Ο βασιλιάς Ηλιος έπινε μπάφους και έβλεπε τον ουρανό με τα άστρα!

Γράφει η Σαχάρα Τζιχάντ Μεμέτογλου

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, μίλησε για την επερχόμενη αναδιαρθρωση χρέους λέγοντας ότι «Το ελληνικό χρέος είναι εξυπηρετήσιμο, αν δοθεί στην Ελλάδα ο χρόνος για να το περιορίσει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι αγορές δεν δίνουν χρόνο στις υπερχρεωμένες χώρες. Ως εκ τούτου, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι αναπόφευκτη, όπως κάποιοι (οι Γερμανοί) υποστηρίζουν…»

Ο Βαν Ρομπέι είπε το …
αυτονόητο.

Το προβληματα είναι τα εξής…

1. Oτι η χώρα δεν παράγει τίποτα. Οτι ο τουρισμός δεν αρκεί και ουτε ποτέ αρκουσε για να αντιμετωπίσει την ανταγωνιστικότητα άλλων κρατών της ΕΕ.

2. Οτι αφου δεν παραγει χωρα ουτε καρφίτσα για να μειωθεί το χρεος μία λυση ειναι η πώληση κράτους με διαφορους τρόπους σε δανειστές κλπ. Ηδη πουλουνται νησιά, ο ορυκτός πλουτος «τεμαχίζεται» σε οικόπεδα κοκ. Αλλη λυση είναι να μειωθουν μισθοί συντάξεις κλπ. ωστε να μη καταναλίσκονται περισσότερα από αυτά που παράγονται.

Το πρόβλημα όμως της ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται έτσι. Η Γερμανία θα συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμους ενω η Ελλάδα για να διατηρήσει τις ισορροπίες θα πρέπει να γίνεται συνέχεια φτωχότερη. Η διαφορά ανταγωνιστικότητας όταν δεν διατηρείται σταθερά αλλά μεγαλώνει, αυξάνει τη ροή πλουτου απο τον ασθενέστερο στον ισχυρότερο. Αυτό γινόταν χρόνια από την Ελλάδα στη Γερμανία και αυτό γίνεται φανερό ακι απο τη διαφορά των επιτοκίων δανεισμού τών δύο χωρών. Γιατι να αλλάξει κατι; Στον τομεα της ανάπτυξης η χώρα δεν κανει τίποτα σοφόν. O Πρωθυπουργός σας πρέπει να πινει μπαφους.

Η κυβέρνηση και η αντιπολιτευση περαν των εργατικών δικαιωμάτων δεν φαίνεται ότι μπορούν να αντιληφθουν τι σημαίνει ανάπτυξη. Οι πολιτικοί ειναι παρωχημένης εποχής και η δικηγορική αντίληχη τών πραγμάτων ή η συγκάλυψη κερδών ή αποφάσεων δημιουργουν εκείνο το background που απαιτείται για νεα σωρεία σκανδάλων, νεες εξεταστικές που δεν θα βρίσκουν ενόχους κοκ…

Η Ελλάδα έχει μπει στο ματι του κυκλώνα και οι μετανάστες ειναι το μεγάλο στοίχημα. Μπορουν να προσφέρουν;

Μπορουν αλλά με καποιες προυποθέσεις… Να γινουν ισοι με τους Ελληνες. Οι περισσότεροι που ζουν στην Ελλάδα ειναι ανώτατης εκπαίδευσης, απόφοιτοι τών καλυτέρων πανεπιστημίων και διανοούμενοι. Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, πολυ περισσότερο απο τους Ελληνες. Αυτα ειπώθηκαν και στη Βουλη. Πρεπει να υπάρχει ισορροπία στην ΕΕ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;

    Μπορουν αλλά με καποιες προυποθέσεις… Να γινουν ισοι με τους Ελληνες. Οι περισσότεροι που ζουν στην Ελλάδα ειναι ανώτατης εκπαίδευσης, απόφοιτοι τών καλυτέρων πανεπιστημίων και διανοούμενοι. Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, πολυ περισσότερο απο τους Ελληνες. Αυτα ειπώθηκαν και στη Βουλη. Πρεπει να υπάρχει ισορροπία στην ΕΕ.

    Καλά, πλάκα μας κάνεις; είναι μορφωμένοι οι πακιστάν και έρχονται εδω, ε;
    Ακου κυρία, εμείς εδω, δεν είμαστε για τέτοια… δεν ψάχουμε για μορφωμένους, αλλά κάτι ακούσαμε για βόρεια ευρώπη που ψάχνουν για τέτοιους, όπως επίσης δεν μπορεί να μείνουν όλοι αυτοί οι "μετανάστες" έτσι-συνεχώς-και για πάντα.
    Η ευρώπη τους περιμένει… ιταλία, ισπανία, βέλγιο κ.α.
    Αλλά, ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΟΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΧΩΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    Αν δεν τους αρέσει αυτό …πρόβλημά τους! Είναι ελεύθεροι να πάνε από εκεί που ήρθανε.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ανίκανος (δεν μπορεί ούτε να διαβάσει καλά-καλά τους λόγους που του γράφουν),
    Ανεπάγγελτος (δεν δούλεψε ΠΟΤΕ του – κατευθείαν υφυπουργός και υπουργός στις κυβερνήσεις του μπαμπά του),
    Ηλίθιος (προσπάθησε να "βάλει" ξανά στη θέση της την αλυσίδα του ποδηλάτου του … εν κινήσει)
    Ψεύτης ("Λεφτά Υπάρχουν"),
    Εθνικός Προδότης (καταψήφηση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, υπέρ σχαδίου Ανάν …),
    Άθεος, Εθνομηδενιστής.
    Όταν τον διόρισε ο μπαμπάς του στο ΥΠ.ΕΞ. κουβαλούσε μαζί του στα ταξίδια στο εξωτερικό ολόκληρο στρατό απο υπαλλήλους οι οποίοι φρόντιζαν τα email του, τις επαφές του, τις "ανακοινώσεις" του προκειμένου να φταχτεί το "αρχηγικό προφίλ" του.
    Ακόμη και ο ανδρισμός του αμφισβητείται (μήπως δεν είχε για σύμβουλό του τον αρχι-πούστη Βαλλιανάτο όταν ο μπαμπάς του τον είχε διορίσει στο ΥΠ. Παιδείας ?)
    Άραγε πότε θα μας δείξει το πιστοποιητικό βάφτισής του ? Σε ποιά Εκκλησία καταχωρήθηκε ?
    Μήπως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ του όνομα είναι Jeffrey ?
    Όταν το τομάρι του θα παραμένει κρεμασμένο στο Σύνταγμα ένα "επίθετο" θα του απομείνει – με αυτό θα τον θυμούνται οι επόμενες γεννιές: ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Reply
  3. ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ

    Σαχάρα δες αν η όαση σου γέμισε νερό!!!
    μετά μπορείς να κηρύξεις ένα τσιχάντ στον μεμετογλου.

    Αι γαμήσου

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *