Ντροπή !!! Ρημάζει με σύμμαχο την αδιαφορία των υπευθύνων!!!


Του Στυλιανού Ι. Μανουσάκη

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του ΟΣΕ πρώην ΣΕΚ, ή Σταθμός Αγίου Διονυσίου, ο λεγόμενος και «δακρύβρεχτος σταθμός της ξενιτιάς» διότι από κει αναχωρούσαν για Γερμανία, Βέλγιο κλπ., οι Έλληνες που έπαιρναν το δρόμο της ξενιτιάς. Ο Σταθμός με το πετρόκτιστο κυρίως κτίριο εγκαινιάστηκε στις 8 Μαρτίου του 1904 και σταμάτησε να λειτουργεί το 2005. Για 101 χρόνια έστεκε περήφανο ν’ ατενίζει το λιμάνι του Πειραιά, έφταναν μόλις πέντε χρόνια για να περιέλθει σε κατάσταση απαξίωσης, να έχουν κλαπεί σημαντικά ιστορικά αντικείμενα και το κυριότερο να κινδυνεύει από μια πυρκαγιά ή από ανεπανόρθωτες ζημιές. Στις 26/10/2006 ο νομάρχης Πειραιά κ. …

… Γιάννης Μίχας λέει ή μάλλον «προφητεύει» τα εξής: «…Η Νομαρχία Πειραιά κάνει πρόταση o σταθμός να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των επιβατών του σιδηροδρόμου, με λεωφορεία του ΟΣΕ, ώστε και οι πολίτες να εξυπηρετηθούν και το κτίριο να μην αφεθεί στην τύχη του.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας δεν μπορεί να μείνει ούτε μια μέρα παραπάνω χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι βασικό και αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό. Αν ο ΟΣΕ κρίνει απαραίτητη την διακοπή της κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου στον Άγιο Διονύσιο για την εκτέλεση έργων, οφείλει να βρει λύση για την εξυπηρέτηση των επιβατών…Πρότασή μας είναι να αντικατασταθεί η γραμμή με λεωφορεία του ΟΣΕ, κάτι το οποίο έχει ξανασυμβεί. Παράλληλα, η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για την προστασία του διατηρητέου κτιρίου του σταθμού του Αγίου Διονυσίου, ο οποίος αν παραμείνει ερημωμένος πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα γλιτώσει από τους «νεοβαρβάρους». Ε, ναι νομάρχη, οι «νεοβάρβαροι» εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία της Πολιτείας, βιάζουν και λεηλατούν το ιστορικό κτίριο. Δεν λέω κάτι παραπάνω, οι φωτογραφίες της ντροπής μιλούν από μόνες τους, ο εισαγγελέας έχει το λόγο, είναι δημόσια περιουσία, είναι περιουσία μας. Είναι μέρος της ιστορία μας. Το κτίριο ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ, Πρόεδρος του εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της είναι ο κ. Γιαννούσης Γεώργιος, Διευθύνων Σύμβουλος / Διευθυντής Ανάπτυξης & Διαχείρισης Έργων είναι ο κ. Χειμωνιάδης Παύλος.
stilman

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *