Είμαστε Μόνοι, ή Υπάρχει Ζωή Αλλού στο Σύμπαν;

Επί δεκαετίες, η υπόθεση σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής έχει ενισχυθεί από ιστορίες εμφάνισης ιπτάμενων δίσκων και επαφών με εξωγήινους. Η υπόθεση αυτή τώρα ακόμα πιο πολύ τροφοδοτείται από μια πιο σοβαρή πηγή. Τον Αύγουστο του 1996, οι ερευνητές της ΝΑΣΑ ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν ενδείξεις για απλή μορφή ζωής σε ένα……
μετεωρίτη που υποθετικά προερχόταν από τον Άρη.

Από τότε μέχρι σήμερα, αυτή η “απόδειξη” ζωής στην “πέτρα του Άρη” έχει χάσει πολύ από τον αρχικό ενθουσιασμό ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα 1. Παρόλα αυτά, η πέτρα των δύο κιλών που βρέθηκε στην Ανταρκτική έχει ανάψει ένα νέο “πυρετό του Άρη”. Στα επόμενα 20 χρόνια, Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Γιαπωνέζοι και Ρώσοι σχεδιάζουν περίπου 20 αποστολές ανίχνευσης του γειτονικού μας πλανήτη, που όταν έρχεται στο πλησιέστερο προς εμάς σημείο της τροχιάς του απέχει περί τα 78 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ, η πίστη σε εξωγήινα ευφυή όντα συνεχίζει να αυξάνει με ένα σχεδόν θρησκευτικό ζήλο.

Το κύμα UFO

Ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ John E. Mack πρόσφατα προσέλκυσε παγκόσμιο ενδιαφέρον με τη συλλογή του περιπτώσεων ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα απαγωγής από “εξωγήινους”.

Υπήρξε επίσης και προβολή ενός φιλμ που ισχυριζόταν ότι έδειχνε τη νεκροψία του πτώματος ενός εξωγήινου που βρέθηκε σε μία υποτιθέμενη συντριβή UFO στο Ρόσγουελλ του Νέου Μεξικού. Η θαμπή ταινία, την οποία οι περισσότεροι απέρριψαν ως μια προφανή και χοντροκομμένη πλαστογραφία, ήταν παρόλα αυτά η κύρια ατραξιόν στο Διεθνές Συνέδριο για UFO του 1995, που έγινε στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας.

Μετά, φυσικά, υπήρξε και η ταινία εισβολής εξωγήινων “Μέρα Ανεξαρτησίας”, η οποία έκανε τόσες εισπράξεις την πρώτη εβδομάδα προβολής της όσες δεν είχε καμία άλλη στην ιστορία του κινηματογράφου.

Μία πρόσφατη δημοσκόπηση στη Γερμανία αποκάλυψε ότι το 17% του πληθυσμού πιστεύει ότι έχουν γίνει επισκέψεις από εξωγήινα διαστημόπλοια, ενώ το 31% πιστεύει ότι υπάρχει ευφυής ζωή σε άλλους γαλαξίες.

Ποια είναι η άποψη που οι Χριστιανοί θα πρέπει να έχουν για τις περιγραφές UFO;
Η Επιστήμη

1.

Ποτέ δεν υπήρξε ούτε μία επαφή με “εξωγήινο”.

Το 1900, η Γαλλική Ακαδημία Επιστημών πρόσφερε ένα έπαθλο 100.000 φράγκων στον πρώτο που θα είχε κάνει επαφή με εξωγήινο πολιτισμό “αρκεί αυτός να μην ήταν από τον Άρη”, επειδή η Ακαδημία είχε πειστεί ότι η ύπαρξη πολιτισμού στον Άρη ήταν δεδομένο γεγονός!

Από τότε, ούτε ένα ίχνος από “πράσινα ανθρωπάκια”, ή από οποιοδήποτε είδος ζωής, δεν έχει βρεθεί σε κανέναν από τους πλανήτες τους οποίους οι έρευνές μας μπόρεσαν να εξερευνήσουν.

Παρά το γεγονός αυτό, ένας μεγάλος αριθμός αστρονόμων πιστεύουν ότι, αφού η ζωή προήλθε από κάποια εξέλιξη εδώ στη γη, παρόμοια θα έγινε και σε κάποιον άλλο από τα άστρα που υπάρχουν εκεί έξω. Στην Αμερική ερευνητές του SETI (Έρευνα για Εξωγήινη Ευφυή Ζωή) έχουν σαρώσει τους ουρανούς, ψάχνοντας μάταια για ραδιο-σήματα σταλμένα από ευφυή όντα.
2.

Οι συνθήκες δημιουργίας ζωής πρέπει να είναι “απόλυτα ακριβείς”.

Η ζωή πάνω σε οποιονδήποτε πλανήτη μπορεί να επιβιώσει στην παρουσία ενός πολύ μεγάλου αριθμού αυστηρών προϋποθέσεων. Για παράδειγμα, ένας πλανήτης στον οποίο θα μπορεί να αναπτυχθεί ζωή θα πρέπει να βρίσκεται σε μια απόλυτα σωστή απόσταση από τον ήλιο του, έτσι ώστε να μην είναι ούτε πολύ ζεστός ούτε πολύ κρύος.

Αν και κάποιος δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα στο μέλλον να βρεθούν πλανήτες που να πληρούν αυτήν την προϋπόθεση, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανεις τέτοιος. Ακόμα και τότε όμως, είναι άκρως απίθανο ότι θα εκπλήρωνε τις πολυάριθμες άλλες προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ζωής. Ακόμα και η ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή είναι τελείως ανεπαρκής, παρά τον ενθουσιασμό που επικρατεί όταν κάτι τέτοιο θεωρείται πιθανό για την επιφάνεια της Ευρώπης, του φεγγαριού του Δία.
3.

Η ζωή δεν μπορεί να σχηματιστεί από μόνη της.

Χωρίς κάποια δημιουργική ώθηση από μία ευφυή πηγή, τα άψυχα χημικά στοιχεία δεν μπορούν από μόνα τους να ενωθούν σε μορφές ζωής

2. Χωρίς την αβάσιμη υπόθεση της Εξέλιξης, η Ουφολογία δεν θα μπορούσε να συναρπάζει τη φαντασία του σημερινού ανθρώπου, ο οποίος διαποτισμένος από τη σκέψη της δημιουργίας ζωής στη γη μέσω μίας τυχαίας διαδικασίας εξέλιξης, μπορεί εύκολα να δεχτεί ότι το ίδιο συνέβη και σε άλλους πλανήτες.

4.

Τεράστιες αποστάσεις.

Ακόμα κι’ αν κάποιος υπέθετε την ύπαρξη ζωής κάπου αλλού στο σύμπαν, μία επίσκεψη εξωγήινων στη γη, τέτοια όπως ισχυρίζονται οι αναφορές θέασης UFO, φαίνεται τελείως αδύνατη να πραγματοποιηθεί πρακτικά. Οι αποστάσεις (και κατά συνέπεια ο χρόνος ταξιδιού) είναι ασύλληπτα τεράστιες.

Το πλησιέστερο άστρο στη γη (έξω από το πλανητικό μας σύστημα), είναι από τον αστερισμό του Κενταύρου και απέχει 40.700 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Οι πτήσεις του διαστημοπλοίου Απόλλωνα χρειάστηκαν τρεις μέρες για να φτάσουν στη Σελήνη. Με την ίδια ταχύτητα κάποιος θα χρειαζόταν 870.000 χρόνια για φτάσει σ’ αυτό το πλησιέστερο άστρο. Φυσικά, κάποιος θα επιτάχυνε (ειδικά τα μη επανδρωμένα διαστημόπλοια) με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Στην ασύλληπτη ταχύτητα του ενός δεκάτου της ταχύτητας του φωτός, το ταξίδι θα έπαιρνε 43 χρόνια. Ωστόσο, θα χρειάζονταν τεράστια ποσά ενέργειας για μία τέτοια επιτάχυνση, ενέργειας περίπου ισοδύναμης με την κατανάλωση ηλεκτρικού που κάνει όλος ο πληθυσμός της γης για ένα μήνα.

Επιπρόσθετα, σε κάθε κυβικό χιλιόμετρο του διαστήματος, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 100.000 σωματίδια σκόνης (αποτελούμενα από πυριτικά υλικά και πάγο) τα οποία ζυγίζουν μόνο ένα δέκατο του γραμμαρίου. Με την πολύ υψηλή ταχύτητα που θα κινείτο ένα διαστημόπλοιο, η σύγκρουση ακόμα και με ένα σωματίδιο από αυτά θα μπορούσε να το καταστρέψει. Μπορεί να υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να χτυπήσει ένα τέτοιο σωματίδιο ταξιδεύοντας γραμμικά μέσα σ’ ένα χιλιόμετρο, αλλά στις τεράστιες αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν η πιθανότητα γίνεται βεβαιότητα.

5.

Επιστημονικά αναπόδεικτοι ισχυρισμοί

Από το 1947, που αναφέρθηκε η πρώτη εμφάνιση ιπτάμενων δίσκων, και μετά χιλιάδες ιστορίες εμφάνισης διαστημόπλοιων, εξωγήινων, συνομιλίας μαζί τους ακόμα και ιστορίες ανθρώπων που απήχθησαν από εξωγήινους και ταξίδεψαν σε άλλους πλανήτες, έχουν κυκλοφορήσει. Υπάρχει όμως έστω ένα επιστημονικά παραδεκτό τεκμήριο για όλες αυτές τις αναφορές; Δυστυχώς, για τους πιστούς λάτρεις των UFO, όχι! Ούτε ένα αντικείμενο, ούτε ένα δείγμα υλικού από άλλο πλανήτη δεν έχουν αφήσει οι υποτιθέμενοι εξωγήινοι. Δεν υπάρχει ούτε ένα υλικό τεκμήριο που να έχει απομείνει από αυτές τις πολυάριθμες επισκέψεις εξωγήινων, ένα τεκμήριο που να μπορεί να μελετηθεί στο επιστημονικό εργαστήριο και να αποδειχτεί ότι όντως προέρχεται από κάποιον άλλο μη-γήινο πολιτισμό. Όλες οι επαφές με εξωγήινους, η εμφάνιση διαστημόπλοιων κλπ από αυστηρά επιστημονική άποψη δεν μπορούν να ταξινομηθούν παρά σαν “παραψυχικές εμπειρίες”, παρόμοιες με τις μεταφυσικές εμπειρίες (οράματα, εκστάσεις) θρησκευτικού τύπου, στην καλύτερη τους περίπτωση (στην χειρότερη περίπτωση πρόκειται για καλοστημένες απάτες με σκοπό την προβολή και το χρήμα).

Για να αντιπαρέλθουν αυτό τον τεράστιο σκόπελο της έλλειψης υλικών τεκμηρίων, οι οπαδοί των UFO έχουν εφεύρει διάφορους μύθους, το ίδιο αναπόδεικτους όσο και οι εμφανίσεις που ισχυρίζονται ότι έχουν. Μιλούν για μυστικές βάσεις UFO μέσα στη θάλασσα ή στα έγκατα της γης (!)… για κυβερνητικές συνομωσίες απόκρυψης στοιχείων των εξωγήινων … για δήθεν μυστικά πειράματα πάνω σε εξωγήινους που διεξάγει η Αμερικανική Κυβέρνηση.

Αλλά ας σκεφτούμε το πρόσφατο φιάσκο των μέσων ενημέρωσης που πρόβαλλαν ξέφρενα την ιδέα της “ζωής στον Άρη” όταν βρέθηκε ο μετεωρίτης. Το να υποθέσουμε ότι κάποια ανακάλυψη πολύ πιο σημαντική, όπως ενός εξωγήινου, θα μπορούσε να κρατηθεί μυστική επί δεκαετίες φαίνεται τελείως απίθανο.

Ωστόσο, κάτω από την καθοδήγηση αθεϊστών όπως ο αστρονόμος Καρλ Σαγκάν, η Κυβέρνηση των Η.Π.Α. ξοδεύει εκατομμύρια δολλάρια προσπαθώντας να ακούσει “εκεί έξω” σήματα ευφυών εξωγήινων όντων. Πολλοί άλλοι σαν τον Σαγκάν, ουμανιστές που πιστεύουν στην Εξέλιξη, υποστηρίζουν με πάθος ότι ευφυής ζωή έχει εξελιχθεί “εκεί έξω” επιπλέον της Γης, και προσπαθούν να βρουν την παραμικρότερη ένδειξη γι’ αυτό, αλλά μάταια τόσα χρόνια.

Τί λέει η Βίβλος;

1.

Η Αγία Γραφή δεν αναφέρει επισκέψεις ή ύπαρξη εγωγήινων

Η Αγία Γραφή, ο γραπτός Λόγος του Θεού που έχει αποκαλυφθεί στον άνθρωπο, διδάσκει κατ’ αρχήν ότι η η ζωή δημιουργήθηκε μέσω μίας διαδικασίας που άρχισε και κατεύθυνε ο Θεός. Ακόμα κι’ αν υπήρχαν και άλλοι γαλαξίες με πλανήτες παρόμοιους με τη Γη, δεν θα μπορούσε να υπάρχει ζωή αν ο Δημιουργός των πάντων δεν την δημιουργούσε. Αν όμως ο Θεός είχε κάνει κάτι τέτοιο, κι’ αν αυτά τα εξωγήινα όντα επρόκειτο να μας επισκεφθούν μία μέρα, τότε σίγουρα αυτό δεν θα ήταν κάτι για το οποίο δεν θα μας πληροφορούσε.

Ο Θεός έχει δώσει ειδικές λεπτομέρειες για το μέλλον, π.χ. η επιστροφή του Ιησού στη γη για να βασιλέψει, καθώς και το τέλος του παρόντος συστήματος και η ανακαίνιση της Γης για την αιωνιότητα.

Το σύμπαν θα ανακαινιστεί κάποια μελλοντική στιγμή (Ησαΐας 34:4, Αποκαλυψη 6:14), οι καινούργιοι ουρανοί θα προέλθουν από αναδίπλωση των τωρινών. Αν υπήρχαν άνθρωποι κάπου αλλού, αυτοί αυτόματα θα καταστρέφονταν. Η καινούργια Γη όμως που θα προέλθει από την τωρινή θα μείνει για πάντα ως το κέντρο, η έδρα της διακυβέρνησης του σύμπαντος (Αποκάλυψη κεφ. 21, 22). Η πτώση του πρώτου ανθρώπου, του Αδάμ, προκάλεσε σ’ όλη τη γη αναστάτωση και γι’ αυτό χρειάστηκε αποκατάσταση που άρχισε με τη θυσία και την ανάσταση του Ιησού Χριστού, του τελικού Αδάμ. Όλο αυτό το σχέδιο της σωτηρίας, ή αλλοιώς αποκατάστασης του Ανθρώπου και της Γης από την πτώση (Ρωμαίους 8:18-23), φαίνεται τελείως παράξενο αν υπάρχουν αλλού άνθρωποι. Επιπλέον, ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού, έγινε άνθρωπος πάνω στη γη και πέθανε για να σώσει τον γήινο άνθρωπο. Ο όλος σκοπός της Δημιουργίας όπως αναφέρεται στη Γένεση είναι επικεντρωμένος στο ανθρώπινο γένος. Τους ανθρώπους της Γης όλα τα πνεύματα του Θεού, οι άγγελοι του φωτός, υπηρετούν και βοηθούν αποκλειστικά, και όχι κάποιους άλλους εξωγήινους ανθρώπους.

Απ’ την άλλη, τα πνεύματα του σκότους και οι σατανικές δυνάμεις προσπαθούν να παραπλανήσουν και να καταστρέψουν τους ανθρώπους της Γης. Η Γη είναι το πολεμικό πεδίο σύγκρουσης των πνευματικών όντων και όχι κάποιοι άλλοι πλανήτες.
2.

Ο σκοπός των άστρων

Οι λόγοι που δημιουργήθηκαν τα άστρα μας δίνονται σε ορισμένα σημεία της Βίβλου, όχι μόνο στον πολύ γνωστό Ψαλμό 19 (:1 “Οι ουρανοί διηγούνται τη δόξα του Θεού και το στερέωμα αναγγέλλει το έργο των χειρών Του”), αλλά ιδιαίτερα στην διήγηση της Γένεσης. Στο Γεν. 1:14 διαβάζουμε:

“Και είπε ο Θεός, Ας γίνουν φώτα στο στερέωμα του ουρανού για να διαχωρίζουν την ημέρα από τη νύχτα, και ας είναι για εποχές και ημέρες και έτη.”

Απ’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι τα άστρα έγιναν για τη βοήθεια του ανθρώπου που θα δημιουργείτο πάνω στη Γη. Ο καθορισμός του χρόνου, των ημερολογίων, καθώς και ο γεωγραφικός προσανατολισμός γίνεται με τη βοήθεια του ήλιου, της σελήνης, των άστρων, και των αστερισμών.

Ακόμα και από τη χρονική διαδοχή της δημιουργίας (την πρώτη ημέρα η Γη, την τέταρτη ημέρα τα άστρα) δείχνει την αξία και τη σημασία της Γης στο σχέδιο του Θεού.

Όσο για τα πολυάριθμα άστρα που δεν τα βλέπουμε, και άρα δεν φαίνεται να μας χρησιμεύουν σε κάτι, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος σκοπός.

Όπως φαίνεται σε ορισμένα σημεία της Βίβλου τα άστρα συνδέονται με αγγέλους, γι’ αυτό μπορούμε να πούμε, όπως άλλωστε έχουν υποστηρίξει και μεγάλοι σχολιαστές της Γραφής αρχαίοι και σύγχρονοι (βλ. Εριχ Σάουερ “Η Χαραυγή της Απολύτρωσης του Κόσμου”), ότι τα άστρα έγιναν για τους αγγέλους.

Τί συμβαίνει λοιπόν με τα UFO;

Πως, λοιπόν, κάποιος μπορεί να εξηγήσει τα φαινόμενα UFO και όλο το σχετικό θόρυβο; Στο Γερμανικό περιοδικό “Focus”, πρόσφατα δηλώθηκε ότι το 90% των εμφανίσεων UFO αποδεικνύονται απάτες, αλλά υπάρχει και ένα 10% που δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί” 3. Το άρθρο ανάφερε τη δήλωση του κοινωνιολόγου Gerald Eberlein: “η έρευνα έχει δείξει ότι άνθρωποι που δεν συνδέονται με κάποια εκκλησία, αλλά οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι θρησκευόμενοι, πρακτικά είναι επιρρεπείς στην πίστη ότι υπάρχουν εξωγήινοι.

Γι’ αυτούς, η Ουφολογία είναι ένα υποκατάστατο της θρησκείας”.4

Πολλοί ερευνητές των φαινομένων αυτών, υποστηρίζουν ότι έχουν υπερφυσική προέλευση. Ο δημοσιογράφος William Alnor, ειδικός στον αποκρυφισμό, βραβευμένος για τις έρευνές του, ο οποίος έχει μελετήσει επί πολλά χρόνια το φαινόμενο των UFO, στο βιβλίο του “UFOs in the New Age” (Baker Book House) περιέχει ντοκουμέντα των ερευνών του που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα φαινόμενα των UFO έχουν αποκρυφιστική προέλευση.

O Iησούς Χριστός προειδοποίησε για αυτές τις τελευταίες μέρες που ζούμε και ένα από τα χαρακτηριστικά που έδωσε ήταν ότι θα υπάρχουν φόβητρα (πράγματα που προκαλούν φόβο) και σημάδια μεγάλα από τον ουρανό”. Δεν είναι άραγε αυτά τα σχετιζόμενα με UFO οράματα και σημάδια στον ουρανό;

Η Αγία Γραφή πάει κάπως βαθύτερα σ’ αυτό το θέμα, αναδεικνύοντας μία συμπληρωματική αιτία και αποτέλεσμα (Βϳ Θεσσαλ. 2:9-11): “Αυτού του άνομου (Αντιχρίστου) η έλευση θα είναι σύμφωνα με την ενέργεια του Σατανά με κάθε δύναμη και με σημεία και τέρατα ψεύδους, και με κάθε απάτη αδικίας σ’ αυτούς που χάνονται, επειδή δεν δέχτηκαν την αγάπη προς την αλήθεια για να σωθούν. Και γι’ αυτό στέλνει σ’ αυτούς ο Θεός ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν στο ψέμα”.

Η Βίβλος δίνει μία περιγραφή της πραγματικότητας όσον αφορά όλα τα ζωντανά όντα.

Ο Θεός της Ζωής αποκαλύπτει τον Εαυτό Του. Στον Ουρανό, την περιοχή της κατοικίας Του, υπάρχουν άγγελοι, πνεύματα που υπηρετούν και το ανθρώπινο γένος πάνω στη Γη.

Υπάρχει όμως και μία άλλη πραγματικότητα, εκείνη του Διαβόλου και των δαιμόνων. Το Εφεσ. 2:2 μιλάει για “αυτόν που εξουσιάζει τον αέρα”, και του οποίου η βασιλεία είναι πάνω στη Γη.

Ο Σατανάς έχει το δικό του ρεπερτόριο εξαπάτησης των ανθρώπων, με τη μορφή των διάφορων αποκρυφιστικών πρακτικών και θρησκευτικών τελετουργικών. Θα μπορούσε, πίσω από αυτές τις ανεξήγητες αναφορές, να κρύβεται “αυτός που πλανάει όλη την οικουμένη”; Οι αναφορές για εμφανίσεις UFO, εξ’ ορισμού είναι νεφελώδεις και επιστημονικά αναπόδεικτες.

Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τον αληθινό Θεό και τον Χριστό συχνά συναρπάζονται από κάθε είδους υπερφυσικό ή ανεξήγητο φαινόμενο. Οι Χριστιανοί πάντα έχουν υπόψη τους την προειδοποίηση του Ιησού (Ματθ. 24:4) : “Προσέξτε να μης σας πλανήσει κανείς”. Το καλύτερο αντίδοτο για την παραπλάνηση; Ο Παύλος μας προτρέπει (Βϳ Τιμοθ. 2:15) να μελετάμε τις Γραφές, έτσι ώστε να “τέμνουμε σωστά τον λόγο της αλήθειας”.

(Περιοδικό CREATION, Sept-Nov 1997)

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (Φθινόπωρο 1998)
Website:http://www.jesusportal.org/magazine
http://www.answersingenesis.org/gr/articles/cm/v19/n4/et

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

98 Comments

  1. Ανώνυμος

    OSOI YPOSTHRIZOUN AYTES TIS ANOHSIES
    AS METAKOMHSOUN STO SYMPAN
    KAI AS MAS AFHSOUN STHN HSYXIA MAS!

    TWRA POU TA DIASTHMOPLOIA EINAI ETOIMA
    PARTE ENA MEGALO
    BALTE MESA OLOUS TOUS UFO-YPOSTHRIKTES
    KAI ANTE GEIA.

    PARTE MAZI SAS
    TIS ADELFES….
    ALABANEL
    TSUPREL
    XARDABEL
    MPOYTAREL
    KAI KAMINEL
    LAFAZANEL
    STRATOULISLEL
    KAI LOIPA SYNASPISTHRIA
    NA KSEVRWMISEI O TOPOS!
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    PARTE KAI TOUS METANASTES!
    THA KALOPERASETE EKEI PANW!!!

    Reply
  2. panais

    Να ναι ευλογημένο Μαίρούλα!Σεβαστό!Απλά για να συζητάμε πιό άνετα όποτε μπορείς,όχι σε εμπόλεμη φάση γιαυτό το λέω…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Νεοέλληνες, αφού διάβασα σχεδόν όλες τις τοποθετήσεις σας, επιτρέψτε μου να πω και εγώ την δική μου γνώμη.

    πρώτα απο όλα πρέπει, να ξεχωρίσουμε τον απόλυτο δημιουργό του σύμπαντος και της ζωής μας απο την ένοια θεός, διότι ο παλαιός αλλά και σύγχρονως άνθρωπος, δημιούργησε θεούς είτε απο φόβο, είτε απο ανάγκη.

    Σας διαφεύγη όμως κάτι το πολύ σοβαρό, πώς είναι δυνατόν όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί να έχουν αποτυπώσει με σκίτσα, η με γραπτό λόγω, την ύπαρξη ανωτέρων προς αυτούς πλασμάτων.

    πώς είναι δυνατόν, να έχουν βρεθεί τεχνολογίες πολύ ποιό σύγχρονες απο την δική μας, με ηλικία εκατοντάδων χιλιάδων ετών, πριν απο εμάς.

    και το κυριότερο, ψάχνετε να αντικρίσετε εξωγίηνους με πράσινο χρώμα και κεραίες στο κεφάλι τους, ενώ η εικόνα τους βρίσκετε δίπλα σας.

    Οπως και να έχει, ο σημερινός άνθρωπος κοντεύει να συναντήσει τον δημιουργό του, το θέμα είναι έαν αυτό θα είναι καλό η κακό για τον δικό μας πολιτισμό.

    Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο θρησκευτικός φανατισμός, αποτέλεσε και θα αποτελέσει, το κύριο χαρακτηριστικό για τα μεγαλύτερα εγκλήματα, που έκανε άνθρωπος σε άνθρωπο και όχι μόνο.

    Ελεύθερη σκέψη και μόνο.

    Reply
  4. ΜΑΙΡΗ

    Παναή, φοβάμαι πως ο χρόνος μου δεν επαρκεί για να απαντώ σε mail, μπαίνω κατά διαστήματα εδώ για χαλάρωση και μπορούμε να τα λέμε έστω κι έτσι.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    προς 9.06
    Αυτα εχουν επιστημονικο ενδιαφερον.οι μαλακιες που μου τσαμπουνας οχι

    Reply
  6. panais

    Καλά ρε ουφάνθρωποι,συναρπάζεσται απο τους μικροοργανισμούς που πιθανόν να υπάρχουν σε άλλους πλανήτες και δεν συναρπάζεσται απο τον Θεοϊδρυτο Οργανισμό της Εκκλησίας του Χριστού;Δεν συναρπάζεσται απο το μεγαλείο της Αναστάσεως του Χριστού;Δεν συναρπάζεσται απο την Σταύρωση και θανατωσή του;Δεν συναρπάζεσται απο 12 ψαράδες πώς διαδόθηκε αστραπιαία χωρίς καν διαδύκτιο ο λόγος του Θεού…ε τυφλοί άμαν δούν το φώς του ήλιου θα στραβωθούν και θα πονέσουν τα μάτια τους….

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΟΥΦΟ δεν υπαρχουν αλλα για μικροοργανισμους οι αποκαλυψεις τα επομενα χρονια θα μας συναρπασουν.

    Reply
  8. ΜΑΙΡΗ

    Δεν έχουμε καμμιά απόδειξη που να μας πείθει ότι υπάρχει ζωή και κάπου αλλού στον πλανήτη. Προσωπικά ούτε κι εγώ πιστεύω κάτι άλλο.Κάτι ΟΥΦΟ που κυκλοφορούν αναμεσά μας έχουν γήϊνη ταυτότητα, όλα τα υπόλοιπα είναι υπο διερεύνηση απ΄τον Χαρδαβέλα και λοιπούς Ουφολόγους.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    απ'αυτα που ξερω φιλε.Η ορθοδοξη εκκλησια πιστευει οτι ειμαστε οι μοναδικοι που μας χαρισε τη ζωη ο Θεος σε ολοκληρο το συμπαν

    Reply
  10. kapsoulis

    @7.54
    Ρε φιλε η Ορθοδοξια ασχολειται με το κηρυγμα του Ιησου Χριστου……

    Τα ερευνητικα κεντρα και τα Πανεπιστημια ασχολουνται με τους πλανητες και τους γαλαξιες και οτι αλλο θες….

    Σε λιγο θα ρωτησεις για τα παραλληλα συμπαντα
    ημαρτον ρε φιλε…….

    Reply
  11. panais

    7.54,άσε της εύκολες λύσεις και σε παράπεμψα,ερεύνα…και πιθανόν θα μάθεις,πάντως είναι δύσκολο και σπάνιο ερώτημα αλλά έχει την απάντηση η Ορθοδοξία…φτάνει να την ερευνούμε!7.52,τα ζώα ψοφούν όπως εσύ π.χ.θα πούμε ο ανώνυμως τάδε ψώφησε!Επηδεί όμως είναι άγιος άνθρωπος ο π.Σεραφείμ κοιμήθηκε…

    Reply
  12. panais

    Ακόμα και ο Αμπέρ θεολογησε…σε ευχαριστούμε Καψούλη…πές τους τα αλλά μάλλον φωνή βωόντος εν τη ερήμο!Ξέρεις όμως εγώ έχω την ελπίδα ότι κάποιος καλοπροαίρετος αυτήν την στιγμή μας διαβάζει και συλλογίζεται πόσο δίκαιο έχουμε…και πόσο αληθινά είναι τα λόγια των μεγάλων Αγίων και διδασκάλων μας,εύχομαι έστω και ένας να προβληματιστεί και να τα βασανίσει ειληκρινά…θα οδηγηθεί στην Αλήθεια…

    Reply
  13. panais

    7.17,πάρε να διαβάσεις το "η Θρησκεία του Μέλλοντος"υπάρχει σε όλες τις γλώσσες,είναι του π.Σεραφείμ Ρόουζ,κοιμήθηκε το 1982,πέρασε απόλες τις ψεύτικες θρησκείες και κατέληξε στην Ορθοδοξία,έζησε ,έδρασε στην Αμμερική,Αμερίκάνος ήταν αλλά σε κάποιαν φάση της ζωής του έγινε Ορθόδοξος,ερημήτης και έγραψε πλήθος συγραμμάτων…εκεί μέσα και σε ένα άλλο βιβλίο του για την ζωή μετα θάνατον αναλύει τον πατερικό και ορθόδοξο λόγο και εκφράζει και την ορθόδοξη θέση ξεκάθαρα περι Εξωγηινων…βρές τα και διάβαστα καλό θα σου κάνουν…το σίγουρο είναι δεν σε σκοτώνουν!!!

    Reply
  14. panais

    6.20,ευχαριστούμε,το ξέχασα,για όλα ευθήνεται η "ψευδώνυμος γνώση"!Δόξα τω Θεώ,υπάρχουν ακόμα Γνωστικοί για να ανατρέχουμε στους Αγίους Πατέρες!!

    Reply
  15. panais

    6.55,τα εκατομμύρια των ειδωλολατρών ομοδόξων σου πώς και αλλαξοπίστησαν;Πώς οι 12 αγράμματοι,απλοί,άφραγκοι,ψαράδες,επηρέασαν την Οικουμενη και ολάκερη ΡωμαΪκή αυτοκρατορία απο ειδωλολατρική μεταστράφηκε σε Χριτιανική;Πάντως μάθε ΠΑΣΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ θεραπεύεται δια μέσου του Χριστού,δεν το λέω θεωρητικά,αλλά εμπειρικά…δεν ξέρω αν μπορούν και τα ξόανα να θεραπεύσουν πάσα ασθένεια!!!

    Reply
  16. kapsoulis

    @6.15
    Πονηρο σκουληκι που ερπεις μεσα στην αλλαζονεια σου…………
    Βαλε ρε καραγκιοζη μια παραπομπη απο ευαγγελιο που να αναφερει τα λογια που ισχυριζεσαι οτι ειπε ο Αναστας Ιησους Χριστος……
    Σχετικο ειναι το:
    "Και έκαμεν ο Θεός τους δύο φωστήρας τους μεγάλους … διά να φέγγωσιν επί της γης … και να διαχωρίζωσι το φως από του σκότους" (Γένεσις 1:14-18).

    Ποση σοφια για να σου φεγγει το βραδυ η σεληνη,
    ομως τα σκοταδια του μυαλου σου και της καρδιας σου
    ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ αλλα εσυ μεσα στη δαιμονικη αλλαζονια σου την αποφευγεις οπως ο διαβολος το λιβανι…..

    Reply
  17. panais

    Ο 7.03,κλασικός αιρετικός-Μ@@@@@@Ας της παρέας,κλασικός Ιεχωβάς,παρερμηνεύει με το χαλασμένο του μυαλό και διαστρέφει το μύνημα του Ευαγγελίου τα σχόλια δικά σας θαυμάστε τον…

    Reply
  18. panais

    έχασα το μέτρημα,απολογούμε!Για την απιστία μας και σας,ευθήνες έχουν και τα πάθη της καρδιάς"πας ο φαύλα πράσσων μισσεί το φώς,και ούκ έρχεται προς το φως,ινα μη ελεγχθή τα έργα αυτού"(Ιωάννης,3,20)!Άρα σας συμφέρει πουλάκια μου να μην ασχολοίστε με τον Χριστό και το Ευαγγέλιο διότι ελέγχεται η ανώμαλη και παραφύσικη ζωή σας…Πώς μπορώ να είμαι διεφθαρμένως στην καρδία και στο μυαλό και να θέλω να δώ καθαρά;;;Όπως όταν τα μάτια μας πάσχουν απο μίαν ασθένεια και δεν μπορούν να αντικρύσουν το φώς του ήλιου έτσι και εσείς οι άπιστοι απο τις ασθένεις της ψυχής,της καρδιάς και του μυαλού δεν μπορείτε(και να θέλετε)να δείτε το Φως το Αληθινό διότι φεύγει μακρυά σας άρα χρειαζόμαστε προΫποθέσεις για να βρούμεν την Οδό και να δούμε το Φώς!!!Έτσι το λογικόν μας δημιουργεί προκαταλήψεις και παραλογιμούς λόγο των μπαζωμάτων και βρωμιών μας!Άρα τα πάντα ιδιαίτερα οι άπιστοι και άθεοι τα αντιλαμβάνεσται υπο το πρίσμα και τον φακόν της προκατάληψης σας!Οπότε όσα και να κάθουμε να σας λέω,όσες αποδείξεις και αν σας προσαγάγω,είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πεισθήτε,διότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να πεισθείτε!!!Αλλά δεν τα γράφω μόνο για σας αλλά και για τους ομόθρησκους μου Ορθοδόξους!Όλες οι πιό πάνω πληροφορίες τις άντλησα απο το επιστημονικό εγχειρίδιον-σύγγραμα του αείμνήστου επίστήμονα καθηγητού Πανεπιστημίου και Θεολόγου Π.Ν.Τρεμπέλα "Απολογητικαις Μελεταις"τόμος Ά.

    Reply
  19. Ανώνυμος

    ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΗΤΕ ΟΤΙ ΗΛΘΟΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΙΡΗΝΗΝ ΕΠΙ ΤΗΝ ΓΗΝ,ΔΕΝ ΗΛΘΟΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΛΑ ΜΑΧΑΙΡΑΝ!! ΔΙΟΤΙ ΗΛΘΟΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ…ΝΥΜΦΗΝ ΚΑΤΑ ΠΕΘΕΡΑΣ ΑΥΤΗΣ!!ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ.. ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΠΕΘΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΛΑΧΑΝ ΚΑΚΕΣ ΝΥΦΕΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ…ΚΑΙ ..ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΟΙ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΥ!!ΟΣΤΙΣ ΑΓΑΠΑ ΠΑΤΕΡΑ Ή ΜΗΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ (ΖΗΛΙΑΡΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΑΓΑΠΑ ΥΙΟΝ ,ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ!! ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ κεφ 24..34 και κεφ.ια.4 ..37

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΔΑΙΜΟΝΕΣ !!!!!!! Θεραπεία δαιμονισμένων στα Γάδαρα!!ΙΔΟΥ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΕ "ΘΑΥΜΑΤΑ"ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ !!ΕΚΒΟΛΗ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ!!

    (Mκ 5:1-20, Λκ 8:26-39)

    28Kι όταν έφτασε στην αντίπερα όχθη της λίμνης, στη χώρα των Γαδαρηνών, τον συνάντησαν δύο δαιμονισμένοι που έρχονταν από τα μνήματα. Ήταν τόσο άγριοι, που κανένας δεν τολμούσε να περάσει από εκείνον το δρόμο. 29Kι είπαν αυτοί κραυγάζοντας: "Tι σχέση έχουμε εμείς με σένα Iησού, Γιε του Θεού; Ήρθες εδώ πρόωρα να μας βασανίσεις;" 30Στο μεταξύ, σε μεγάλη απόσταση απ' αυτούς, υπήρχε ένα κοπάδι χοίρων που έβοσκαν. 31Tον παρακαλούσαν, λοιπόν, οι δαίμονες λέγοντας: "Aν μας βγάλεις, επίτρεψέ μας να πάμε στο κοπάδι των χοίρων". 32Kαι τους είπε: "Nα πάτε", Kι εκείνοι βγήκαν και πήγαν στο κοπάδι των χοίρων, κι αμέσως όρμησε όλο το κοπάδι των χοίρων στον γκρεμό κι έπεσαν στη λίμνη και πνίγηκαν μέσα στα νερά. 33Έφυγαν τότε οι βοσκοί και πήγαν στην πόλη και τα διηγήθηκαν όλα, και ό,τι έγινε με τους δαιμονισμένους. 34Όλη η πόλη βγήκε τότε σε συνάντηση του Iησού. Kι όταν τον είδαν, τον παρακάλεσαν να φύγει από τη δική τους περιοχή. Φανταστείτε αυτές τις 'θεόπνευστες' πράξεις να τις έκανε στους προγόνους μας θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες !!Βρήκε τους αμόρφωτους Εβραίους και τους κορόιδευε!!Αλλά και αυτοί δεν άντεξαν και τον έδιωξαν κακήν κακώς όπως διαβάζουμε στη καινή!!Προτείνω στην εκκλησία να φτιάξει μια κλινική με σήμα τον Ναζωραίο και να θεραπεύουν τους πιστούς με την μέθοδο του Ιησού !!Να γίνεται ανώδυνα και σίγουρα η θεραπεία πάσης ασθένειας με την εκβολή δαιμονίων!!!

    Reply
  21. kapsoulis

    Αμπέρ (φυσικός), «άκουε τους σοφούς αλλά μόνο από το ένα αυτί- το άλλο ας είναι πάντοτε έτοιμο να
    δεχθεί τους ήχους του ουράνιου φίλου σου»

    Reply
  22. panais

    Να σας πώ και τους λόγους απιστίας σας;Δεν είμαι εδώ για να πείσω κανέναν αλλά να εκφράζω το συνταγματικό μου δικαίωμα(14,4)να εκφράζω τις ιδέες μου και τα πιστεύω μου χωρίς βία στον συνπολίτη μου!!!Τα αίτια λοιπόν όλων εσάς των απίστων "Ελληνων"είναι η λατρεία του ανθρωπίνου λόγου,δηλαδή η διάνοια μας διατελεί συγκεκλεισμένη και σε στενότατα όρια και η γνώσις που κατακτά ο κάθε άνθρωπινος νούς είναι ανεπαρκής και φτωχή…θεωρείτε ότι η ανθρώπινη διάνοια μας είναι σε θέση να διερευνήση τα πάντα!!!2ον ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός ΠΑΡΑΝΟΕΙΤΑΙ συνήθως και παραποιέίται και εκπροσωπείτε δυστυχώς στις μέρες μας ΚΑΚΟΣ!!!Ηεπιστήμη είναι δύναμης και το θάμβος και η απότομη πρόοδος των φυσικών επιστημών,εκστασιάζουν τον άνθρωπο!Αλλά ο Βάκων ο Βερουλάμιος λέει"μόνον η ημιμάθεια απομακρύνει απο τον Θεό(άρα όσοι δεν έχουμε σχέση μαζί Του είμαστε ημιμαθείς…ξέρετε την παροιμία να μην τα ξαναλέω),ενώ η αληθινή επιστήμη μας οδηγά κοντά Του"!!!Επίσης θα το πώ,η ημιμάθεια ή και η ολοτελής αμάθεια αποτελεί πληγήν επικίνδυνην,τις οποίες συνέπειες είναι ολέθριαις…και για όλα τα φταίει η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ!!!

    Reply
  23. kapsoulis

    Στην εκκλησία
    Την εκκλησία αγαπώ – τα εξαπτέρυγά της,
    τ' ασήμια των σκευών, τα κηροπήγιά της,
    τα φώτα, τες εικόνες της, τον άμβωνά της.

    Εκεί σαν μπω, μες σ' εκκλησία των Γραικών·
    με των θυμιαμάτων της τες ευωδίες,
    με τες λειτουργικές φωνές και συμφωνίες,
    τες μεγαλοπρεπείς των ιερέων παρουσίες
    και κάθε των κινήσεως τον σοβαρό ρυθμό-
    λαμπρότατοι μες στων αμφίων τον στολισμό-
    ο νους μου πιαίνει σε τιμές μεγάλες της φυλής μας,
    στον ένδοξό μας Βυζαντινισμό.

    Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

    Reply
  24. Ανώνυμος

    Ιωαννης Χρυσοστομος «εις το μακαριον Βαβυλαν»: «ο Αγ. Βαβυλας παρακαλεσε το Θεο να ριξει φωτια στο ναο του Απολλωνα και η φωτια κατακαψε ολη την οροφη… το ειδωλο… εκαψε τα παντα…», αχ αυτη η αγαπη… παντου.

    Reply
  25. Ανώνυμος

    Επίσης οι τρείς ιεράρχες φημίζονται και εορτάζονται στα σχολεία ως οι φωστήρες που καλλιέργησαν τα γράμματα κτλ. Ξέρετε τι έγραφαν αυτοί για τους Έλληνες που δεν ήταν χριστιανοί; δηλαδή του εθνικούς

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Ελληνες Πατερες της εκκλησιας» τομος 18, 113: «…οι Ελληνες φερουν λογους ματαιους και ακαθαρτους…»

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Ελληνες Πατερες της εκκλησιας» τομος 18, 115: «οι Ελληνες ειναι κυλιομενοι ομου με πορνους και μοιχους…»

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Ελληνες Πατερες της εκκλησιας» τομος 34, 159: … οι Ελληνες ειναι αιμομεικτες μετα μητερων και αδελφων…

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Ελληνες Πατερες της εκκλησιας» τομος 34, 497: …οι Ελληνες ειναι εστιγματισμενοι, χειροτεροι απο τους χειρους που πασαλειβονται με περιττωματα… πανθλιοι… και καθαρματα…

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Ελληνες Πατερες της εκκλησιας» τομος 34, 497: … τα ζωα ειναι πιο σοφα απο τους Ελληνες…

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Ερμηνεια προς Ρωμαιους»: «που ειναι τωρα οι σοφοι των Ελληνων με τα πυκνα τους γενεια… και τα φουσκωμενα τους λογια; Ολη τη βαρβαρη Ελλαδα ο Παυλος επεστρεψε (εκανε Χριστιανικη). Ας ειναι κι αυτος αναμεσα τους ο περιβοητος Πλατων,… γεματος επιδειξη… μα κανεις (!!) δεν του εδωσε προσοχη…»

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Ερμηνεια προς Ρωμαιους»: «πως λοιπον εκει που ο διαβολος πομπευει (Ελλαδα… ) εχει τοση σιωπη…»

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Εις τεσσαρακοστην…»: «ας ντραπουν οι Ελληνες βλεποντας την αγαπη…» (μα καλα Ελληνας Πατερας της Εκκλησιας δεν ηταν; Γιατι μιλα ετσι για τους Ελληνες

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Προς Κορινθιους»: μιλαει ειρωνικα για τον Πλατων και τη διαβολικη επιστημη Γεωμετρια κλπ και καταληγει… «και χωρις να ωφελησει πολυ η λιγο με τις συζητησεις αυτες αυτος εγκατελειψε ετσι τη ζωη…»

    Ιωαννης Χρυσοστομος «ο Θεος ειναι ο Χριστος»: «…οι αποστολοι κατατροπωσαν τους βαρβαρους τους Ελληνες και καθε αλλο εθνος…»

    Ιωαννης Χρυσοστομος «Εις το μακαριον Βαβυλαν» λογος Β: «…οι Ελληνες ειναι βρωμεροι και παναθλιοι…»

    Ιωαννης Χρυσοστομος: «…ποση ειναι η διαφορα αναμεσα στην ανωτεροτητα των Χριστιανων και στην αισχυνη των Ελληνων…» εδω βλεπουμε οτι οι Χριστιανοι διαχωριζουν τη θεση τους απο την Ελλαδα… αρα δεν ειναι θεμα θρησκειας μονο…

    Reply
  26. Ανώνυμος

    Προς κολοσσαεις (γ.5) :Νεκρώσατε λοιπόν τα τα μέλη σας, που επιθυμούν τας γήινας απολαύσεις και ηδονές!!Αν δεν εννοήσατε για ποια μέλη μιλάει ο Παύλος έρχεται ο Ματθαίος να μας το εξηγήσει καλύτερα!! (ΙΘ.12) Και είναι ευνούχοι ,οι όποιοι ευνούχισαν τον εαυτό τους δια την βασιλεία των ουρανών!!!!Ευνουχισθείτε λοιπόν αγαπητοί μου χριστιανοί στο δρόμο που χάραξε ο Παύλος!!Έτσι θα κληρονομήσετε θέση στο Παράδεισο !!Το πρόβλημα είναι το ποιος θα μείνει στη γη??Είσαι καλός χριστιανός τότε κόψε το πέος σου!!

    Reply
  27. panais

    5.45,Στις Θεολογικές σχολές ανα τον κόσμο,από τι έχω υπόψιν μου διδάσκεται μία Επιστήμη!Δεν την ονομάσαμε εμείς οι Χριστιανοί Επιστήμη αλλά ο Αριστοτέλης,βάζοντας την Θεολογία στην επιστήμη των επιστημών…εγώ επιστημόνικά τότε και σαν ερευνητής Ορθόδοξος της Ορθοδοξίας σου βάζω χρονικό πλαίσιο και συγγραφείς είτε εθνικούς είτε Χριστιανούς μή Αγίους,είτε Αγίους συγγραφείς για να διαβάσεις και να γίνεις και εσύ ερευνητής…μην τα θέλεις όλα στο πιάτο,άλλοι κοπιάζουμε στις βιβλιοθήκες του Κόσμου για διάφορα θέματα,μάθε να ψάχνεις…και μάθε η ΘΕΟΛΟΓΙΑ είναι Επιστημη διότι ασχολοίτε με τον Θεό τον οποίο η σύγχρονη επιστήμη ψάχνει λογικά να βρεί,ενώ τον βρήκαμε εδώ και 2000 Χρόνια…εμπειρικά και δοκιμαστικά….όχι θεωριτικά!!!

    Reply
  28. Ανώνυμος

    Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» Γεννάδιος Σχολάριος!!! Είμαι Έλληνας ,και ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι χριστιανός!!Απολλώνιος!!ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ??? Γιατί είμαι απόγονος του Δευκαλίωνα και όχι του Αβραάμ!!Γιατί έχω την ίδια θρησκεία με τους προγόνους μου!!Γιατί πιστεύω στους Έλληνες Θεούς και όχι σε Εβραίους ψευτοπροφήτες!!Γιατί ο Θεός των χριστιανών είναι ένας ανθέλληνας (ΓΙΑΧΒΕ) που είχε διατάξει τους Εβραίους να καταστρέψουν την πατρίδα μου!!Γιατί είναι τιμή μου να είμαι απόγονος του Μέγα Αλεξάνδρου του Λεωνίδα του Σωκράτη του Αριστοτέλη του Πλάτωνα και τόσων άλλων μεγάλων Ελλήνων και ντροπή να θεωρούμαι απόγονος του μαστροπού Αβραάμ και του αιμομίκτη Λώτ!!Γιατί είμαι περήφανος για την Ελληνική γραμματεία και αηδιασμένος από την Βίβλο!!Γιατί θέλω οι ξένοι να με θεωρούν απόγονο των μεγάλων Ελλήνων προγόνων μου και όχι των αγράμματων βαρβάρων Ιουδαοχριστιανών!!Δεν δύναμαι να είμαι χριστιανός γιατί αυτοί έσφαξαν τους προγόνους μου για να επιβάλουν την ιουδαϊκή αίρεση!!Γιατί κατέστρεψαν την περισσότερη Ελληνική γραμματεία!!Γιατι κατέστρεψαν όλα τα έργα τέχνης των προγόνων μου!!Γιατί βεβήλωσαν τους ιερούς ναούς των προγόνων μου!!Γιατί μέσα στους χριστιανικούς κανόνες υβρίζουν τους Έλληνες!!Γιατί δεν υπάρχει ουδεμία σύνδεση μέσα στην βίβλο μεταξύ Ελληνισμού και χριστιανισμού και απουσιάζει παντελώς οτιδήποτε Ελληνικό στοιχείο!! Γιατί δεν είμαι ειδωλολάτρης και ανόητος να πιστεύω ότι τα ξύλα ,τα πτώματα και τα σχοινιά μπορούν να θεραπεύσουν την πάσα ασθένεια!! Γιατί επιτέλους γεννήθηκα Έλληνας και όχι Εβραιοχριστιανός!!

    Reply
  29. panais

    5.48,εγώ το ομολογώ,είμαι βαλτός και βάλτος,τώρα διάβαζε ή άδειασε μας την γωνιά ή αν δεν σε κάνει κόπο γράψε μας τις διαφωνίες σου ή τις συμφωνίες σου και τα υπόλοιπα είναι για άλλους,εγώ είμαι εδώ με το όνομα μου φάτσα,εσύ;

    Reply
  30. Ανώνυμος

    Προσταγή: Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων… τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν.» – Βασίλειος ο Μέγας, (330-379 μ.Χ.) εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον 7.196.3

    Reply
  31. panais

    6ον,πολυαγαπητοί μας αναγνώστες πιστοί και άπιστοι,έχουμεν και ατράνταχτες ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Χριστιανών(τί να κάνουμε κάποιοι επιβίωσαν απο την λύσα των διωγμών)Συγγραφέων όπως Ιουστίνου του φιλόσοφου και μάρτυρος(δεν τους ξέφυγε,αλλά έχουμε τα γραπτά του),δεν υπήρχε ανθρωπίνη φυλή,είτε βάρβαροι, είτε Έλληνες,είτε Σκύθαι,είτε νομάδες που να μην γινόταν επίκληση του Ιησού Χριστού(τί πάθαν μαζική υστερία,αφού το ίδιο μυαλό και χειρότερο απο εμάς είχαν,και ήταν και άριστοι της φιλοσοφικής και λογικής επιστήμης!!!!),ενώ συγγραφέας Ειρηναίος "φίλοι"το 170μ.Χ.θαύμαζε την καθολικότητα και το ενιαίον της Εκκλησίας και ότι η πίστη ήταν παντού το ίδιο και αναφαίρει την Γερμανία,Ιβηρία,Κέλταις,Αίγυπτο,Λιβύη…επίσης ακόμη μιά ισχυρή προσωπικότητα(ο αγαπημένως μου)συγγραφέας Χριστιανός,περί το 197,ο Τερυλλιανός έγραφε στους ειδωλολάτρες της εποχής του,εάν απεφάσιζαν οι Χριστιανοί να αποχωρήσουν απο το κράτος,οι εθνικοί θα κατατρώμαζαν για την ερημιά και θα νόμιζαν ο κόσμος ενεκρώθει!!!Τον τρίτον αιώνα έχουμεν τον Ωριγέννη σπουδαία φυσιογνωμία και συγγραφέας,ο οποίος βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει τόπος που να μην εδέχθηκε την σπορά του Ευαγγελίου!!!Και πεταγόμαστε ευθής στον 4ον αιών.μ.Χ.με τον καυμένο εθνικό σας συγγραφέα Πορφύριον να παραπονιέται ότι οι Χριστιανοί βρίσκονται σε όλον τον κόσμο!!!Ενώ ο Ιστορικός Ευσέβιος,διακηρύττει,ότι ο Χριστός λατρεύεται σε όλον τον κόσμο….και όλα αυτά για έναν φανταστικό κι ανύπαρκτο Θεό ή ο Χόφμαν μοίραζε και τότε το L.S.D.;;;7ονη διάδοσης του Χριστιανισμού έγινε μεταξύ όλων των κοινωνικών τάξεων,δεν ήταν μόνο πτωχοί και αγράμματοι και άβουλοι στο να επιλέξουν!!!8ονΟι γυναίκες εξυψώθηκαν,βοηθώντας στο έργον της Ιεραποστολής ενώ οι "σπουδαίοι"αρχαίοι πρόγονοι μας…

    Reply
  32. Ανώνυμος

    Με την εμφάνιση του Ιησού έγινε πάταγος!!Οι γνώσεις του ήταν τρομερές και ακόμα και σήμερα όλη η επιστήμη βασίζεται σ' αυτές..Η συγκλονιστική του δήλωση ότι η σελήνη είναι αυτόφωτη άφησε άφωνους όλους τους επιστήμονες της εποχής!!Ακούγοντας όλα αυτά οι προγονοί μας και βλέποντας τον "τεράστιο" εβραϊκό πολιτισμό μέσω του Ιησού, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την Ελληνική γραμματεία και καθιερώθηκε μέσα σε κλίμα αγάπης και ενθουσιασμού ο εβραϊκός πολιτισμός που όλοι εμείς οι Έλληνες απολαμβάνουμε σήμερα!!Επιτέλους από ουραγοί στην παγκόσμια γνώση γίναμε πρωτοπόροι!!"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ!!"Έτσι αγαπητοί μου συνελληνες νικήθηκε ο ελληνισμός και όχι από τον Κωνσταντίνο όπως λένε μερικοί κακόβουλοι Έλληνες!!!

    Reply
  33. Ανώνυμος

    Οι Έλληνες είχαν φτάσει στα όρια τους !!Από την μια ο μέγας στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος βάλθηκε να εκπολιτίσει όλη την ανθρωπότητα και από την άλλη οι μεγάλοι φιλόσοφοι Πλάτων ,Αριστοτέλης ,Σωκράτης,και όλοι οι μεγάλοι Έλληνες τους είχαν τορπιλίσει τον εγκέφαλο με διάφορες "ανοησίες "!!!Άλλοι πάλι σαν τον Πυθαγόρα τους μίλαγαν για "άχρηστα" πράγματα χωρίς καμιά ουσία!! Ο Ιπποκράτης κορόιδευε τους Έλληνες με κάποια επιστήμη το όνομά της ήτανε ιατρική ότι θα τους γιατρέψει από τις ασθένειες τους την ώρα που ο "μέγας" παντογνώστης Ιησούς αποδείκνυε με στοιχεία ότι όλες οι ασθένειες οφείλονται στα….δαιμόνια!!!!

    Reply
  34. Ανώνυμος

    "λόγο του ότι το 112 περίπου οι Χριστιανοί ήταν πολυάριθμοι και είχαν παύσει να προσφέρον θυσίες στους θεούς!!!!" ΧΑΧΑΧΑΧ πλάκα έχετε…
    ενώ τώρα απασχολούνται όλοι αυτοί οι απόγονοι τους ως πρόβατα-κορόιδα να προσφέρουν ως θυσίες: γη, χρυσάφι και ύδωρ, και …μπόλικα κοψίδια, στα εβραιοχριστιανικά ιερατεία με τραγελαφικά αποτελέσματα τετράπαχων ιερέων (που τάχα κάνουν νηστείες βαπτίζοντας το κρέας ψάρι).
    Επειδή δεν υπήρξε ποτέ διωγμός εναντίον χριστιανών Ο "νέος πρωτότυπος διωγμός" εναντίον των χριστιανών πρεπει να γίνει με βελόνες. Μια βελόνα αρκεί για να σκάσουν οι κοιλιές των τετράπαχων ιερέων σαν παραφουσκωμένα μπαλόνια.

    Reply
  35. panais

    Ας μην ξεχνάμε,ότι 1ον εν μέσω τεραστιων δυσκολιών ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας ήτανε πρώΪμος,φανταστήτε άθεοι άνθρωποι,12 πεζοπορους Χριστιανούς απλούς και αγράμματους να έλθουν στην πόλη μας απο μακρυά και να μας κηρύτουν για ένα διδάσκαλο τους τον οποίον εμείς θα αγνοούσαμεεξ ολοκλήρου και το κερασάκι να τον ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ οι συμπολίτες του ως κακούργων!Φαντασθήτε αν μπορείτε…2ον ο Θεάνθρωπος Χριστός μας έγινε πέτρα σκανδάλου για τους Ιουδαίους και για τους Έλληνες(ειδωλολάτρες)μωρία!3ονΗ επιτυχία της νέας θρησκείας παρα πάσας τα δυσκολίας ο Χριστιανισμός διδόθη αστραπιαίος και καταπληκτικός,άρα η επιτυχία,"φίλοι"μου άθεοι,ήταν ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ!!!4ον αγαπητοί μου έχουμεν πλύθος ιερών για εμάς συγραφέων(εσείς μπορείτε άνετα να τα διαβάζετε έστω και σαν φιλολογία ή σαν διηγήματα…φιλότιμα σας παρακαλώ κάντε τον κόπο να διαβάσετε έστω έναν)!5ονΥπάρχουν ΜΑΡΤΥΡΊΕΣ θύραθεν εθνικών συγραφέων όπως τον Τάκιτο βεβαιώνοντας το 64 μ.Χ.τον διωγμό του Νέρωνα και ξεκάθαρα ο Τάκιτος αναφέρει ότι επλεόνασαν οι Χριστιανοί στην Ρώμη,ώστε τους ενοχοποίησαν για την πυρκαγιά….(Τakiti Annales XV,XLIV,για τους λατίνους εραστές)επίσης έχουμε άλλην μαρτυρία εθνικού συγραφφεα του Σουετωνίου,επιβεβαιώνοντας τον σκληρόν διωγμών του Νέρωνος!Ωστόσο αρχάς του 2ουαιω.μ.Χ.άλλος εθνικός συγγραφέας Πλίνιος περιγράφων την ερήμωσην των ναών των θεών λόγο του ότι το 112 περίπου οι Χριστιανοί ήταν πολυάριθμοι και είχαν παύσει να προσφέρον θυσίες στους θεούς!!!!

    Reply
  36. Ανώνυμος

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΑΗ, ΚΑΙ ΚΑΠΣΟΥΛΗ.
    ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΩ ΚΑΤΩ…ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΘΕ ΒΑΛΤΟΙ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    Reply
  37. Ανώνυμος

    Ασφαλώς δεν περιμένουμε να ακούσουμε επιστημονικές αλήθειες …από σκοταδιστές ιουδαιοχριστιανούς Δημιουργηστές απογόνους των σκοταδιστικών ιουδαιοχριστιανικών ιερατείων του Βατικανού που έκαιγαν ανθρώπους στην πυρά όπως ο Τζιορντάνο Μπρούνο επειδή αυτοί έλεγαν ότι το σύμπαν βρίθει από ζωή και άπειρους κόσμους όπως η Γη, και έθεταν σε κατοίκον περιορισμό ανθρώπους όπως ο Γαλιλαίος Γαλιλέι επειδή αυτοι έλεγαν ότι η Γη είναι σφαίρα – πλανήτης που γυρίζει γύρω από τον ήλιο.

    Reply
  38. panais

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ…τώρα για τους "φίλους"που αμφισβητούν τα πάντα ακόμα και την Θεότητα του Χριστού να μάθουν ότι "η διάνοια σας παραμένει πάντοτε μικρά…είσθε τότε υποχρεωμένοι να κύψετε την κεφαλήν ταπεινώς ενώπιον του Χριστιανικού Μυστηρίου…Η κοιλάδα,εις την οποίαν ζώμεν είναι έρημος και σκοτεινή.Ευρισκόμεθα εις ένα λαβύρινθον σκοτεινόν,εις το οποίον ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΜΕΝ απο στιγμής εις στιγμήν να παραπλανηθώμεν και να απολεσθώμεν…"(Απολογητικαί μελέται Α,σελ36-37,ΑΕΊΜΝΗΣΤΟΥ Π.Ν.Τρεμπέλα).

    Reply
  39. Ανώνυμος

    4:45 παλι δεν καταλαβες η μαλον δεν διαβαζεις αυτα που γραφω το καθιστω σαφεστερο και ξαναλεω, το πιθανοτερο ειναι να δεν μην ειμαι ικανος να σου εξηγησω και προσθετω για να βοηθησω δεν ειμαι παντογνωστης αν αυτο σε ικανοποιη, δεν πιστευω να θελεις κι αλλη εξηγηση

    Reply
  40. panais

    όπως λέει και ο μακαρειστός Τρεμπέλας για τους Άθεους"Όσονδήποτε οξύ και ισχυρόν και αν είναι το πνεύμα σας,όσονδήποτε εύστροφος και εάν είναι ο νούς σας,όσον και εάν διαφέρετε απο τους ομοίους σας κατα την ευφυίαν και ευρύτητα των πνευματικών οριζόντων σας,ΠΑΝΤΟΤΕ παραμένετε άνθρωπος,ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ,ΣΤΕΝΟΣ,ΑΜΑΘΗΣ,ΑΔΥΝΑΤΟΣ."

    Reply
  41. kapsoulis

    Γεια σου αδελφε Παναη…..
    Πεσαν απανωτα δρομολογια για Ολυμπο και δεν προλαβαινα…..Βιαζονται οι δωδεκαθειστες να κανουν σπονδες τωρα που δεν εχει ακομα χιονι και τρελλαθηκα στα δρομολογια……
    Παρακολουθω παντως τα γραφομενα σου και τα χαιρομαι,να σου δινει δυναμη ο Παναγαθος Τριαδικος Θεος…

    Reply
  42. panais

    Καψούλη χαθήκαμε!Για του λόγου του αληθές αγαπητοί φίλοι ήτε υπάρχει Θεός ήτε δεν υπάρχει ας το ερευνήσουμε καλόπιστα και θα βρούμε την λύση…σχεδόν σε όσα λέει ο αδελφός μου Καψούλης συμφωνώ…Για όσους βάζουν σαν επιχείρρημα τους επιστήμονες,μάθετε το τελευταίο πείραμα του cern,το κάνουν για να βρούν το "σωματίδιο του Θεού"άρα για να ψάξεις και να ονομάσεις κάτι σημαίνει πιστεύεις πρώτα απόλα υπάρχει εκτός και αν ψάχνουν για φαντάσματα ή δεν είχαν άλλα ονόματα για να δώσουν στο σωματίδιο που θα παραγόταν….Που χάθηκες φιλαράκο Καψουλάκο;

    Reply
  43. kapsoulis

    @4.56
    Ρε φιλε μην υποβιβαζεις την κουβεντα σε επιπεδο αρπακολας……

    Στο κηρυγμα του ανασταντος Ιησου Χριστου που υπαρχει στα 4 ευαγγελια υπαρχει κατι για αστρονομια και φυσικη???????

    Την βασιλεια των ουρανων εξηγησε και οχι τους αστερισμους και τους γαλαξιες……

    Τωρα με τι ειδους εκκλησιες και ζητηματα ασχολεισαι (γιατι σε βολευει) δεν νομιζω οτι απασχολησαν ποτε ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ………
    Αν η γη κινειται η οχι ηταν προβλημα για τον Γαλιλαιο και τον Παππα, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ….

    Reply
  44. Ανώνυμος

    Κατα το χριστιανισμο παλαιοτερα η γη ηταν επιπεδη και το κεντρο του συμπαντος.Αλλα μολις η επιστημη βγαλει κατι η εκκλησια αναπροσαρμοζει τα λεγομενα της.
    Α και τωρα που ανακαλυπτεται ζωη σε αλλους πλανητες με την μορφη μικροοργανισμων θελω να δω τι θα πει η εκκλησια..

    Reply
  45. Ανώνυμος

    Καψουλι ,ημουν παντα κοντρα στο πνευμα των καιρων.Αυτο αποδυκνειετε απο το γεγονος οτι δεν εγινα Χριστιανος σε πεισμα του ρευματος.Εσυ βλεπω οτι συντακτηκες με τους πολλους.

    Reply
  46. kapsoulis

    @4.41
    Οταν ποτε αποφασισεις να πας κοντρα στο ρευμα ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ τοτε θα δης την πραγματικοτητα που περιγραφω……..

    Reply
  47. Ανώνυμος

    κατα τη γεννεση πρωτα δημιουργηθηκαν τα φυτα και μετα ο ηλιος.Οτι να'ναι γραφανε.Οτι κατεβαινε στο μυαλο του καθενος.
    Οι ευαγγελιστες ηταν πορωμενοι με το Χριστο και θελησαν να του δωσουν θεικες διαστασεις.
    Αυτος ηταν ενας επαναστατης της εποχης,γεματος αγαπη τιποτα παραπανω και τιποτα λιγοτερο

    Reply
  48. Ανώνυμος

    4:39 Μην θεωρεις οτι κατεχεις την απολυτη αληθεια και οτι οι αλλοι απλως δεν σε καταλαβαινουν.Εχεις αναρωτηθει μηπως οι αλλοι εχουν δικιο;

    Reply
  49. Ανώνυμος

    4:30 λυπαμε που αυτο καταλαβες ισως δεν ειμαι τοσο ικανος να σου εξηγησω, απο την αλλη ισως εσυ να μην θες να καταλαβεις οπως και να εχει σε ευχαριστω για τον διαλογο νομιζω οτι δεν μας βγαζει καπου και αφπυ ολα εχουν τελος,καλο βραδι

    Reply
  50. Ανώνυμος

    η υπαρξη του Θεου καθε μερα αποδυκνιετε αρκει εμεις να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα..που ο υλισμος δεν μας αφηνει να δουμε τιποτα παρα περα απο τα γιηνα

    Reply
  51. kapsoulis

    @4.18
    Ο Θεος ειναι Θεος ΑΓΑΠΗΣ.
    Οι δυσκολιες προερχονται απο τον "λογικο" κοσμο.
    Οταν ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝΕ θα κολωσουνε σε σενα???? Οι κοροιδιες θα ειναι αμετρητες,οι προτασεις ΤΟΥΣ δελεαστικες,ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,αν δεν εχεις βοηθεια απο τον Ιησου Χριστο και νομισεις οτι εισαι δυνατος για να τα βγαλεις περα μονο σου τοτε απατασαι πλανην οικτραν……
    Γιαυτο λεω ψαξε για ΑΣΚΗΤΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ πνευματικο…….

    Reply
  52. Ανώνυμος

    ερωτηση: δασκαλε πιστευης σε αυτους που μιλανε για την υπαρξη Θεου
    απαντηση: αφου ως επιστημονες πιστευετε οτι το συμπαν διακατεχεται απο νομους βρητε μου τον νομοθετη
    Albert Einstein

    Reply
  53. Ανώνυμος

    Καψουλι και ενα ρολοι ειναι πολυπλοκο,αυτο αποδυκνυει οτι ειναι φτιαγμενο απο το θεο;Οδηγησε παντα σε αυθαιρετα συμπερασματα.

    Reply
  54. Ανώνυμος

    οπου δεν δυνατε να υπαρξει αποδειξη με επιστημονικο τροπο συνεχιζουμε με τον Σωκρατικο δια της λογικης μεσο των αντιθετωνκαι δια της ατοπου απαγωγης

    Reply
  55. Ανώνυμος

    Κι εγω επιμενω οτι με το πειραμα αποδεικυετε η υπαρξη του.Οσο για τους αστροφυσικους ο επιφανεστερος εκπροσωπος τους ειπε οτι η δημιουργια του συμπαντος δεν χρειαστηκε τη βοηθεια κανενος θεου.

    Reply
  56. kapsoulis

    Γιατι τα απλα τα κανετε δυσκολα??????
    Παρατηρηστε την απεραντη σοφια που κρυβεται στο σωμα σας,στις λειτουργιες του καθε οργανου,μαθετε τι πολυσυνθετες λειτουργιες κρυβονται στο ανθρωπινο σωμα,την κατασκευη του,και ετσι
    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ………

    Reply
  57. Ανώνυμος

    4:18 εχω ακουση και δει τον κ.Σιαμακη αν λεω καλα το ονομα του να μιλα για αυτο το θεμα δεν θα συμφωνουσε μαζι σου το αντιθετο

    Reply
  58. Ανώνυμος

    ΚαψουλιΘεωρω παρανοικη την προυποθεση οτι για να ειναι καποιος στο σωστο δρομο πρεπει να αντιμετωπιζει δυσβαστακτες δυσκολιες.Πιστευεις σε ενα θεο τιμωρο.

    Reply
  59. Ανώνυμος

    να συμπληρωσω για τον ανεμο, ναι και βεβαια τον ακους ομως δεν τον βλεπεις επιμενω σε αυτο

    Reply
  60. Ανώνυμος

    προς 4.14
    8 στους 10 αστροφυσικους θα σου πουν οτι δεν υπαρχει θεος.
    Ειμαι της επιστημης γι'αυτο σου λεω

    Reply
  61. Ανώνυμος

    ρωτα αν θελεις εναν αστροφυσικο για την ύπαρξει θεου και θα σου πει οτι δεν μπωρει να το αποδηξει αλλα πιστευη οτι υπαρχει και δεν στο λεω απλα για να πω κατι κανε το ρωτα μερικους και θα δεις μονος σου και κατι αλλο δεν ειμαι παιδι της εκλησιας

    Reply
  62. kapsoulis

    @3.59
    Λες:"θεωρω οτι ειμαι στο σωστο δρομο"…..

    Αν ΟΝΤΩΣ εισαι θα φανη….Παντως σημεια του σωστου δρομου ειναι οι δυσβαστακτες δυσκολιες (που γινονται παναλαφρες με την βοηθεια του Ιησου Χριστου),οπως και οι αμετρητες κοροιδιες που θα πρεπει να υφιστασε απο το περιβαλλοντα εσενα "λογικο" κοσμο……..

    Ψαξε για ΑΣΚΗΤΙΚΟ Χριστιανο ορθοδοξο πνευματικο……….

    Reply
  63. Ανώνυμος

    3:57 Φθηνο επιχειρημα ο ανεμος.Δεν τον βλεπεις αλλα τον ακους.Εξαλου η υπαρξητου αποδεικνυετε με την επιστημη.

    Reply
  64. Ανώνυμος

    καλο θα ηταν να διαβαζατε το "ΦΑΙΔΟΝ" ή "ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ" του Πλατωνος η Πλατωνα αν θελετε, πολυ καλο και θα δειτε γιατι μας απομακρηνουν απο την Πατρωα γλωσσα

    Reply
  65. Ανώνυμος

    Καπσουλι θεωρω οτι ειμαι στο σωστο δρομο,αλλα τον Ιησου Χριστο δεν τον γνωριζω.

    Reply
  66. Ανώνυμος

    3:46 τον άνεμο δεν τον βλεπεις βλεπεις τα αποτελεσματα του π.χ.σκονη, αντικειμενα που μετακινουνται, επισης χρειαζετε να εχεις: γνωθει σε εαυτον και μηδεν αγαν τα Απολλωνια παραγγελματα πρεπει πρωτανα εχεις μαθει τον εαυτο σου και να γνωριζεις τα όριά σου για να εισαι ικανος να αντιληφθεις με την ψυχη σου ότι δεν μπωρεις με τις 5 εσθησεις δεν θελω να κουρασω αλλο ευχαριστω

    Reply
  67. kapsoulis

    @3.46
    Ζεις με τετοιο τροπο που σε οδηγει να βλεπεις εξωγηινους……δυο τινα συμβαινουν:
    1)Ζεις σωστα και σου παρουσιαζονται πονηρα πνευματα για να σε βγαλουν απο το μονοπατι του Ιησου Χριστου

    2)Ζεις σαν εμενα τον αμαρτωλο οποτε οχι μονο βλεπεις εξωγηινους αλλα και τον Ηφαιστο να παιζη μπαλλα με τον Ερμη……..

    Reply
  68. Ανώνυμος

    Η επιστημη παιδει το μυαλο.Αντιθετα η θρησκεια το αποχαυνωνει διοτι στηριζετε σε δογματα.

    Reply
  69. Ανώνυμος

    η ήπαρξη οτυ Θεου δεν μπωρει να αποδηχτει με την επιστημη διοτι η επιστημη αναζητη την αληθεια ενω ο Θεος ειναι η αληθεια,δεν ειναι ικανο το ατελες (η επιστημη) να αποδειξει το τελειο (τον Θεο)
    τον Θεο τον βλεπεις στην πραξη οταν ζεις με τροπο τετοιο

    Reply
  70. kapsoulis

    @3.23
    Και το ευαγγελιο του Ιωαννη,του μαθητου του Ιησου Χριστου???Που παραρεθηκε και στην ωρα της σταυρωσης??????

    Και η σταυρωση του Πρωτοκλητου Αποστολου Ανδρεα στην Πελλοπονησο?????

    Ειπαμε να φορας παρωπιδες αλλα οχι κι ετσι,ψαξτο λιγο…….

    Reply
  71. Ανώνυμος

    Ενω η χριστιανικη θρησκεισ δε βασιζεται σε δογματα?
    Δεν υπαρχουν αποδειξεις ουτε για υπαρξη θεου,μοναχα τα ευαγγελια που γραφτηκαν 100 και βαλε χρονια μετα το θανατο του Χριστου

    Reply
  72. Ανώνυμος

    Καπσουλι φορτωσετο με την ιερα αμπελο σας τις καιομενες βατους τα προβατα σας και τα καλιμαυκια σας.Α ξεχασα και τη φανατιλα σας.

    Reply
  73. Ανώνυμος

    O συνταντακτης του αρθρου στηριζεται σε δογματα.Συζητηση σε επιστημονικη βαση δεν μπορει να γινει.Λεγει οτι δεν υπαρχουν αποδειξεις για υπαρξη εξωγηινων δεν αναφερει ομως τις αποδειξεις για την υπαρξη του θεου.

    Reply
  74. kapsoulis

    @3.06
    Ρε πας καλα 37 θεσεων και το θεωρεις μεγαλο????
    Εχω 57 θεσεων και παλι οταν τιγκαρει απο δωδεκαθειστες υπαρχει προβλημα γιατι κουβαλουν ολα τα σεα και μεα τους απο περικεφαλαιες μεχρι ασπιδες και ακοντια,βαλε και σακια με βελανιδια απο την ιερα δρυ και μετα δεν υπαρχει θεση για συνοδηγο……

    Reply
  75. Ανώνυμος

    τι εγινε ρε καψουλη εμεινες απο ψαρια και ζητας μερικα κιλα να περασεις κανα δυο μερες;.και γιατι το 37 θεσεω σου φαινεται μεγαλο;ποσων το θελεις;

    Reply
  76. Ανώνυμος

    τι ρε μονοι; τρελλαθηκατε τελειως.εδω καθε μερα με εξωγιηνους εχουμε να κανουμε.πχ.καψουλης-παναης.στην πραγματικοτητα ο καψουλης δεν ψαχνει λεωφορειο να αγορασει αλλα ιπταμενο δισκο.το λεει με κωδικο μη και τον καταλαβουμε

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *