Κοινοτικά κονδύλια υπό όρους και προϋποθέσεις

Με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις που θα συνδέονται με την συμμόρφωση της χώρας μας προς τις απαιτήσεις των δανειστών για την εφαρμογή συγκεκριμένων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών «μνημονιακών» μέτρων θα ……
εκταμιεύονται τα κοινοτικά κονδύλια για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δραστηριοτήτων στη χώρα μας, την περίοδο 2014-2020! Οι κοινοτικοί πόροι συνολικού ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ που έχουν εγκριθεί και θεωρούνται αναγκαίοι για την ανάπτυξη της χώρας μας την προσεχή επταετία δεν θα πρέπει πλέον να θεωρούνται δεδομένοι, καθώς η εκταμίευσή τους θα εξαρτάται από το κατά πόσο η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση  συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της τρόικας για την επιβολή συγκεκριμένων μέτρων δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής, στα οποία περιλαμβάνονται και νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας!

Ουσιαστικά, η διαδικασία εκταμίευσης των κοινοτικών πόρων θα εξομοιωθεί με αυτήν που εφαρμόζεται για την εκταμίευση των δόσεων της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει η χώρα μας με την τρόικα στο πλαίσιο της συμφωνίας για την κάλυψη των δανειακών αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης: οι κοινοτικοί πόροι θα εκταμιεύονται προς την Ελλάδα μόνο εφόσον η χώρα μας συμμορφώνεται με τις επιταγές του Μνημονίου!

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό των Διαρθρωτικών Ταμείων τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πλαίσιο κοινοτικής χρηματοδότησης των κρατών-μελών θα αλλάξει ριζικά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Οι χρηματοδοτήσεις προς τα κράτη-μέλη, τα οποία έχουν ενταχθεί σε Μνημόνια ή σε αυστηρά προγράμματα δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής θα συνδέονται με την έγκαιρη εφαρμογή συγκεκριμένων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων. Σε περίπτωση μη εφαρμογής των απαιτούμενων αυτών μέτρων η εκταμίευση των κοινοτικών πόρων θα αναστέλλεται ή θα διακόπτεται οριστικά, με πρωτοβουλία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Το νέο αυτό αυστηρότερο καθεστώς χρηματοδότησης της χώρας μας από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλύπτει η πολυσέλιδη μελέτη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα τις «πολιτικές που χρηματοδοτούνται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό». Η μελέτη, η οποία ανατέθηκε στο ΕΛΙΑΜΕΠ από την Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύπτει ειδικότερα ότι:……………………..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *