χίλιοι διαδηλωτές και στην Ελβετία
Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν χθες το απόγευμα σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας για να γιορτάσουν την πτώση του Τυνήσιου προέδρου…
 Μπεν Άλι.Στο Παρίσι, 8.000 διαδηλωτές, κυρίως Τυνήσιοι, Γάλλο-τυνήσιοι καθώς και εκπρόσωποι της γαλλικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας, σύμφωνα με την αστυνομία.
“Έγινε η επανάσταση, τίποτα δε θα είναι πια ίδιο, δε θα αήσουμε να κλέψουν τη νίκη του λαού” δήλωσε ένας 17χρονος μαθητής.

Στην Μασσαλία, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Μπεν Άλι δολοφόνε” και “Τιμή στους μάρτυρές μας”.

Περίπου 800 άτομα διαδήλωσαν στην Λυών, όπου αρκετοί Τυνήσιοι τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της πατρίδας τους.

Στην Λίλ, περίπου 450 άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση, όπου εκτός από τις σημαίες της Τυνησίας, κυμάτιζαν σημαίες της Αλγερίας και του Μαρόκου, ενώ αρκετοί ζητούσαν την πτώση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Τέλος, στην Τουλούζη 350 έως και 500 άνθρωποι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.Την ίδια ώρα, περίπου χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στην Λοζάννη και στην Γενεύη στην δυτική Ελβετία.”Ζήτω η επανάσταση στην Τυνησία” και “Όλη η εξουσία στον λαό” ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

“Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Είναι δυνατό να κυνηγήσουμε τους εγκληματίες” δήλωσε ο Ανίς Μανσουρί, μέλος της Ένωσης Τυνήσιων στην Ελβετία.

NEWSN.WORDPRESS.COM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΦΥΓΕ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ,ΣΙΓΑ ΤΗ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΧΩΡΑ!!!!!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !!!!!
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ.
    ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ .

    Reply
  3. Ανώνυμος

    *Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο.
    Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως.
    Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο.
    Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος*.

    Κώστας Βάρναλης, 1883-1974, Ποιητής

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *