ΤΟ ΣΩΣΤΟ

Η δυναμική των τελευταίων ημερών σχετικά με την επερχόμενη ¨καταστροφή¨ που θα συνοδεύει την πιθανή επικράτηση του Σύριζα στις επόμενες εκλογές, έχει μια γεωμετρική πρόοδο αξιοσημείωτη πράγματι….
Τα Μ.Μ.Ε ιδίως μέσω των μόνιμων σχολιαστών και όχι μόνο προσπαθούν να νουθετήσουν τους Έλληνες ότι πρέπει να καταλάβουν το αυτονόητο γιαυτους που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι λύση είναι μόνο μια, αυτή που ήδη προωθείτε από την παρούσα κυβέρνηση.

Επάνω σε αυτό ακριβώς το δίλλημα καλό είναι να υπενθυμίσουμε στα γνωστά παπαγαλάκια τα αδιάψευστα ιστορικά προηγούμενα μια και η ιστορία είναι δυστυχώς ένας διαρκής κύκλος που επαναλαμβάνεται.

Τους επισημαίνουμε λοιπόν ότι όταν ξέσπασε ο αγώνας της απελευθέρωσης του 1821 το τότε κατεστημένο, βολεμένο διαχρονικά όχι μόνο έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει την προσπάθεια , χαρακτηρίζοντας την καταστροφική, φτάνοντας μέχρι του σημείου και ο ίδιος ο Πατριάρχης , κεφαλη του Έθνους, να αφορίσει την προσπάθεια με το σκεπτικό ότι θα οδηγούσε τους Έλληνες στην καταστροφή αφού οι δεδομένες ενέργειες εξόργιζαν το δοβλέτι, με αποτέλεσμα να αποσύρει , όπως εξάλλου αμέσως έκανε τα όποια προνόμια είχε παραχωρήσει στους ραγιάδες , επί τοις ουσίας στους προύχοντες – συνεργάτες της Πύλης, οι οποίοι στα πλαίσια αυτών των προνομίων ευημερούσαν σε βάρος της πλατιάς μάζας του πληθυσμού ο οποίος υπέφερε τα πάνδεινα από τους κεφαλικούς φόρους και τα χαράτσια την είσπραξη των οποίων η Υψηλή πύλη είχε αναθέσει στους πιστούς ντόπιους συνεργάτες της.

Ένα δεύτερο και ποιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το 1940 όταν η ¨απερίσκεπτη ¨Ελλάδα αντέταξε ένα ΟΧΙ σε δυο υπερδυνάμεις της εποχής μη συμμορφούμενη με την τότε κρατούσα Ευρωπαϊκή λογική δεδομένου των τότε συνθηκών που ήταν ένα ναι στο αίτημα διέλευσης των στρατευμάτων της Ιταλίας.

Και τα δυο προηγούμενα ιστορικά προηγούμενα μας βεβαιώνουν για κάποια βασικά στοιχεία της Ελληνικής ιδιοσυγκρασίας που είναι:

Η εθνική αξιοπρέπεια που δεν κοστολογείτε δεν διαπραγματεύεται και δεν εκχωρείτε.

Η εθνική ανεξαρτησία που κερδήθηκε από τους προγόνους μας με ποταμούς αίματος και για την οποία κανείς Έλληνας δεν δικαιούται να την απαρνηθεί έναντι της οποιασδήποτε υποσχόμενης ευμάρειας και ¨κανονικότητας¨.

Θα πρέπει όλοι αυτοί που μας προτρέπουν στην συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα να καταλάβουν επί τέλους ότι ο λαός 5 χρόνια τώρα γονατιστός εκλιπαρεί για το αυτονόητο. Την διάσωση του από τον εξευτελισμό και την υποτέλεια που του δείχνουν σαν την μόνη σωτηρία.

Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο λαός έχει τσίπα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Δημήτρης Μπονος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *