Στο σφυρί η «Γειτονιά των Παπανδρέου» για χρέη στην εφορία

Το πολυτελές κτίριο, μέσα στο πράσινο, που αποτελείται από τέσσερις μεζονέτες είναι μήλον της έριδος για πολλούς ενδιαφερόμενους, που τις τελευταίες μέρες πηγαινοέρχονται στη «γειτονιά των Παπανδρέου», όπου δεσπόζει η ιστορική βίλα «Γαλήνη» για να
εξετάζουν τις προς πώληση βίλες.

Τις μεζονέτες στο 5,5 στρεμμάτων οικόπεδο, στις οδούς Ανατολικής Ρωμυλίας, Παπαφλέσσα και Δάφνης στο Καστρί, «περιεργάζονται» κτηματομεσίτες και υποψήφιοι αγοραστές.Πρόκειται για το κτιριακό συγκρότημα που πήρε η Σοφία Παπανδρέου από το αρχιτεκτονικό – τεχνικό γραφείο που ανέλαβε την ανέγερση των οικιών. Υπάρχει άλλο ένα συγκρότημα το οποίο πήρε ο κατασκευαστής. Οι κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει την πώληση της περιουσίας των Παπανδρέου τονίζουν ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε αρχικά να ενοικιάσει και τις υπόλοιπες τρεις μεζονέτες, ωστόσο, στην πορεία «κρεμάστηκε» πωλητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκρότημα έχουν ζητήσει πολλοί ευκατάστατοι Έλληνες, μεταξύ αυτών δύο γνωστοί εφοπλιστές κι ένας επιχειρηματίας που ζει στα βόρεια προάστια και θέλει να αποκτήσει κι άλλη ιδιοκτησία στην ευρύτερη περιοχή. Αναφέρουν επίσης ότι η κα Παπανδρέου έχει ζητήσει μια τιμή γύρω στα 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στο συγκρότημα υπάρχουν τέσσερις κατοικίες επιφάνειας 200-300 τ.μ. η κάθε μία, επομένως, αν πραγματοποιηθεί η πώληση μπορούν να εισπραχθούν κατά μέσο όρο 1 εκατ. ευρώ για κάθε σπίτι.
Δηλαδή, η Σοφία Παπανδρέου φιλοδοξεί να εισπράξει ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνουν οι κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει την πώληση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν για αγορά ξεχωριστά της κάθε μεζονέτας, ενώ υπήρξαν και μία – δύο προτάσεις για να αποκτηθεί «πακέτο» το κτιριακό συγκρότημα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι έκαναν σκληρά παζάρια στην κ. Παπανδρέου θεωρώντας ότι είναι υπερβολικά μεγάλο το ποσό των 4.000 ευρώ/τ.μ. που ζητά και περιμένοντας να πέσει η τιμή αφού γνωρίζουν ότι ο πωλητής «καίγεται» για ρευστό. Όταν άρχισαν να κτίζονται οι μεζονέτες η τιμή που «έπιαναν» ήταν 5.000 ευρώ/τ.μ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *